CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın desteği ve onayıyla geliştirilecek bir alternatifin seçimi kazanabileceğini belirtti. Depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı. Özel, Hatay'da yapılan beş anketin sonuçlarına dayanarak, Savaş'ın desteğiyle bir alternatif geliştirilmesi gerektiğini ve bunun Hatay ittifakı kurularak cumhur ittifakının adayının şansının azaltılacağını ifade etti.
19 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin ikinci turunda kritik bir konumda olan ve destek talepleriyle gündeme gelen Sinan Oğan için 'fırsatçı aciz' ifadesini kullandı. Bahçeli, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, siyasi gücünü abartan ve siyaseti pazarlık konusu haline getiren kişilerin milli ve ahlaki değerlerle bağdaşmadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu ve 85 milyon Türk vatandaşının birlik olması gerektiğini vurguladı.
18 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat'ta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik protestoları 'sitem' olarak nitelendirerek, bu protestoların çoğunun hükümete yönelik olduğunu belirtti. Özel, CHP'nin aday belirleme sürecinde anketlere büyük önem verdiklerini ve Lütfü Savaş'ın Hatay'da yapılan dört ayrı ankette de en popüler aday olarak öne çıktığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin adaylarını belirlerken ve adaylık sonrası süreçte de anketlerle değerlendirme yaptığını vurguladı.
11 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova'da düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasi kavgaların ne AKP'ye ne de CHP'ye fayda sağlayacağını, ancak milletin zarar göreceğini belirtti. Özel, hükümetin enflasyonu tek haneli rakamlara indirme sözünü tutmadığını ve bu durumun emekli, asgari ücretli ve çalışanları üzdüğünü ifade etti. Ayrıca, kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceklerini ve ülkenin artık kavga, gerginlik istemediğini vurguladı. Konuşmanın ardından sosyal market, kent lokantası ve parkların açılışı yapıldı.
12 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılacak olan görüşme, siyasi diyalog ve müzakerelerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ancak, CHP içerisindeki bazı isimler bu görüşmeyi sabote etmeye çalışıyor. Ekrem İmamoğlu, görüşme öncesinde yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi ve muhalefet içindeki farklı yaklaşımlar bu süreçte ön plana çıktı. Özgür Özel ise görüşmeye kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
1 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

Hayko Bağdat, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'na karşı yumuşama teklifi sunduğunu ve bu teklifin Erdoğan ile iş birliği yapmayı içerdiğini belirtti. Özel'in, MHP'siz bir siyaset için Erdoğan'ı cesaretlendirmeye çalıştığını ve çeşitli konularda Erdoğan ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Bağdat, bu hamlenin siyasi hesapları altüst ettiğini ve CHP-AKP koalisyonunun kurulabileceğini öne sürdü.
22 Mayıs 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in 'önce Türkiye, sonra parti' anlayışını doğru bulduğunu ifade ediyor. Selvi, Özel'in bu tutumunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) misyonuna uygun olduğunu belirtiyor ve Kılıçdaroğlu döneminde bu anlayışın sağlanamadığını vurguluyor. Ayrıca, Özel'in PKK'nın Suriye'de yapmayı planladığı yerel seçimlere karşı durarak Türkiye'nin milli meselelerinde samimiyetini göstermesi gerektiğini savunuyor.
28 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in Gezi olaylarına katılanlara yönelik 'sürtük' ifadesi nedeniyle özür dilemesi çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, Gezi olayları sebebiyle özür dilemesi gerekenlerin demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar olmadığını, aksine sokakları kaosa sürükleyenler olduğunu belirtti. Özel ise Erdoğan'ın da Gezi olaylarına katılanlardan özür dilemesi gerektiğini savundu ve Türkiye'nin normalleşmesi için adım atmasını istedi.
13 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da gerçekleşen seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla şekillendiğini öne sürdü. Hatay'da AKP adayının seçimi 3 bin 361 oy farkla kazanmasının ardından CHP'nin usulsüzlük iddiaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararı memnuniyetle karşıladığını belirtirken, CHP'nin 'tam kanunsuzluk' başvurusu da YSK tarafından reddedildi. Özel, seçmenin bir sonraki seçimde gereken tepkiyi göstereceğini ifade etti.
17 Nisan 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin SGK borçlarını hatırlatarak, borçlarını ödemeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, CHP'li belediyelerin borçlarını ödememek için mazeret ürettiklerini ve bu durumun hizmetleri aksattığını belirtti. Özel ise Erdoğan'ın açıklamalarının belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak amacı taşıdığını ve halkın bu durumu ilk seçimde değerlendireceğini ifade etti. Erdoğan, SGK'ya en fazla borcu olan belediyelerin CHP'li olduğunu ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini vurguladı.
27 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin olarak, partisinin net çizgileri olduğunu ve değişen bir durum olmadığını belirtti. Erdem, siyasette diyalog ve dürüstlüğün önemini vurgularken, terör konusundaki net tavrı hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak ilan edilmesi ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali vermesi sonrasında, Akşener'in CHP-HDP görüşmesine ilişkin yorumları ve Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektup da gündeme geldi.
9 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ve altılı masa ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Özlale, CHP'nin masayı sadece Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı çıkarak, İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde halkın iradesinin nasıl rol alacağını kestiremediklerini ifade etti ve itirazının şahıslara değil, yaklaşıma olduğunu vurguladı.
4 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan değişim tartışmaları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etme niyetinde olduğu, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkanlık ihtimalinin göz ardı edilmediği belirtiliyor. Parti içinde 'abi' formülü olarak adlandırılan, hem Kılıçdaroğlu hem de İmamoğlu'nun rıza göstereceği bir ismin genel başkanlığa işaret edilmesi gibi çeşitli formüller konuşuluyor. Özgür Özel ve Engin Altay'ın bu formül için öne çıkan isimler olduğu ifade ediliyor.
13 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları başkanı seçiminde Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerin protestosuna sert tepki gösterdi. Özel, protestocuların salondan çıkarılmasını isteyerek, kongrenin başka amaçlara alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, CHP'nin kadın kotası ve eşit temsil konusundaki kararlılığını dile getiren Özel, kadın hakları ve çevreci projelere yönelik taahhütlerde bulundu.
4 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta işçilerin polis barikatlarıyla karşılaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özel, olası provokasyonları önlemek amacıyla yürüyüşten vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca, CHP'nin gelecekte Türkiye'yi yönetecek parti olarak sorumluluklarının arttığını ve bu nedenle çatışma yerine seçim yoluyla sorunları çözme niyetinde olduklarını ifade etti. Özel, seçimleri kazanmaları halinde polis barikatlarını kaldıracağını söyledi.
2 Mayıs 2024

Osman Sert, Türkiye'de iktidarın ve ana muhalefet partisi CHP'nin siyasi yaklaşımlarını ele alıyor. İktidarın 31 Mart öncesindeki takıntılarından kolayca kurtulamayacağını ve CHP'nin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında, uzun bir aradan sonra gerçekleşecek olan siyasi diyalogun önemi vurgulanıyor. Yazıda, siyasi partilerin toplumsal talepleri siyaset yoluyla ele alması gerektiği ve seçmenin bu yönde bir beklenti içinde olduğu ifade ediliyor.
2 Mayıs 2024
İşaretlediklerim