Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri ve maç tarihleri açıklandı. Galatasaray ilk maçını 25 Eylül’de PAOK ile evinde oynayacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise 26 Eylül’de sırasıyla Union SG ve Ajax ile karşılaşacak. Bu sezon Avrupa Ligi, 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.
2 Eylül 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, sekizer rakiple karşılaşacak ve ilk maçlar 25-26 Eylül’de oynanacak. Yeni formatta, her takım dördü içeride, dördü dışarıda olmak üzere sekizer rakiple mücadele edecek.
30 Ağustos 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda yer alan Galatasaray, ilk maçını 20 Eylül'de Danimarka'nın Kopenhag takımına karşı oynayacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, ilk maçını 21 Eylül'de Danimarka'nın Nordsjaelland takımına karşı, Beşiktaş ise aynı tarihte Belçika'nın Club Brugge takımına karşı oynayacak. Maçların tarihleri ve rakipleri belirlendi.
2 Eylül 2023

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi ve Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, 390 takım arasında 47. sırada yer alırken, Galatasaray 63. sırada yer aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılan takımların son beş sezondaki performanslarını değerlendirerek bu sıralamayı oluşturdu. İlk 10'da ise Manchester City, Real Madrid ve Bayern Munich gibi takımlar bulunuyor.
12 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu sezon 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu yıl 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, yeni formatlarıyla lig usulü oynanacak. Kura çekimi yarın Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki, RAMS Başakşehir'in ise UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli olacak. Beşiktaş ve Trabzonspor'un durumu ise bu akşam oynayacakları maçlarla netleşecek.
29 Ağustos 2024

UEFA Konferans Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin grupları belli oldu. Fenerbahçe, Bulgaristan'ın Ludogorets, Slovakya'nın Spartak Trnava ve Danimarka'nın Nordsjaelland takımlarıyla H Grubu'nda yer alacak. Beşiktaş ise D Grubu'nda, Belçika'nın Club Brugge, Norveç'in Bodo/Glimt ve İsviçre'nin Lugano takımlarıyla mücadele edecek. Grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta sona erecek.
1 Eylül 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek. Sezonun ilk haftası, 19.45 ve 22.00’deki altı karşılaşmayla tamamlanacak.
18 Eylül 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turu rövanş maçları 1-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 5-0 yendiği Zimbru ile deplasmanda karşılaşacak. Adana Demirspor ve Beşiktaş ise 3 Ağustos'ta sahaya çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Zalgiris'i ağırlayacak.
31 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni sezonunun ilk haftası, 19 Eylül'de oynanacak altı karşılaşmayla tamamlanacak. Organizasyonun formatı değişerek, takımların sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve maç takvimine perşembe günleri de eklendi. Bu sezondan itibaren, sıralamada ilk 24'üncü sırada yer alan takımlar farklı elemelerle son 16 turuna çıkmaya çalışacak. İlk sekiz sıradaki takımlar ise direkt olarak son 16 turuna kalacak.
19 Eylül 2024

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu grup aşaması kura çekimi yapıldı. Galatasaray, 4. torbadan katıldığı çekiliş sonucunda Almanya'nın Bayern Münih, Britanya'nın Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Grup maçları 19 Eylül'de başlayacak ve 13 Aralık'ta sona erecek. İlk iki sırayı alan takımlar, son 16 turuna yükselecek.
31 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda adını gruplara yazdırdı. İlk maçı kendi evinde 5-1 kazanan Fenerbahçe, ikinci maçı da 1-0 kazanarak gruplara kaldı.
31 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçları öncesi son eleme aşaması olan play-off turunun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı olarak katılacak. Eğer Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile oynayacağı 3'üncü eleme turu eşleşmesini kaybederse, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi elemelerindeki play-off turu kurasına çıkacak.
6 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 1'inci eleme turu ilk maçları 29 karşılaşmayla sona erdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 2'nci eleme turundaki muhtemel rakipleri ilk maçlarda berabere kaldı. Arnavutluk ekibi Tiran, Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum ile 1-1 berabere kalırken, San Marino'nun La Fiorita takımı da Moldova ekibi Zimbru ile aynı skorla eşitliği bozamadı. Rövanş maçları 18 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.
14 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023
İşaretlediklerim