Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partinin eski üyesi Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının kişisel bir tercih olduğunu ve partiyi bağlamadığını belirtti. Özdağ, Zafer Partisi'nin resmi tutumunu kendisinin açıklayacağını duyurdu. Ata İttifakı'nın diğer bileşeni Adalet Partisi ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Özdağ'ın kimi destekleyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini bugün saat 17:00'de açıklayacak. İttifakın büyük ortağı Zafer Partisi'nin kararı ise yarın saat 11:00'de açıklanacak. İttifak içinde farklı görüşler olabileceğini belirten Oğan, Ümit Özdağ ile aynı kararı vermek zorunda olmadıklarını ifade etmiş. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceğini iddia etmişti.
22 Mayıs 2023

Kesin olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5,22 oy alan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, seçimlerin ikinci turu için destekçileri ve ittifak genel başkanlarıyla görüşmeler yapacağını duyurdu. Oğan, seçim sürecini doğru yönettiklerini ve seçim sonuçlarını etkilediklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin krize düşmesine izin vermeyeceklerini ve milletin hayrına kararlar alacaklarını ifade etti.
15 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteklediği bağımsız cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi'nin Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile 'ata ittifakı' kurduğunu açıkladı. Özdağ daha önce Memleket Partisi ile ittifak yapacaklarını ve adaylarının Muharrem İnce olacağını belirtmiş, ancak İnce ittifaktan ayrılmıştı. Oğan, sığınmacıların Türkiye için demografik bir tehdit olduğunu ve bu sorunun AKP ile millet ittifakının çözemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, arkalarında dış güçlerin olmadığını vurgulayarak, her şeyin Türkiye için olduğunu söyledi.
11 Mart 2023

Sinan Oğan, seçim kampanyası boyunca HÜDA-PAR ile işbirliği yapan AKP'ye ve bu işbirliğine destek veren seçmenlere karşı çıktı. Oğan, HÜDA-PAR'ın Türk bayrağındaki 'Türk' ifadesini çıkarma talebini eleştirerek, Türk milliyetçilerinin bu partiyle yan yana gelemeyeceğini ifade etti. Ancak seçimler sonrasında, HÜDA-PAR'ın milletvekili çıkarmasına olanak sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceği merak konusu. Oğan, destek kararını gelecek hafta açıklayacağını duyurdu. Kendisiyle ilgili talepleri olduğunu belirten Oğan, bu taleplerin sığınmacıların gönderilmesi ve terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması gibi konuları içerdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Oğan'ın bu tutumuna karşı çıktılar.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması sonrasında, yüzde 5 oy alan ata ittifakının adayı Sinan Oğan'ın desteğinin önemi arttı. Oğan, destek karşılığında cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bakanlık talep ediyor. CNN Türk'te konuşan Binali Yıldırım, Oğan'ın bu taleplerine ve tavrına dair eleştirilerde bulunarak, seçmenin oylarının pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini ve cumhur ittifakının menfaat odaklı olmadığını ifade etti. Ayrıca, Yıldırım'ın bir videonun sesini duyunca Kemal Kılıçdaroğlu'nun stüdyoda olduğunu zannetmesi dikkat çekti.
18 Mayıs 2023

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, partisinin amacının bakanlık koltuğu pazarlığı yapmak olmadığını, Türkiye'yi tek adam rejiminden kurtarmak ve demokratik bir geçiş süreci sağlamak olduğunu ifade etti. Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nun HDP oylarını alıp alamayacağı tartışılırken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi.
8 Mart 2023

Eski HDP sözcüsü ve Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi'nin kurucusu Ayhan Bilgen, AKP'den milletvekili adayı gösterileceği yönündeki iddialar üzerine, herhangi bir ittifaktan görüşme talebi gelmediğini ve siyasette kınayıcıların eleştirileriyle yola çıkmadıklarını belirtti. Bilgen, HDP'de önemli görevlerde bulunmuş ve iki dönem milletvekilliği yapmıştı. 2021'de HDP'den ayrılarak kendi partisini kurmuş ve halen Kobani olayları nedeniyle yargılanmaktadır. AKP'den resmi bir teklif almadığı ancak partililerin AKP'li kurmaylarla görüştüğü bilgisi paylaşıldı.
19 Mart 2023

Ata ittifakının dağılmasının ardından, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklamasına Twitter üzerinden tepki gösterdi. Öz, 'Herkes kendine yakışanı yaptı' ifadesini kullanarak, vatan ve vicdanı seçtiğini ve demokrasiye ile Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeye devam edeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turdaki tercihi ve Ata ittifakının diğer bileşeni Zafer Partisi'nin kararı, seçim sonuçları üzerinde etkili olabilecek faktörler arasında görülüyor.
22 Mayıs 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, partisinin genel idare kurulu toplantısında Sinan Oğan ile yolların ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söylediğini yazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, Oğan'ın desteğinin önemi arttı ve hem muhalefet hem de iktidar tarafından görüşmeler yürütülüyor. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bu görüşmeyi Özdağ ile sonrasında paylaştı. Özdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini ve Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir vaatte bulunmadığını belirtti.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan, ikinci turda destekleyeceği adayı pazartesi günü açıklayacağını duyurdu. Oğan, her iki ittifakla da görüştüğünü ve destek karşılığında bazı talepleri olduğunu belirtti. Talepler arasında sığınmacıların gönderilmesi, terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması, cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık pozisyonları bulunuyor. Gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı görüşmede henüz bir karar vermediğini ifade eden Oğan'a, kararını geç açıkladığı için tepkiler olduğu da belirtiliyor.
20 Mayıs 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, sosyal medyada Zafer Partisi'ne yakın hesaplar tarafından Sinan Oğan'a oy vereceği şeklinde yayılan iddiaları yalanladı. Gazeteci Fatih Altaylı aracılığıyla yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtti. Altaylı, Şengör'ün bu açıklamasını Twitter üzerinden duyurdu ve Şengör'ün bu konudaki rahatsızlığını ve net oy tercihini ifade eden bir videoyu paylaştı.
13 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından, seçimi ikinci tura bırakabilecek tek aday olarak kalan Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda bakanlık gibi taleplerde bulunacaklarını ifade etti. Oğan, destek verecekleri adayın 'bedavaya' olmayacağını, kamuoyu ve destekçileriyle istişare ederek karar vereceklerini söyledi. Ayrıca, hükümet içinde yer almak için anlaşma sağlanması gerektiğini, aksi takdirde kendi yollarına bakacaklarını belirtti.
13 Mayıs 2023

Kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde yer alıyor. İlk turda yüzde 5,17 oy alan ve daha sonra Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan, seçmenlerine ikinci turda da kendisine destek verdikleri ve Türkiye'nin istikrarı yönünde oy kullandıkları için teşekkür etti. Oğan, yeni bir dönemin başladığını ve kazananın Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, Türk milleti olduğunu belirtti.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, yüzde 5 oy alan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın desteğinin kime gideceği önem kazandı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile telefonda görüştü ve yüz yüze görüşme yapacaklarını duyurdu. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ve ardından Oğan ile görüşmeler yapacağı belirtildi. Ata İttifakı, Zafer Partisi ve Adalet Partisi'nden oluşmaktadır.
18 Mayıs 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim gecesi Sinan Oğan'a özel olarak teşekkür ettiğini yazdı. İlk turda yüzde 5,17 oy alan ve daha sonra Erdoğan'a destek veren Oğan, Erdoğan tarafından 'cumhur ittifakının elemanı' olarak nitelendirilmişti. Seçim zaferinin ardından Erdoğan ve ittifak liderleriyle birlikte Beştepe'de poz veren Oğan'a Erdoğan'ın 'Duruşundan dolayı ayrıca teşekkür ederim' dediği aktarıldı. Ayrıca, Sözcü gazetesinde Sinan Oğan'ın bakanlık için adının geçtiği iddia edildi.
30 Mayıs 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim otobüslerinin Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde HDP'liler tarafından saldırıya uğradığını iddia etmiş ve bu iddiasını desteklemek için bir tutanak paylaşmıştı. Ancak tutanakta saldırganların HDP'li olduğuna dair bir ifade bulunmadığı ve şoförün saldırganları görmediğini belirttiği ortaya çıktı. Oğan, daha sonra bu tweet'i silip tutanak olmadan yeniden paylaştı ve şoförün isteği üzerine tutanağı sildiğini belirtti.
9 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda düşük oy oranı alan Sinan Oğan'ı destekleyen Ata İttifakı'nın partilerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifakın resmen sona erdiğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nin oluşturduğu ittifak genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Öz, ittifakın seçimle başlayıp seçimle sona erdiğini ve ikinci turda devam etmeyeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kararını pazartesi günü açıklayacağı bildirildi.
21 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, daha önce Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş, ancak Yavaş ve İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alması üzerine bu çağrısını geri çekmişti. Muharrem İnce ile ittifak yapacaklarını açıklamış, ancak İnce'nin ittifaktan ayrılması sonrası, Özdağ eski MHP milletvekili Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak destekleyeceklerini belirtti. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile oluşturdukları 'ata ittifakı'nı kamuoyuyla paylaşacak.
11 Mart 2023
İşaretlediklerim