Çorum'da Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrenci fenalaştıktan sonra hastaneye gönderildi. Bu olayın ardından öğrencinin velisi ve yakını, okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'e zincirle saldırdı. Saldırganların yakalanması için çalışmalar devam ederken, yabancı uyruklu D.H.H. ve A.A.M.M. hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı alındı. Başsavcılık, olayla ilgili tüm delillerin toplandığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.
10 Haziran 2024

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olarak bilinen Emre Olur, ana davadaki tek tutuklu sanık olarak ikinci kez tahliye kararı aldı. Avukatı Ersan Barkın tarafından duyurulan bu karara savcılık itiraz etti, ancak mahkeme itirazı reddetti ve dosyayı üst mahkemeye gönderdi. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
28 Nisan 2023

Müzisyen Emel Çiftçi, Ankara ve Batman'da başlatılan soruşturmalar kapsamında 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla tutuklandı. Çiftçi'nin kanser tedavisi gördüğü ve acil ameliyat olması gerektiği belirtildi. Çiftçi'nin tutuklanmasına gizli tanık beyanları, MASAK Mali Analiz raporları, HTS analiz raporları ve otel konaklamaları suçlama konusu yapıldı. Çiftçi, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.
22 Ağustos 2023

İstanbul Ümraniye'deki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli şahıs, kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle öğretmenler Vedat Kömür ve Orhan Bozkurt'a saldırdı. Olay, cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada yayıldıktan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Durmaz, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
13 Haziran 2024

Mehmet Altan, Türkiye'nin uyuşturucu ve cinayet sarmalına nasıl zincirlendiğini ve bu zincirleri kırıp kıramayacağını sorguluyor. Gökçer Tahincioğlu'nun Abdi İpekçi cinayeti üzerine hazırladığı dosyada, MİT'in Almanya'da sorguladığı ve tutanakların imha edildiği, Belçika'da tutuklanan bir kişinin Türkiye'ye iade edilmediği gibi detaylar yer alıyor. Altan, devletin gölgesi olmadan ayakta duramayanların kahraman ilan edilmesini ve cezasızlık kültürünü eleştiriyor. Türkiye'nin bu yoldan sapıp sapmayacağı veya uçuruma düşüp düşmeyeceği konusunda endişelerini dile getiriyor.
4 Temmuz 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebi, 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, yeniden yargılama için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) vereceği bir kararın gerekliliğini belirtti. AİHM, Kavala'nın ikinci başvurusuna öncelik verdiğini ve Türk hükümetinden savunma istediğini duyurdu. Kavala'nın olası yeniden yargılanma ve tahliyesi için tek umut, AİHM'in vereceği karara bağlı.
15 Mayıs 2024

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, hakkında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen 2 Aralık'ta yurt dışına çıkmış. Mahmud, kazadan sonra gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı, ancak yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Bilirkişi raporunda Mahmud 'asli kusurlu' bulunmuş, ancak polislerin adresine gittiği zaman Mahmud bulunamamıştır.
8 Aralık 2023

ABD'de İran yaptırımlarını ihlal suçlamasıyla yargılanan ve ceza alan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Türkiye'ye dönüşünde törenle karşılanmıştı. Ancak Atilla, Kıbrıs'a gitmek isterken pasaportuna el konulduğunu ve karakola götürüldüğünü açıkladı. Atilla, devletin tutumunu eleştirerek, insanların seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasında mantıklı bir açıklama yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'den kaçma iddialarını reddetti ve yaşananları eleştirdi.
2 Mayıs 2023

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen ölümlü bir kazanın ardından oğlunu yurt dışına kaçıran Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine karar verildi. Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. ABD'de yapılan duruşmada, mahkeme Tok'un Türkiye'ye iadesi için yeterli delil bulunduğuna karar verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın onayıyla iade süreci başlatıldı.
25 Temmuz 2024

Demirören Medya'nın sahibi Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförü İlker, DHA muhabiri Rojda Altıntaş'a bir trafik kazası haberini yayımlamaması için baskı yapmış. Kazada Murat Aci hayatını kaybetmiş ve kazayı 17 yaşındaki Timur C'nin yaptığı, annesi Eylem Tok tarafından yurtdışına kaçırıldığı belirtilmiş. İlker, Altıntaş'a haberin yayımlanmaması için Yıldırım ve Revna Demirören'in müdahale edeceğini söylemiş. Altıntaş, bu baskıya iki ay sonra sosyal medyada tepki göstermiş.
10 Mayıs 2024

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında yolu kapatan ve hasta taşıyan araca geçiş izni isteyen Cem Canbulat, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hakimlik, adli kontrolün yeterli olacağına karar vererek Canbulat'ı serbest bıraktı ve haftada bir gün imza atma şartı getirip yurtdışına çıkışını yasakladı. Canbulat, Metris Cezaevi'nde zor şartlarda kaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.
20 Haziran 2023

Diyarbakır’ın Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, Sur ilçesine bağlı Çarıklı mahallesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında Güler yara almadı. Olayın ardından saldırganların yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Saldırı, akşam saatlerinde Dr. Güler'in Diyarbakır'a döndüğü sırada gerçekleşti.
5 Temmuz 2024

Yargıtay başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatların yargılandığı davada, Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı'ya verilen hapis cezalarıyla ilgili temyizin reddine karar verilmesini talep etti. Ayrıca, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in temyiz talebinin de reddedilmesini istedi. Bu dava, 2013'te başlamış ve 2022'de 20 avukata toplamda 146 yıl yedi ay hapis cezası verilmiştir.
20 Ekim 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne neden olan ve sonrasında Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için iade sürecinin başladığını duyurdu. Ancak Tok ve oğlunun ABD'ye kaçtıkları ortaya çıktı. Tok, daha önce yaptığı açıklamada, 'annelik içgüdüsüyle' oğlunu kaçırdığını ve adalete teslim olacaklarını belirtmişti. Bakan Tunç, Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini ve kırmızı bülten talep edildiğini, ancak Tok'un ABD'ye kaçtığını tespit ettiklerini açıkladı.
7 Mart 2024

İstanbul Adliyesi önünde 30 Mart 2016'da bir basın açıklaması sırasında avukat Zeycan Balcı'nın belinin kırılmasına neden olan polis memuru Murat Akmeşe hakkında 'kasten yaralama' ve 'zor kullanma yetkisini aşma' suçlarından dava açıldı. İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 14'üncü duruşmasında polis Akmeşe'ye 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, polisin 'geleceği' üzerindeki olası etkilerini gerekçe göstererek cezayı erteledi.
31 Mayıs 2023

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, trafik kazası geçirdikten sonra tespit edilen şah damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle operasyon geçirmiş ve tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Beklenen taburculuğu öncesinde acil bir operasyona daha alınan Uca, sonrasında oluşan komplikasyonlar sebebiyle tedbir amaçlı entübe edilmiştir. Menajeri Kübra Kalem Baykara, Uca'nın durumunun kritik olduğunu ve 72 saatin önemli olduğunu belirtmiştir.
16 Kasım 2023

İzmir'in Urla ilçesinde, Cumali Meşe adlı bir kişi, çantasını motosiklete savurarak iki kişinin yaralanmasına neden oldu. Olay sonrası Meşe hakkında dokuz yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Urla Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, iddianamede Meşe'nin çantasını 'silah' olarak değerlendirdi ve 'silahla kasten yaralama' suçunu işlediği belirtildi.
24 Ekim 2023

Hrant Dink cinayeti davasının ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, 'anayasayı ihlal' ve 'örgüt adına suç işleme' suçlarından yargılanan 11 azmettirici ve emniyet görevlisi yer aldı. 2015'ten bu yana tutuklu olan emniyet müdürü Ramazan Akyürek savunma yaptı. Davanın tek tutuklu sanığı olan dönemin Trabzon TEM şube müdürlüğü görevlisi Adem Sağlam ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Akyürek, savunmasında İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü, kendisinden sonra görev alan Trabzon emniyet görevlilerini ve Trabzon jandarmasını suçladı.
20 Eylül 2023

Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur, Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti. Ancak Anadolu başsavcı vekilinin itirazı sonucu üst numaralı ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen itiraz üzerine Olur hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve tahliye olamadan yeniden tutuklandı. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim