Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri mevkii Edirne istikametinde bir yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazada otobüsün muavini Halil A. yaşamını yitirdi ve 31 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, sıkışan otobüs sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kaza nedeniyle Edirne yönünde trafik sıkışıklığı yaşandı ve ekipler yolu açmak için çalışmalara başladı.
18 Aralık 2023

Çanakkale'den Ankara'ya giden Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi Şehitler mevkisinde bariyere çarparak devrildi. Kazada, otobüs sürücüsü ve iki öğrenci hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi ve çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada Ankara Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu öğrencilerini taşıyan otobüsün devrildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.
1 Mayıs 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Malatya-İstanbul seferini yapan Kayısı Kent Turizm şirketine ait bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada dört kişi hayatını kaybetti ve 24 kişi yaralandı. Yaralılardan üçünün durumu ağır. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Otobüs şoförü M.K. gözaltına alındı.
29 Ocak 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Konak yönüne giden bir hafif ticari araç, tramvay hattına girerek bir aydınlatma direğine çarptı ve takla attı. Kazanın ardından ters dönen aracın sürücüsü, kendi imkanlarıyla araçtan çıkarak olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, ihbar üzerine bölgeye sevk edildi ve kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.
5 Ocak 2023

Erzincan-Sivas kara yolunun Kızıldağ mevkisinde, kar, tipi ve buzlanma koşulları altında bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Kaza sonrası bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
30 Mart 2023

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 12 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı otobüs kazasının şoförü Adem Tatlısu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi. Sivas'tan İstanbul'a seyreden otobüs, Sivas-Yozgat kara yolunda kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düşmüştü. Şoförün oğlu İsa Tatlısu, babasının kazadan önce kalp krizi geçirdiğini ve bu sebeple kaza yaptığını ifade etti.
22 Ağustos 2023

Erzurum'dan Kars'a giden bir yolcu otobüsü, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki yedi kişi hayatını kaybetti ve 22 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan bir yaralı, ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.
30 Temmuz 2023

Tokat Erbaa Devlet Hastanesi'nde düzenlenen 'Pembe kod' tatbikatında, hırsız rolüne giren bir çalışan, güvenlik görevlisini arabayla sürükledi. Tatbikat senaryosu gereği, bir kişi serviste bulunan bebeği kaçırdı ve hastane genelinde 'pembe kod' uygulaması başlatıldı. Güvenlik görevlileri, hareket halindeki araca atladı ve bir süre o pozisyonda kaldı. Kaçırılan bebek, sağlık ekipleri tarafından ailesine teslim edildi.
20 Ekim 2023

Kolombiyalı Alvaro, Cali bölgesindeki Santa Rosa mahallesinde yaklaşık 45 yıldır oyuncak tamiri yaparak çocukların kırık oyuncaklarını onarıyor. Kendi atölyesini bir 'hastane' olarak adlandıran Alvaro, steteskop ve kafasına taktığı ışıklı büyüteçle doktor gibi çalışarak çöpe gidecek oyuncakları yeniliyor ve çocukları mutlu etmeyi amaçlıyor.
23 Ocak 2023

Şanlıurfa'da Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında gece saatlerinde kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada beş çocuk hayatını kaybetti, biri ağır üç kişi yaralandı. Ehliyetsiz olduğu belirtilen sürücü Mustafa K. ve yanındaki Ş.İ. kazadan bir süre sonra polise teslim oldu. Hayatını kaybeden çocukların cenazeleri ailelerine teslim edilerek Siverek ilçesine gönderildi.
2 Ağustos 2024

Mersin'de TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Kazaya karışan Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün sürücüsü Ali G, tedavisinin ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren 10 kişinin kimlikleri belirlendi ve otopsi işlemleri tamamlandı. Yaralılardan sekizinin durumu ağır.
27 Mayıs 2024

Şanlıurfa'nın Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda beş çocuk hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Vali Hasan Şıldak, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini ve olayın detaylarının araştırıldığını belirtti. Yaralıların tedavisi sürerken, bir kişinin durumu ağır.
2 Ağustos 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

İstanbul Beykoz'da, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık'ın kullandığı otomobil, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kamera görüntülerinde motosiklettekilerin kasksız olduğu görüldü. Fatma Zehra Kınık, kazanın ardından gözaltına alındı ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
13 Temmuz 2024

Bir trafik kazası sonrasında, yaralılardan biri cep telefonunu bir başkasına vererek yardım istedi. Kazazedelerden biri, 112 yerine annesini ve özel şoförünü aramak için arkadaşının telefonunu kullandı. Anne, yaralıları alıp olay yerinden ayrıldı. Kazaya karışan gençlerden birinin elinde, yaralılardan birine ait olan ve yardım istenirken kullanılan telefon bulundu. Bu telefon, daha sonra bir güvenlik görevlisine teslim edildi ve firardan sonra bir araçta bulundu. Bir diğer telefon ise hala kayıp.
14 Mart 2024

İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Seçil Erzan'ı taşıyan cezaevi aracı Büyükçekmece'de kaza yaptı. Olay yerine çağrılan midibüsle Seçil Erzan adliyeye sevk edildi. Kazanın detayları ve olası yaralanmalar hakkında henüz bilgi verilmedi. Olayla ilgili güncellemeler bekleniyor.
24 Mayıs 2024

Erzurum'da çeşitli suçlardan toplam 14 yıl 11 gün hapis cezası bulunan firari hükümlü H.Ç, atla kaçmaya çalışırken insansız hava aracı (İHA) destekli operasyonla yakalandı. Polis, Karaçoban ilçesinde düzenlediği operasyonda hükümlüyü gözaltına aldı. H.Ç, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi. İHA görüntülerinde hükümlünün dağda atla kaçarken yakalanma anı yer alıyor.
15 Ağustos 2024

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın kullandığı otomobil ile Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Kınık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hazırlanan kaza tespit raporunda, Kınık ve motosiklet sürücüsü Öztürk’ün yüzde 50’şer kusurlu olduğu belirlendi.
13 Temmuz 2024

Ankara'da yaşayan Zeki Can Akhun, 16 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu beyin travması yaşamış ve iki yıl boyunca komada kalmıştı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'nde uygulanan medikal ve manyetik tedaviler sayesinde Akhun, komadan çıkarak yürümeye ve konuşmaya başladı. Akhun'un babası, oğlunun tedavi sürecini ve yaşadıkları duygusal anları anlattı. Akhun, şimdi yeni hayaller kurarak hayatına devam ediyor.
15 Ağustos 2024

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletteki 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Demir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve ifadesinde kendini kusursuz bulduğunu belirtti. Kaza tespit raporunda, Demir ve motosiklet sürücüsü yüzde 50'şer kusurlu bulundu.
18 Temmuz 2024
İşaretlediklerim