Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklandı, ancak iddianamede azmettiricilerin cinayeti neden azmettirdiklerine dair gerekçeler ve önemli deliller göz ardı edildi. Ayrıca, iddianamede yer alan bilgilerin büyük bir kısmı şüphelilerin beyanlarına dayanıyor ve azmettiriciler hakkında yeterli değerlendirme yapılmadığı eleştiriliyor. Sinan Ateş'in ailesi ve kamuoyu, iddianamedeki bu eksikliklere tepki gösteriyor.
4 Mayıs 2024

Televizyoncu Metin Uca, Ankara'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na geldiğinde kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu anlaşıldı ve gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılan Uca'nın gözaltına alınma nedeni, oyununda okuduğu Fatih Sultan Mehmet'in bir sözü nedeniyle hakkında yapılan şikayet olduğu gazeteci Murat Ağırel tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.
2 Şubat 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi iki sanığın tahliyesine karar verdi. Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Ayhan Bora Kaplan ve çetesine yönelik yürütülüyor. Mahkeme, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.
24 Mayıs 2024

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde halk otobüsü şoförü Cengiz Yeler'e saldırarak yaralayan E.B. isimli şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olay, Gültepe Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli, 'kasten yaralama' suçundan nöbetçi hakimlikçe tutuklanma kararı alındı. Otobüs şoförü Yeler, yaşananları basına anlatarak saldırganın önce otobüse vurduğunu, ardından kendisine saldırdığını ifade etti.
17 Ocak 2023

Belçika'nın Anvers kentinde faaliyet gösteren ve 'Kara' ile 'Narkos' lakaplarıyla bilinen Fas kökenli uyuşturucu baronu Abdelilah El M., Türkiye'de kayak tatilinden dönerken seyahat belgesindeki eksiklik nedeniyle gözaltına alındı. Belçika makamları, Türkiye'den El M.'nin iadesini talep etti. Ancak Belçika medyası, geçmişteki Fehriye Erdal kararı nedeniyle Türkiye'nin iadeyi engelleyebileceğini öne sürdü. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, El M.'nin gözaltına alınmasını doğruladı ve şüphelinin İstanbul'daki bir geçici gözaltı merkezinde tutulduğunu ve iadesinin istendiğini belirtti.
18 Şubat 2023

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını kasığına sürttüğü için tutuklanan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. tahliye edildi. Sosyal medya videosu dolaşıma girince A.E.S., 'halkın bir kısmını sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlarından 20 Eylül'de tutuklanmıştı. Üç yıla kadar hapis cezası istenen A.E.S., 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan bir yıl sekiz ay hapis cezasıyla cezalandırıldı ancak hükmün açıklanması geriye bırakıldı ve sanık tahliye edildi.
13 Ekim 2023

30 Kasım'da İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un ülkeden kaçtığı ortaya çıktı. İstanbul Savcılığı, kazanın ardından 'taksirle yaralama' suçundan gözaltına alınıp serbest bırakılan Şeyh Mahmud'un, Göçer'in ölümünün ardından yeniden gözaltı kararı çıkarıldığını, ancak şüphelinin 2 Aralık'ta kaçtığı için bu kararın yerine getirilemediğini açıkladı. Şu anda Şeyh Mahmud'un yakalanması için uluslararası prosedürler dahil tüm süreçlerin titizlikle işletildiği belirtildi.
8 Aralık 2023

İstanbul Adliyesi önünde 30 Mart 2016'da bir basın açıklaması sırasında avukat Zeycan Balcı'nın belinin kırılmasına neden olan polis memuru Murat Akmeşe hakkında 'kasten yaralama' ve 'zor kullanma yetkisini aşma' suçlarından dava açıldı. İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 14'üncü duruşmasında polis Akmeşe'ye 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, polisin 'geleceği' üzerindeki olası etkilerini gerekçe göstererek cezayı erteledi.
31 Mayıs 2023

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi İstanbul’a getirildi. Eygi, bir gösteride başından vurularak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Cenazesi, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu’nca yürütülen işlemler sonrası İstanbul’a ulaştırıldı. Eygi’nin naaşı, İstanbul Havalimanı’ndan İzmir’e, oradan da Aydın’a götürülüp defnedilecek.
13 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden KKTC'li öğrencilerin aileleriyle görüşmek üzere KKTC'ye gitti. Kılıçdaroğlu, ziyaret öncesinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, öğrencilerin ölümünü 'cinayet' olarak nitelendirdi ve 'yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacağını' belirtti. İsias Otel'de kalan Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinin de aralarında bulunduğu kişilerin ölümüyle ilgili soruşturmada gizlilik iddiaları ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bu iddiaları yalanlaması da haberde yer aldı.
16 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Erdoğan, bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermiş ve eksiklikleri kabul etmişti. Depremin ardından 22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yetkilinin istifa etmemesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın grup konuşmasında hesap sorulacağını belirtmesi ve Ankara kulislerinde üst düzey görevden almaların konuşulmaya başlaması siyasi gündemi meşgul ediyor.
2 Mart 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşmasının ardından İzmir'de gözaltına alındı. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmaları tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Kendisini sosyalist bir görsel tasarımcı olarak tanımlayan Akkoyun, gözaltına alınmasını seçim öncesi bir gözdağı olarak nitelendirdi ve destekleyenlere teşekkür etti.
8 Nisan 2023

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşması bugün Boston'da yapıldı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan anne ve oğul, ABD'de sürekli yer değiştirdikten sonra Boston'da yakalandı. Duruşmada Türkiye'nin sunduğu deliller ve iade talebi görüşülecek. Cihantimur 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama', Tok ise 'suçluyu korumak' suçlamalarıyla tutuklandı.
18 Haziran 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da bir arkadaşıyla birlikteyken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimlere uzanan iddianame, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 22 sanık, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. Ayrıca, yurt dışına çıkış yasağı getirilen 17 kişi hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden devam edecek.
7 Mayıs 2024

ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesi yönünde görüş bildirdi. Tok ve Cihantimur, İstanbul'da bir trafik kazasına karıştıktan sonra Mısır üzerinden ABD'ye kaçmışlardı. Türkiye, şüphelilerin iadesi için ABD'ye geçici tutuklama talep evrakını iletmiş ve her iki isim de bu kapsamda yakalanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı, iadenin anlaşma şartlarına uygun olduğunu belirtti.
27 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli orgeneral Ahmet Çörekçi, emekli korgeneral Hakkı Kılınç ve emekli tuğgeneral İdris Koralp'in kalan cezalarını sağlık sorunları gerekçesiyle kaldırdı. Adli Tıp Kurumu'nun sağlık raporlarına dayanarak verilen bu kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Daha önce Kılınç ve diğer bazı hükümlüler sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmiş, emekli korgeneral Vural Avar ise cezaevinde hayatını kaybetmişti. Adalet Bakanlığı, yaşlı ve hasta hükümlüler için bir genelge yayımlamıştı.
3 Mart 2023

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, yöneticiler tarafından uğradığı baskı ve haksızlıkları anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Özbay'ın intiharına neden olan iddiaların araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi. Önergede, THY'de AKP'li siyasilerin ve AKP'ye yakın kişilerin atamalarının kurum içinde rahatsızlık yarattığı ve mobbing ile liyakat dışı atamaların gündeme geldiği belirtildi.
8 Haziran 2023
İşaretlediklerim