UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçları tamamlandı ve Atletico Madrid ile Borussia Dortmund, çeyrek finale yükselen son iki takım oldu. Atletico Madrid, Inter ile oynadığı maçı penaltılar sonucunda kazanarak tur atladı. Borussia Dortmund ise PSV'yi evinde 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek ve yarı final eşleşmeleri, 15 Mart'ta İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.
14 Mart 2024

Trabzonspor, İsviçre ekibi St. Gallen'e penaltılarla 5-4 yenilerek UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti. İlk maç İsviçre'de 0-0 bitmişti ve rövanş Trabzon'da oynandı. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi ve uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara gidildi. Bu sezon Konferans Ligi, klasik grup formatı yerine lig usulüyle düzenlenecek ve Türkiye'den sadece RAMS Başakşehir mücadele edecek.
29 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu fikstür çekimi Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki merkezinde gerçekleştirildi. Derbi haftaları belirlenirken, Trabzonspor-Beşiktaş 5. haftada, Fenerbahçe-Galatasaray 6. haftada karşılaşacak. İlk haftanın maç programı da açıklandı; Kayserispor ilk haftayı bay geçecek. TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Avrupa'da oynayacak takımların belirli haftalarda eşleşmeyeceğini belirtti.
11 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları kapsamında Barcelona, Napoli'yi 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İlk maçta 1-1 berabere kalan Barcelona, evindeki rövanşta Fermin Lopez, Joao Cancelo ve Robert Lewandowski'nin golleriyle galip geldi. Arsenal ise, Porto ile evinde 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında penaltılar sonucu 4-2 galip gelerek 14 yıl sonra çeyrek finale çıktı. Bu sonuçlarla birlikte Manchester City, Real Madrid, Bayern Münih ve PSG'nin ardından Barcelona ve Arsenal de çeyrek finale yükselen takımlar arasına katıldı.
13 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City, Danimarka'nın Kopenhag takımını 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Real Madrid ise Almanya'nın Leipzig takımıyla 1-1 berabere kalarak çeyrek finale adını yazdırdı. İki maç da takımların kendi evlerinde oynandı ve her iki takım da bir üst tura çıkmayı başardı. Turnuvanın son 16 turu, 12-13 Mart'ta oynanacak rövanş karşılaşmalarıyla tamamlanacak.
7 Mart 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turunda İsviçre ekibi Young Boys’a elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. İlk maçı İsviçre'de 3-2 kaybeden Galatasaray, rövanş maçında da 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golünü 88. dakikada Virginius attı. Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, gol sonrası sportmenlik dışı hareketten kırmızı kart gördü. Galatasaray, Avrupa Ligi'nde bu sezon 36 takımlı yeni formatta mücadele edecek.
28 Ağustos 2024

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi. Manchester City zirvede yer alırken, Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu ve 47. sırada yer aldı. Galatasaray 63. sırada, Başakşehir 78. sırada, Beşiktaş 135. sırada ve Trabzonspor 139. sırada yer aldı. Sıralamada ilk 10'da Manchester City, Real Madrid, Bayern Munich, Liverpool, Roma, Paris St. Germain, Villarreal, Borussia Dortmund, Chelsea ve Inter bulunuyor.
12 Temmuz 2024

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonu, son şampiyon Galatasaray ile Atakaş Hatayspor arasında oynanacak maçla başlıyor. Bu sezon ligde 19 takım mücadele edecek ve maçlar 13 şehirde 18 stadyumda oynanacak. İlk hafta fikstüründe dikkat çeken maçlar arasında Fenerbahçe-Adana Demirspor ve Samsunspor-Beşiktaş karşılaşmaları yer alıyor. Ayrıca, Süper Lig'in yeni logosu da tanıtıldı.
8 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

Türkiye'nin en üst futbol ligi olan Süper Lig'de 25'inci hafta maçlarının programı ve görev yapacak hakemler açıklandı. Haftanın açılış maçı Adana Demirspor ile Kasımpaşa arasında 20:00'de oynanacak. Maçların programı ve atanan hakemlerle ilgili detaylar paylaşıldı.
9 Şubat 2024

Türkiye'nin en üst futbol ligi olan Süper Lig'de 28'inci hafta maçları, MKE Ankaragücü ile Sivasspor arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Maç, bugün akşam saat 20:00'de başlayacak. Haftanın maç programı ve hakem atamaları duyuruldu, ancak detaylı bilgiler verilmedi.
1 Mart 2024

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Avrupa'ya toplam beş takımın gideceğini açıkladı. Bu takımların ikisi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, ikisi UEFA Avrupa Ligi'nde, biri ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek. Bu bilgi, TFF'nin resmi sitesinde yer alan bir açıklamayla duyuruldu.
11 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. İlk maç yarın Thun Stadı'nda oynanacak ve Portekizli hakem Tiago Martins tarafından yönetilecek. Fenerbahçe, Lugano'yu elemesi durumunda 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak. Rövanş maçı 30 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak.
22 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları sonucunda Bayer Leverkusen, Liverpool, Roma ve Atalanta çeyrek finale yükseldi. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bayer Leverkusen'e 3-2 yenilerek elendi. Liverpool, Sparta Prag'ı 6-1 mağlup ederken, Muhammed Salah Liverpool tarihine geçti. Roma, ilk maçtaki avantajıyla Brighton'a 1-0 yenilse de çeyrek finale adını yazdırdı.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla'ya deplasmanda 2-0 yenildi. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Sevilla ikinci yarıda Bryan Gil ve Lamela'nın golleriyle 2-0 öne geçti. Fenerbahçe, 16 Mart'ta oynanacak rövanş maçında üç farklı galibiyet almak zorunda; aksi takdirde Sevilla çeyrek finale yükselecek.
10 Mart 2023

Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Trabzonspor, İsviçre ekibi St. Gallen ile, Başakşehir ise İrlanda ekibi St. Patrick’s ile golsüz berabere kaldı. Her iki Türk temsilcisi de ilk maçlarını deplasmanda oynadı. Rövanş maçları 29 Ağustos’ta Türkiye’de oynanacak. Turu geçen takımlar turnuvanın yeni formatı olan lig aşamasında yarışacak.
22 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak. İlk maç yarın Hainaut Stadyumu'nda oynanacak. Fenerbahçe, Lille'i elemesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union SG maçının kazananıyla eşleşecek. Maçı Rumen bir hakem yönetecek.
5 Ağustos 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 16 Haziran'da üç maç oynandı. D Grubu'nda Hollanda, Polonya'yı 2-1 mağlup etti. C Grubu'nda Danimarka ile Slovenya 1-1 berabere kaldı. Aynı grupta İngiltere, Sırbistan'ı 1-0 yendi. Turnuvanın grup maçları devam ediyor ve Türkiye'nin ilk maçı 18 Haziran'da oynanacak.
17 Haziran 2024
İşaretlediklerim