Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak, terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla soruşturma altına alındı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Konak'ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yaptığı konuşmaları soruşturmanın temelini oluşturduğunu belirtti. Konak, ifade vermek üzere adliyeye çağrıldı.
13 Mayıs 2024

Görevden uzaklaştırılan DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 19,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Akış, üç gün önce gözaltına alınmıştı. Kararın detayları ve gerekçeleri henüz açıklanmadı. Bu gelişme, yerel yönetimlerdeki siyasi dinamikler ve hukuki süreçler açısından önemli bir olay olarak değerlendiriliyor.
5 Haziran 2024

Amasya'da bir et entegre tesisinde kesime götürülen büyükbaş hayvana eziyet edildiği görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve beş kişi tutuklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tesisin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da hayvana eziyet eden kişilerin tutuklandığını duyurdu.
19 Mayıs 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında yedi işçiyi rehin alan İbrahim Y. isimli şüpheli, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olayla ilgili olarak dört şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan biri serbest bırakılırken, İbrahim Y. tutuklanmış ve diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. İbrahim Y., fabrikanın duvarına 'Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm' yazmıştı.
5 Şubat 2024

Amasya'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, Pontus Krallığı dönemine ait olduğu düşünülen 582 sikke ele geçirildi. Operasyon, bir kişinin elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine gerçekleştirildi. Sikkeleri satmaya çalıştığı iddia edilen O.A. gözaltına alındı ve hakkında 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan adli işlem başlatıldı.
3 Haziran 2024
İşaretlediklerim