İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan 96 şüpheliden 48'i tutuklama, diğer 48'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamıştı. Soruşturma İstanbul Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte ve şüphelilerin hakimlik sorguları bekleniyor.
9 Şubat 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan'ın tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında, banka eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak hakkında 'tefecilik' suçlaması yaptı. Şikayetçilerin ifadeleri ve bankanın savunması arasında çelişkiler bulunuyor. Avukat Rezan Epözdemir, Denizbank Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısını da suç duyurusunda bulunarak 'nitelikli bankacılık zimmeti', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarının işlendiğini iddia etti. Banka yöneticileri ise şikayetçilerin iftira attığını ve tefecilik yaptığını savunarak soruşturma açılmasını talep etti.
12 Mayıs 2023

Daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ve Engin Polat, İstanbul'da gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından başlatılan araştırma sonucunda çiftin mal varlıklarına el konulmuştu. Ayrıca çifte ait şirketlerde polislerce arama yapılmıştı.
1 Kasım 2023

Kara para aklama iddiaları nedeniyle mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, 'şımarıklıkları ve gösterişleri' olduğunu belirterek, 'hadlerini aştıklarını' anladıklarını açıkladı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İddiaların ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından araştırma başlatılmış, rapor savcılığa gönderilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında çiftin mal varlıklarına el konulmuştu.
30 Ekim 2023

Denizbank Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, 'skandal dolandırıcılık' soruşturmasında tutuklandı. Erzan, savcılık ifadesinde, tanıdığı kişilere yüksek getiri vaadiyle para topladığını, ancak bu paraları önceki zararlarını kapatmak ve diğer borçlulara ödemek için kullandığını itiraf etti. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kandırdığını, bankayla alakasız sahte belgeler hazırlayarak insanları inandırdığını belirtti. Erzan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve avukatı aracılığıyla serbest bırakılma talebinde bulundu.
28 Nisan 2023

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde hasta yakınlarından rüşvet istendiği iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura, 'irtikap' suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Eşi Didem Bozbura ve çalışan Yasin Şimşek ise 'zincirleme şekilde irtikaba yardım' suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası aldı. İddianameye göre, bir hastanın ameliyatı için para istendiği ve bu durum polis operasyonuyla ortaya çıkarıldı. Üç sanığın yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.
15 Haziran 2023

Denizbank, bir şube müdürünün dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, iddia sahiplerinin piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla banka dışında, kayıt dışı ve nakit olarak para alışverişi yaptıkları, bankanın sistemlerinde bu işlemlerin izinin bulunmadığı belirtildi. Banka, süreçle ilgili yargı makamlarının kararına göre hareket edileceğini ifade etti. Haberturk.com ve Diken'in haberlerine göre, dolandırıcılık olayı sadece bir işadamıyla sınırlı değil, onlarca hatta yüzlerce kişiyi kapsıyor ve toplamda 80 milyon dolar civarında bir meblağdan bahsediliyor. İddialara göre, dolandırıcılıkta adı geçen şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırmış ve bu fonla ilgili olarak ünlü isimler de mağdur olmuş.
24 Nisan 2023

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

Dilan ve Engin Polat çiftinin de içinde olduğu bir soruşturmada, muhasebeci Gökay Bekar tutuklandı. Soruşturma, suç gelirlerinin aklanması ve vergi ile bahis kanunlarına muhalefet suçları kapsamında yürütülüyor. Daha önce yapılan operasyonlarda 24 şüpheli gözaltına alınmış ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenlenerek para transferi yapıldığı belirlenmişti. Şimdiye kadar soruşturma kapsamında 16 kişi tutuklanmış, 27 şirkete kayyım atanmıştır.
24 Kasım 2023

Şarkıcı Gülşen, bir konser sırasında orkestra arkadaşına yaptığı şaka nedeniyle 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçlamasıyla yargılandı ve 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Cezanın açıklanması geri bırakıldı ve Gülşen, beş yıl içinde kasıtlı bir suçtan mahkum olmazsa ceza ortadan kalkacak. Gülşen'in avukatları, müvekkilinin beraatini talep etti ancak mahkeme bu talepleri reddetti.
3 Mayıs 2023

Amasya'da lise öğrencisi bir kızın dövülme görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından polis tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, kızın telefonunda yapılan inceleme neticesinde cinsel istismar iddiasıyla altı şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden üçü tutuklanırken, diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Şubat 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında, Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili üç sivil ve bir komiser gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce üç üst düzey emniyet görevlisi açığa alınmış ve evlerinde arama yapılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Kaplan ve ekibi, 7 Eylül'de yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alınmıştı. Soruşturma genişletilerek 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi ve ceza mahkemesine gönderildi.
16 Mayıs 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın Galatasaray camiasından tanınan isimler de dahil olmak üzere birçok müşteriyi dolandırdığı iddia ediliyor. İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Erzan'ın kuzeni Nazlı Can ve iki kişi daha tutuklandı. Ali Yörük'ün ismi Erzan tarafından sorguda anılmış ve Erzan, dolandırdığı kişilerden birinin parasını Yörük'e aldırttığını itiraf etmişti.
30 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı tanıdığını iddia ederek yakınlarını cezaevinden çıkarmak isteyen kişilere tahliye sözü karşılığında para alan Mehmet Erdem Özönder'e 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 7,5 yıl hapis ve 120 bin TL adli para cezası verildi. Özönder, sosyal medyada kendini 'hukuk müşaviri' olarak tanıtıyordu ve aynı suçlamadan iki sayfa adli sicil kaydı bulunuyordu. Özönder'in ofisinde çalışan avukatlar hakkında da sanıkların suçuna iştirak ettikleri gerekçesiyle 'dolandırıcılık'tan suç duyurusunda bulunuldu.
9 Eylül 2023

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve altı işbirlikçisi, yüksek getiri vaadiyle bir fon üzerinden onlarca banka müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda Denizbank yöneticileri hakkında 'zimmet' suçu bulgusuna rastlanmadı ve banka yönünden takipsizlik kararı verildi. Denizbank, bazı tanınmış isimler hakkında 'tefecilik' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Davanın ilk duruşmasında sanıkların ifadesi alınacak ve Denizbank'ın davaya katılma talebi değerlendirilecek.
20 Kasım 2023

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan aldığı iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasının ardından tahliye edildi. Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırılması gerektiğini belirttikten sonra iktidar tarafından hedef gösterilen Fincancı, Bakırköy Cezaevi'nden çıkışında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Fincancı, basın emekçilerine teşekkür ederek, gerçeklerin paylaşılmasının hem hekimlerin hem de basın emekçilerinin sorumluluğu olduğunu vurguladı.
11 Ocak 2023

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Sibel Tekin ve Diren Yurtsever'i ziyaret ederek, Tekin'in tutuklanmasını 'akıl tutulması' olarak nitelendirdi ve serbest bırakılmalarını talep etti. Tekin ve Yurtsever, cezaevindeki mesajlarını paylaşarak, iddianamelerinin hazırlanmaması ve gizlilik kararlarına dikkat çektiler. Tekin, çekimlerinin yanlış anlaşıldığını ve masum olduğunu, Yurtsever ise gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterildiğini ifade etti.
23 Ocak 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bir programda yaptığı açıklamalar nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Savcılık, Yanardağ'ın Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerini içeren bir videoyu ve PKK yöneticisi Duran Kalkan'ın röportajını delil olarak göstererek 10 yıl altı aya kadar hapis cezası talep etti. İddianame mahkeme tarafından kabul edilirse yargılama süreci başlayacak.
11 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan hüküm giymiş dört kişinin cezasını affetti. Bu kişiler arasında, Hizbullah davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Emin Alpsoy ve '28 Şubat' davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan eski korgeneral Çetin Saner bulunuyor. Alpsoy ve Saner'in cezaları sağlık durumları gerekçe gösterilerek kaldırıldı. Ayrıca, kasten öldürme ve uyuşturucu ticareti suçlarından hüküm giymiş iki kişinin daha cezaları sakatlık hali nedeniyle kaldırıldı.
3 Mayıs 2023
İşaretlediklerim