Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iş arkadaşları tarafından iki gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Hasan C. ve kız arkadaşı Gözde V., evlerinde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine polis, çilingir yardımıyla daireye girdi ve çifti ölü olarak buldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
27 Haziran 2023

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi. Bölgede ormanda mahsur kalan iki kişi, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici, sel nedeniyle kaybolan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, dört kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
5 Eylül 2023

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, falezlerle denizin birleştiği kayalık alanda bir kadın cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki falezlerden halat yardımıyla aşağı inerek cesedi buldu. Ceset, kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
30 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

Samsun'un Atakum ilçesinde aileleriyle denize giren ikizler İncilay ve Ahmet Altındal (12) ile akrabaları Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), boğulma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve polis ekipleri, üç çocuğu sudan çıkardı. İncilay Altındal sahilde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ancak daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Elif Nur Topçu da kurtarılamadı. Ahmet Altındal için arama çalışmaları devam ediyor.
15 Temmuz 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

Konya'nın Çumra ilçesinde emekli imam Hüseyin Çoban ve eşi Mürüvvet Çoban, evlerinde tabancayla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine eve giden aile bireyleri, çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı ve durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çiftin tabancayla öldürüldüğünü belirledi. Savcının incelemesinin ardından çiftin cesetleri otopsi için hastane morguna kaldırılacağı açıklandı.
2 Haziran 2023

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde, Boynuyoğun Mahallesi'nde dere kenarında bir kadın cesedi bulundu. Durum, vatandaşlar tarafından polise bildirildi. Olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kimliği belirsiz olan ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
2 Eylül 2023

Adıyaman'ın Tut ilçesinde 15 Mart'ta yaşanan şiddetli sağanak sonucu oluşan selde kaybolan Fatma Tekdal ve bir buçuk yaşındaki kızı Zeynep Zümra'yı arama çalışmaları sırasında bir çocuk cesedi bulundu. Ceset, Havutlu köyü yakınlarından geçen kanaldan su ve balçık içinden çıkarıldı ve kimlik belirleme çalışmalarına başlandı. Daha önce aynı bölgede bir kadın cesedi bulunmuş ve Fatma Tekdal'ın yakınları tarafından teşhis edilmişti, ancak kesin kimlik tespiti için DNA örnekleri adli tıp kurumuna gönderildi.
20 Mart 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 43 yaşındaki Evren Adıgüzel, başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, Adıgüzel'in Panayır Mahallesi'ndeki bir kahvehanede arkadaşlarıyla otururken meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Adıgüzel'i Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ancak kurtarılamadı. Adıgüzel'in ailesi, mutluluğa kurşun sıkılmaması çağrısında bulundu.
19 Ağustos 2024

Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde toplam 18 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman'da iki kişi, bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu ölürken, Şanlıurfa'da sel nedeniyle 16 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp dört kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
17 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da yıkılan bir binanın enkazından 37 yaşındaki Sabit Babacan isimli kişi, 87 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz kaldırma işlemleri sırasında bir gönüllü kepçe operatörünün dikkati sayesinde fark edilen Babacan, ANDA Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu çıkarıldı ve hastaneye sevk edildi.
9 Şubat 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, aralarında önceden husumet bulunan iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ölenlerin cenazeleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
18 Eylül 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde emekli bir polis memuru tarafından ormanlık alanda kafası ve kolları kesik bir erkek cesedi bulundu. Olay, emekli polis memurunun ailesiyle yürüyüş yaptığı sırada fark edildi ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve ceset otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi devam etmektedir.
19 Ocak 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İçmeler Tavşanburnu mevkisindeki sarp arazide çarşafa sarılı iki ceset bulundu. Polis ekipleri ihbar üzerine bölgeye giderek cesetleri inceledi ve bulundukları yerden aldı. Cesetlerin 15 yaşlarında bir çocuk ve 40 yaşlarında bir kadına ait olduğu ve yabancı uyruklu oldukları değerlendiriliyor. Cesetler, ön otopsi için Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
28 Kasım 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, iki yaşındaki Batu Demir, su bulma amacıyla açılan yaklaşık 60 metre derinliğindeki bir artezyen kuyusuna düştü. Oğlunu kurtarmak isteyen baba Aytuğ Demir de kuyuya atladı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin yaklaşık 10 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda baba ve oğlunun cansız bedenleri kuyunun 15. metresinde bulundu. Olayla ilgili soruşturma kapsamında site yöneticisi ve kaçak sondaj yaptığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim