İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Dörter, THY’nin Bodrum-İstanbul seferi sırasında kabin memuruyla tartıştı. Kabin memuru, Çıtak’ın kendisine fiziksel şiddet uyguladığını iddia ederek şikayetçi oldu. Uçak İstanbul Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Çıtak polis merkezine götürüldü. THY, başlatılan hukuki süreci takip edeceğini açıkladı.
17 Eylül 2024

İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli bir kişi, kız kardeşinin sınıfta kalmasını okul idaresiyle konuşmak için gittiği sırada öğretmenler odasında tartışma çıkardı. Tartışma sırasında öğretmenlerden birine yumruk atan Durmaz, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bu olayın ardından gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın yakalandığını ve olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
12 Haziran 2024

İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba K., 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Mahkeme, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tahliyesine karar vererek yurt dışı yasağı getirdi, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasından tutukluluğunun devamına hükmetti. Dilruba K.'nın ilk duruşması 3 Eylül'de yapılacak.
20 Ağustos 2024

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak, 'kooperatif dolandırıcılığı' iddiasıyla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Trabzon'a gitmek için havalimanına gelen Parlak, polis kontrolünde yapılan GBT kayıtlarında hakkında bir kooperatif dolandırıcılığı iddiasıyla arama kararı olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Parlak, işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.
3 Kasım 2023

İzmir'de Tüylü Mikrofon YouTube kanalına konuşan Dilruba K., Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlamalarıyla tutuklandı. Dilruba K., sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle İzmir başsavcılığı tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
12 Ağustos 2024

Adalet Bakanlığı, diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde başörtülü olduğu gerekçesiyle görev alamadığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 'nefret ve ayrımcılık' suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma yürüttüğünü açıkladı. Tunç, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünün gasp edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Ağustos 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

Galatasaray Spor Kulübü Sportif Direktörü Cenk Ergün'ün uçuş bilgilerinin sosyal medyada ifşa edilmesi üzerine İstanbul başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Ergün'ün uçuş bilgilerini paylaşan hesabın Abdurrahman B. isimli kişi tarafından kullanıldığı tespit edildi ve şüpheli ifadesi için savcılığa çağrıldı. Ergün, bu kişinin tehdit veya hakaret içeren tezahürat ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Aynı hesaptan daha önce bazı futbolcuların da uçuş bilgilerinin paylaşıldığı belirtildi.
8 Ağustos 2024

Anadolu Başsavcılığı, Dilan Polat hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, örgüt kurma, malvarlığı aklama ve yasadışı bahis suçlarından 27 yıl hapis cezası talep etti. İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi sağlandığı tespit edildi. Ayrıca, sosyal medya fenomeni olan bazı kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
3 Temmuz 2024

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanmıştı. Gece yarısı kimseye haber verilmeden tahliye edilmesi üzerine annesi, bu duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı cezaevinde ziyaret etmiş ve CHP konserine davet etmişti. Dilruba'nın 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırılmış, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etmişti.
30 Ağustos 2024

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Dilan Polat, avukatının sağlık sorunları gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi üzerine Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Dilan Polat ve eşi Engin Polat, geniş çaplı bir mali suç soruşturması kapsamında tutuklanmış ve çeşitli suçlamalarla yargılanmaktadır. Soruşturma, Polat çiftinin şirketler arası sahte fatura kesme ve para transferi yöntemleriyle 200 milyon lira para akladıkları iddiasını içermektedir. Dilan Polat'ın sağlık durumunun cezaevinde kalmasına uygun olup olmadığının değerlendirilmesi için adli tıp incelemesi yapılacak.
6 Mayıs 2024

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, THY pilotu Evren Kaptan'ın sosyal medyada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajlarını beğenmesi nedeniyle işten çıkarılmasını meclis gündemine getirdi. Demir, THY yönetiminin AKP'li siyasiler ve AKP'ye yakın isimlerden oluştuğunu ve bu durumun kurum içinde rahatsızlık yarattığını belirtti. Ayrıca, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık destek verdiğini ve bu durumun çifte standart olduğunu ifade etti.
21 Haziran 2023

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ağır ceza mahkemesine sevk edildi. İddianamede, şüphelilerin üç ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor ve 31 şirketin mal varlıklarına el konulması talep ediliyor. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de dahil olduğu 24 kişi gözaltına alınmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı. Dilan Polat ve diğer şüphelilerin yurt dışına çıkış yasağı bulunuyor.
9 Temmuz 2024

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, Sultanahmet Cezaevi Camii içerisinde çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşım bazı kullanıcılardan tepki topladı ve Taşpınar fotoğrafı kaldırdı. İstanbul başsavcılığı, Taşpınar hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan TCK 216. maddesi kapsamında resen soruşturma başlattı.
3 Ocak 2023

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek, 'suç gelirlerini aklama' iddiasıyla tutuklandı. İki kardeş ve bir diğer şüpheli Hacı İsrafil Sağlam, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hakimlik sorguları sonucunda tutuklama kararı verildi. Soruşturma, daha önce bir suç örgütüne yönelik 'nitelikli dolandırıcılık' soruşturmasının devamı niteliğinde ve bu örgütün mağdurları dolandırdığı belirlendi.
16 Kasım 2023

Diamond Tema, eşiyle birlikte Arnavutluk’a taşınma kararı aldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tema'nın sosyal medya hesabında İslam’a hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldığını ve yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı. Tema ise bu iddiaları reddederek, olayın bir algı operasyonu olduğunu ve İslam’a hakaret etmediğini savundu. Ayşenur Arslan, Tema'nın hiçbir programında İslam’a hakaret etmediğini belirtti.
19 Haziran 2024

Avukat Feyza Altun, Twitter hesabından Farsça bir şiir paylaştıktan sonra, bir kullanıcının yorumuna 'Şeriate s..kayım' şeklinde karşılık verdi. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada hedef gösterilen Altun, paylaşımını sildi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laik olduğunu belirten yorumlar yaptı. Beykoz başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alınan Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Altun hakkında 'dini değerlere hakaret ettiği' gerekçesiyle Ankara başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
20 Şubat 2024
İşaretlediklerim