İstanbul'da Bağcılar ve Küçükçekmece'de iki kadın, eşleri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bağcılar'da İ.Ç, tartıştığı eşi K.Ç'yi bıçaklayarak öldürdü ve 'kasten öldürme' suçundan mahkemeye sevk edildi. Küçükçekmece'de ise 27 yaşındaki G.A, 23 yaşındaki eşi Ö.A'yı sokakta bıçaklayarak öldürdü ve olay yerinde gözaltına alındı. Ayrıca Arnavutköy'de bir erkek, boşanmak üzere olduğu eşini öldürdü.
15 Ağustos 2024

Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis, meslektaşlarına ateş açarak iki polisi yaraladı. Olay sonrası polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi ve yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırının nedenine dair henüz bir bilgi verilmedi.
27 Nisan 2024

İstanbul’un Şişli ilçesinde geri manevra yapan bir polis aracı, kaldırımda yürüyen iki kadına çarptı. 43 yaşındaki Ergül Kaya olay yerinde hayatını kaybederken, 24 yaşındaki Ayşegül Tufan yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. Kazaya karışan polis memuru işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. Kaya'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Çankırı'ya gönderildi.
10 Eylül 2024

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, 122 ayrı hırsızlıktan kesinleşmiş 155 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü E.G. yakalandı. Polis, E.G.'nin yakalanması için kapsamlı bir çalışma yürüttü ve Profesör Muammer Aksoy Mahallesi’nde firariyi ele geçirdi. E.G., yakalanmasının ardından cezaevine gönderildi.
25 Eylül 2024

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, otomobilinde boğazı kesilmiş halde ölü bulunan hemşire Tuğba Koç'un eşi A.K., gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kadının öldüğünü tespit etti. Geçen yıl evlenen çiftin birinci evlilik yıl dönümünde gerçekleşen bu olay, yerel halk arasında büyük yankı uyandırdı.
4 Eylül 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs’ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, Erdoğan Özdemir’e 24 yıl hapis cezası verdi. Savcı, Özdemir’in babası Orhan Özdemir’in azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etmişti, ancak baba beraat etti. Savcı, Erdoğan Özdemir’in yaşının 17’den büyük olabileceğini öne süren tanık ifadelerini de dikkate aldı.
12 Temmuz 2024

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evden ziynet eşyası ve tabanca çaldığı iddia edilen ve 53 suç kaydı bulunan Gamze U. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameraları kayıtları sayesinde şüpheliyi İznik Gölü kıyısında piknik yaparken yakaladı. Şüphelinin üzerinde çalıntı tabanca ve ziynet eşyaları bulundu. Gamze U.'nun evinde yapılan aramada geçen yıl çalınan ruhsatlı tabanca da ele geçirildi ve sahiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
30 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde cezaevinden izinli çıkan hükümlü H.S., babası Bünyamin S.'yi silahla vurarak öldürdü. Olay, Pınarkaya köyünde H.S. ile annesi A.S. arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri, Bünyamin S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli H.S. ve annesi A.S. gözaltına alındı.
27 Ağustos 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi ve motokurye Ata Emre Akman'ın cinayeti davasının ilk duruşmasında savcı, sanık Erdoğan Özdemir için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Özdemir, 10 Mayıs'ta Akman'ı bıçaklayarak öldürmüştü. Duruşmada, Özdemir'in babası Orhan Özdemir'in de cinayete azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması istendi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 12 Temmuz'a ertelenmesine karar verdi.
28 Haziran 2024

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’ndaki bir çay bahçesinde beş kişiyi bıçaklayan Arda K. polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganın kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleği olduğu belirtildi. Yaralılar Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve ikisinin hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Arda K.'nın saldırıyı oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği iddia edildi.
12 Ağustos 2024

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bir köpeği işkence ederek öldüren kişi tutuklandı. Çimenceğiz Mahallesi'nde yaşanan olayın görüntüleri kamuoyunda büyük tepki topladı. Polatlı Kaymakamlığı, olayla ilgili başsavcılığa bilgi verildiğini ve ilçe jandarma komutanlığının araştırma yaptığını açıkladı. Şüpheli S.M.A. gözaltına alındıktan sonra mahkemece cezaevine gönderildi.
31 Ağustos 2024

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık S.S'nin ifadeleri doğrultusunda Ankara il emniyet müdür yardımcısı, organize suçlarla mücadele şube müdürü ve müdür yardımcısı ile bir kamu görevlisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler geçen hafta görevden uzaklaştırılmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi.
15 Mayıs 2024

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Yılmaz A. isimli bir adam, eşi S.N.A.'yı sokakta dövdü. Olay, 16 Ağustos'ta Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde gerçekleşti ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Yılmaz A., emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklandı.
21 Ağustos 2024

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunulduğu iddiasıyla erkek hemşire E.K. tutuklanmıştı. İzmir 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan hemşire ile ilgili olarak, ailenin rektörlüğe açtığı tazminat davasında İzmir 5'inci İdare Mahkemesi aileye 600 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 6'ncı İdari Dava Dairesi, kararı hukuka uygun buldu.
18 Mart 2024

Bayrampaşa’da Altıntepsi Mahallesi’nde bir babayla oğlu, araç park etme tartışması sonrasında silahla vurularak öldürüldü. 56 yaşındaki Orhan B. ile 75 yaşındaki dükkan sahibi Lütfü Er arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ertesi gün Orhan B, Lütfü Er’i ve kendisini bıçaklayan Er’in oğlu Ramazan Er’i silahla vurdu. Hastaneye kaldırılan baba ve oğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
6 Ağustos 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ağabeyi E.G, İstanbul'a getirildi. E.G'nin kolundaki ısırık izinin kız kardeşine ait olup olmadığı Adli Tıp Kurumu tarafından incelenecek. Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolmuştu ve arama çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı, soruşturmada sonuca yaklaştıklarını belirtti.
29 Ağustos 2024

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedikleri iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, iddiaların açıklığa kavuşturulması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Soruşturmanın selameti için bu adım atıldığı ve Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiği belirtildi.
9 Mayıs 2024

Ankara başsavcılığı, eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener hakkında anneannesini öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Şener, 31 Temmuz'da tartıştığı anneannesi Leyla Çetiner'i rehin almış ve silahla vurarak öldürmüştü. Baba Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve karşısındaki kişinin anneannesi olduğunu farkında olmadığını belirtmişti. Bilkent Şehir Hastanesi'nin raporunda, şüphelinin cezai sorumluluğunu etkileyecek akıl hastalığı bulunmadığı ifade edildi.
4 Eylül 2024
İşaretlediklerim