İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada Gazze'nin Refah kentinde sivil ölümlerinin olmadığını iddia etti. Netanyahu, Hamas'ın saldırılarını Pearl Harbor ve İkiz Kule saldırılarına benzeterek, ABD Başkanı Joe Biden'a İsrail'e verdiği destek için teşekkür etti. Konuşma boyunca ateşkes müzakerelerine değinilmezken, Kongre'nin Filistin kökenli üyesi Rashida Tlaib, Netanyahu'yu 'savaş suçlusu' olarak nitelendiren bir pankart tuttu. Kongre çevresinde Netanyahu'yu protesto eden yüzlerce kişi gözaltına alındı.
25 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırı sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, görüşme sırasında terör saldırısı ve yaralı güvenlik güçlerinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
1 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da düzenlenen bir saldırıda öldürülmesinin ardından acil toplanacak. Hamas, suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama gelmedi. BMGK Dönem Başkanı Rusya, toplantının İran’ın talebi üzerine ve Rusya, Cezayir ve Çin’in desteğiyle yapılacağını duyurdu. Bölgedeki tansiyonun daha da artması bekleniyor.
31 Temmuz 2024

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki bir hastaneye yapılan saldırıyı kınadı. İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı ve en az 500 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. Saldırının ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinde İsrail'i protesto için toplananlar ile polis arasında arbede çıktı. Türk Yahudi Toplumu, masum sivillerin hedef alınmasını ve yaşam hakkının ihlal edilmesini kınadığını belirtti.
18 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze'de bir hastane saldırısında 471 kişinin ölümüne neden olan olay nedeniyle Türkiye'de üç günlük milli yas ilan ettiğini duyurdu. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissettiğimizi ve çoğunluğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehide duyduğumuz saygının bir gereği olarak bu kararı aldığımızı belirtti. Gazze yetkilileri, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu.
18 Ekim 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ve 'one minute' çıkışına atıfta bulunan paylaşımına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, Erdoğan'a 'Tweet atma, ticareti kes.' şeklinde yanıt verdi. Erdoğan'ın paylaşımında, Türkiye'nin tarih boyunca mazlumlara sahip çıktığı ve Filistinli yiğitlere destek verdiği vurgulandı.
18 Mart 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki El-Mevasi bölgesinde 90 Filistinlinin öldüğü saldırıyı savundu. Netanyahu, saldırının Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları lideri Muhammed Dayf ve yardımcısı Rafa’a Salameh'i hedef aldığını belirtti. ABD yönetimini saldırıdan önce bilgilendirmediklerini söyleyen Netanyahu, saldırının İran'a da caydırıcı bir mesaj gönderdiğini ifade etti. Hamas ise liderlerinin hedef alındığı iddiasını yalanladı.
14 Temmuz 2024

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamas'a karşı 'çökertme' sözü verdi. Bu açıklama, İsrail'de Hamas'a karşı açılan savaş nedeniyle kurulan 'acil durum kabinesi'nin ilk toplantısında yapıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda 2 bin 329 kişi öldü, 9 bin 42 kişi yaralandı. Netanyahu, ulusal birlikle hem yurt içine hem yurt dışına hem de 'düşman'a net bir mesaj verildiğini belirtti.
15 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alarak yaptığı ölüm tehdidine, ittifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi. Bahçeli, ittifak üyeleri için 'ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar' ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Mafyalar, militanlar, SADAT'çılar, 5'li çeteler, domuz bağcılar bir araya geldi, Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunları ilk turda tarihin çöplüğüne gömeceksin genç, sonra da Bay Kemal hepsini ait oldukları yere gönderecek. Sana söz!' şeklinde karşılık verdi.
6 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail ile yaşanan ticaret tartışmalarının gölgesinde, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye ile İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı olarak 2,5 saat sürdü ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırıları, insani yardım ve kalıcı barış konularının ele alındığı belirtildi. Ayrıca, Erdoğan'ın İsrail ile İran arasındaki gerilimlerin İsrail'e avantaj sağlamaması gerektiğini vurguladığı aktarıldı.
20 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem konusunda iktidarla hizalanmayı reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, depremin yaşandığı Hatay'dan yaptığı açıklamada, yaşananların siyaset üstü bir mesele olmadığını ve iktidarla hizalanmayı reddettiğini ifade etmişti. Ayrıca, deprem yardımlarında bürokratik engelleri tanımayacaklarını söylemişti. Hatay ve Ağrı'da bazı yardımların yerel yönetimler tarafından engellendiği iddia edilmişti.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları sonrası taraflarla iletişime geçerek sağduyu çağrısında bulundu. Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüşerek Türkiye'nin bölgedeki çatışmaların son bulması için her türlü gayreti göstereceğini ifade etti. Son olarak İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşen Erdoğan, sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
9 Ekim 2023

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Hamas militanları tarafından kaçırılan ve öldürülen bir kadının kıyafetini eleştirerek Gazze'deki ölümlerin ilgi görmediğini savundu. Bu paylaşımı Twitter'da büyük tepki çekti. Ün, bir zamanlar 'Sağlam İrade' rumuzuyla Twitter'da terör estiren ve nam salmış eski 'Ak trol' Taha Ün'ün eşi olduğu hatırlatıldı. Ün'ün bu paylaşımına tepki gösterenler arasında gazeteciler, siyasetçiler ve sosyal medya kullanıcıları bulunuyor.
19 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Hamas'ı bir terör örgütü olarak değil, mücahitler grubu olarak nitelendirdi. İsrail'i 'terör devleti' olarak niteleyen Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi ve Filistin tarafının garantörlerinden biri olmaya hazır olduklarını belirtti. Erdoğan, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 'normalleşmesi' sürecinden de bahsetti.
25 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'de Hamas'ın Gazze Şeridi'nden düzenlediği saldırılardaki güvenlik zafiyetinin suçunu İsrail ordusu ve iç istihbarat teşkilatına yükledi. Saldırılar sonucunda çoğunluğu sivil 1400 İsrailli öldü, 5 bin 132 İsrailli yaralandı ve 224 İsrailli Hamas'ın elinde rehin. Netanyahu, saldırılarla ilgili kendisine bilgi verildiği iddialarını reddetti ve hiçbir uyarı gelmediğini, aksine İsrail ordusu ve Şin-Bet'in Hamas'ın yıldırıldığı ve sükunetin sağlandığı değerlendirmesini yaptığını belirtti.
29 Ekim 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisi dahil 10 kişi tutuklandı. MHP, cinayetle ilgili uzun süre sessiz kaldı ve taziye mesajı yayımlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, Bahçeli'nin mafya ile ilişkilendirilen kişilerle fotoğraf çektirmeye devam etmesi durumunda yanındaki gençlerin de bu yola teşvik edileceğini belirtti ve Bahçeli'yi sessizliğini bozmaya çağırdı.
6 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu Twitter üzerinden alıntılayarak destek mesajı yayınladı. Demirtaş, videonun herkes tarafından gönül gözüyle izlenmesi ve kalbiyle hissedilerek dinlenmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını kutlayarak, ayrımcılık olmadan eşit ve huzurlu bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu ise videoda kimliklerin önemini ve kişisel seçimlerin toplumu değiştirebileceğini vurgulamıştı.
20 Nisan 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir medya buluşmasında Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendirmediğini belirtti. Karamollaoğlu, Hamas'ın 'vadedilmiş topraklar' söylemine karşı 'Biz yüzlerce sene buradayız, bu topraklarda ceddimiz yaşadı. Onun için de topraklarımızı müdafaa edeceğiz' dediğini belirtti ve bu nedenle Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da daha önce Hamas'ı terör örgütü değil, mücahitler grubu olarak nitelendirmişti.
26 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Doğu Kudüs'te meydana gelen saldırılara karşı hızlı ve güçlü bir yanıt vereceklerini ifade etti. Ayrıntı vermekten kaçınan Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a da kendisine ilettiği başsağlığı mesajı için teşekkür etti. Önceki günlerde Cenin Mülteci Kampı'na yapılan baskında dokuz Filistinli öldürülmüş, ardından Doğu Kudüs'te iki ayrı silahlı saldırıda toplam sekiz kişi hayatını kaybetmişti.
29 Ocak 2023

Sakarya'da, kendini ülkücü olarak tanıtan bir vatandaş, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının üzerine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. AKP ve MHP'nin sessiz kaldığı olayla ilgili muhalefetin gündemde tuttuğu belirtiliyor. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'ndan olayın daha fazla dillendirilmesini istedi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çeşitli iddialar ve gelişmeler haberlerde yer almaktadır.
21 Ocak 2023
İşaretlediklerim