Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör İsmail Kartal'la bir yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Kartal, Fenerbahçe'de üçüncü kez teknik direktörlük görevine getirildi. Daha önce 2014-2015 ve 2021-2022 sezonlarında da Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapmış olan Kartal, ayrıca Fenerbahçe'de Joachim Löw, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'ın yardımcılıklarını da üstlenmişti.
28 Haziran 2023

AFP haber ajansı, Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin önümüzdeki sezon Suudi Arabistan ligine transfer olacağını öne sürdü. Haber, ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılarak verildi ve Messi'nin anlaşmasının 'çok büyük' olduğu belirtildi. Messi'nin şu anki kulübü PSG ile olan sözleşmesi 30 Haziran'da sona eriyor ve daha önce turizm elçisi olarak izinsiz Suudi Arabistan'a gittiği için kadro dışı bırakılmıştı. Messi'nin eski rakibi Cristiano Ronaldo da bu yılın başında Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olmuştu.
9 Mayıs 2023

Beşiktaş, Fildişi Sahilli defans oyuncusu Eric Bailly'nin transferini duyurdu. Bailly, geçen sezon Fransa'nın Olimpik Marsilya takımında kiralık olarak oynadı. Kariyerine İspanya'nın Espanyol takımında başlayan Bailly, 2016'da 30 milyon sterlin karşılığında Manchester United'a transfer oldu ve 6 sezonda toplam 113 maça çıktı.
5 Eylül 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü haftasında Bayern Münih’i konuk eden Galatasaray, 75 dakika boyunca nefes aldırmadığı Alman ekibine 3-1 yenildi. Maçın sekizinci dakikasında Coman ile Bayern Münih öne geçti. Galatasaray, Mauro Icardi’nin 30’uncu dakikada penaltı golüyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda Bayern 74’te Harry Kane ile öne geçerken, Musiala 78’de attığı golle skoru belirledi.
24 Ekim 2023

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ve Galler ile oynayacağı maçlar öncesinde Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu aday kadrodan çıkarıldı. Cengiz Ünder, yeni teknik heyetin çalışmalarını deneyimlemek için dört günlük bir kampa katıldıktan sonra planlama gereği kadrodan ayrıldı. Hakan Çalhanoğlu ise üst solunum yolu enfeksiyonu ve yakın zamanda doğum yapacak eşi nedeniyle kadrodan çıkarıldı.
16 Kasım 2023

Galler Milli Takımı ve Los Angeles takımının oyuncusu Gareth Bale, futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Kariyerinde Real Madrid ile 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve Galler Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu olan Bale, bu kararı almanın kariyerinin en zor kararı olduğunu belirtti. Southampton altyapısında yetişen ve Tottenham'da önemli başarılar elde eden Bale, 2013'te rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmuştu.
9 Ocak 2023

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formaları giymiş olan Mesut Özil, 34 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Kariyeri boyunca Real Madrid gibi büyük kulüplerde de forma giyen Özil, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, son dönemde yaşadığı sakatlıkların ardından futbolu bırakma kararı aldığını belirtti. Mesut Özil, futbolculuk kariyeri boyunca yaşadığı unutulmaz anlar ve duygular için teşekkürlerini iletti ve ailesiyle geçireceği zamanı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
22 Mart 2023

Fenerbahçe futbol takımı, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun 5'inci maçında Danimarka'nın Nordsjaelland takımına karşı 6-1 gibi büyük bir farkla mağlup oldu. Bu sonuç, Fenerbahçe için Avrupa kupalarındaki mücadelesinde önemli bir yenilgi olarak kaydedildi. Ayrıca, Beşiktaş'ın da kendi evinde büyük bir farkla yenildiği belirtilerek, iki büyük İstanbul kulübünün Avrupa sahnesinde zorlu anlar yaşadığına dikkat çekildi.
1 Aralık 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek kupayı yedinci kez kazandı. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı ve ikinci yarıda herhangi bir gol olmadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bu zaferle futbol branşında ilk kupasını kazanmış oldu. Ayrıca Fenerbahçe, bu galibiyetle TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile karşılaşacak.
11 Haziran 2023

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen, Galatasaray-Bayern Münih maçının başlamasıyla beraber çöktü. Bu, platformun Manchester United-Galatasaray maçında da benzer bir sorun yaşadığı ikinci kez oldu. Kullanıcılar, yaşanan teknik aksaklık nedeniyle tepki gösterdi.
24 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun ilk maçında Danimarka'nın Nordsjaelland takımını 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, grubunda ilk maçında 3 puan kazandı.
21 Eylül 2023

Türk milli futbolcu Arda Güler, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer oldu ve 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti ile tanıştı. Real Madrid takımı, yeni sezon hazırlıklarına Madrid'deki tesislerinde başladı. Arda Güler, milli takım kamplarına katılan diğer futbolcuların aksine erken bir şekilde Real Madrid kampına katılmayı tercih etti. Takım, hazırlık maçları için gelecek hafta ABD'ye gidecek ve Arda Güler'in takımda kalıp kalmayacağı ya da kiralık olarak başka bir takıma gidip gitmeyeceği hazırlık kampı sonrasında belli olacak.
10 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu grup aşaması kura çekimi yapıldı. Galatasaray, 4. torbadan katıldığı çekiliş sonucunda Almanya'nın Bayern Münih, Britanya'nın Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Grup maçları 19 Eylül'de başlayacak ve 13 Aralık'ta sona erecek. İlk iki sırayı alan takımlar, son 16 turuna yükselecek.
31 Ağustos 2023

Alman futbolunun ve Bayern Münih'in efsanevi ismi Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti. Bundesliga, Beckenbauer'in ölüm haberini derin bir üzüntüyle duyurdu. 'Kaiser' lakaplı Beckenbauer, futbolculuk kariyerinde ve teknik direktörlük döneminde Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı ile birçok başarıya imza attı. Ayrıca, modern futbolda libero mevkisinin öncüsü olarak kabul ediliyordu.
8 Ocak 2024

Eski Fenerbahçe futbolcusu Nicolas Anelka, futbolu bıraktıktan 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek Trendyol 1'nci Lig takımlarından Ümraniyespor'un CEO'su oldu. Anelka, Fenerbahçe'de 2004 yılında bir buçuk yıl forma giymiş ve 2016 yılında futbol kariyerini sonlandırmıştı. Ümraniyespor'un resmi açıklamasında Anelka'nın CEO pozisyonu için takımla anlaştığı ve kendisine başarılar dilendiği belirtildi.
25 Ocak 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i 2-0 yenerek kupayı kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, görevinden ayrıldığını duyurdu. Jesus, bu kararı birkaç hafta önce kulüp başkanına bildirdiğini ve kendisine yeni bir arayışa girebilmesi için zaman tanıdığını ifade etti. Portekiz'e döneceğini belirten Jesus, geleceğiyle ilgili henüz bir karar vermediğini söyledi.
12 Haziran 2023

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Fenerbahçe’nin de kadrosuna katmak istediği Fildişi Sahilli oyuncu Wilfried Zaha’yla görüşmelere başladı. İngiliz ekibi Crystal Palace’ın dokuz sezondur formasını giyen 30 yaşındaki hücum oyuncusu, geçen sezon 27 lig maçında yedi gol atmıştı. Transferi duyuran Galatasaray, Twitter hesabından 'Ali Cabbar' şarkısının bir kesitini paylaşıp 'ZAHAHAHA' diye yazdı.
23 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü, A Milli Takım ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Akgün Kaçmaz'ın vefat haberini duyurdu. Kaçmaz, milli takım düzeyinde altı kez forma giymiş ve kulüp kariyerinde 10 sezon Fenerbahçe'de oynamıştır. Ayrıca Hacettepe, Karagümrük, Schwaben Augsburg ve Bandırmaspor takımlarında da futbol oynamıştır. Cenaze töreni yarın Marmaris'te düzenlenecek.
12 Kasım 2023

Türkiye Milli Voleybol Takımı oyuncusu Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında 200 bin liralık soruda takıldı. Soru, 2008'deki Fenerbahçe-Sevilla maçıyla ilgiliydi. Güneş, telefon jokerini kullanarak o maçta Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Volkan Demirel'i aradı. Demirel, soruyu 'Fenerbahçe kalecisi yani ben üç penaltı kurtarmışımdır' diyerek yanıtladı. Güneş, kazandığı ödülü Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden ve hayali 'Zehra Güneş olmak' olan Ceren Topal'ın takımı Hatayspor’a bağışlayacak.
30 Ekim 2023
İşaretlediklerim