İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya milletvekili adayı Uğur Poyraz, partisinin 'yeteri kadar muhafazakâr, demokrat ve milliyetçi' olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş meyve sebze üreticilerine yönelik tutumunu eleştirdi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bu konuda bir açıklama yapmasını beklediğini ifade etti. Antalya'nın sorunlarına değinen Poyraz, özellikle tarım ve turizm alanındaki problemleri, su sorununu ve hayat pahalılığını vurguladı. İktidarın seçimleri 'darbe' olarak nitelendiren açıklamalarını eleştiren Poyraz, İYİ Parti'nin Türkiye için bir emniyet supabı olduğunu ve seçmenin tedirgin olmadığını söyledi.
7 Mayıs 2023

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bir anket şirketinin yaptığı araştırmaya göre İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 19,7 olduğunu belirtti. Aynı araştırmada AKP'nin oy oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 28,9 olarak belirlendi. Diğer anket şirketleri MetroPOLL, Yöneylem ve ORC'nin sonuçları ise İYİ Parti ve AKP için farklı oranlar gösteriyor. ORC'nin son anketinde İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 19,1 olarak ölçüldü ve bu oran önceki ankete göre 1,6 puanlık bir artış gösterdi.
7 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce'deki bir konuşmasında, hem 2018 hem de 2023 seçimlerinde halkın kendilerine yüzde 10 oy vererek 'Gözümün önünden ayrılma' dediğini ifade etti. Akşener, partisinin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olduğunu belirtti ve önümüzdeki yerel seçimlerde kimseyi kazandırma ya da kimseye kaybettirme niyetlerinin olmayacağını söyledi.
19 Ekim 2023

Altılı masa krizinin ardından İYİ Parti'nin desteğinin kısmen geri kazanıldığı anket sonuçlarına göre belirlendi. Parti yetkilileri, partiye karşı bir medya operasyonunun başlatıldığını iddia etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasının ardından partiden ayrılmış ve tepkiler almıştı. Ancak sonrasında masaya geri dönerek partiye olan desteği toparlamaya çalıştı. Parti yetkilileri, AKP'den ve Memleket Partisi'nden seçmen çekmeyi hedeflediklerini ve bu stratejiyle seçim kazanmayı planladıklarını belirtti.
25 Nisan 2023

İYİ Parti Ankara Milletvekili Uğur Poyraz, üzerinde bir süredir çalıştığı 'yargıdaki yapılanma' dosyasını kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor. Poyraz, yargıda yapılanma olduğuna dair ayrıntıları ve bu yapılanmanın siyasilere bağlandığına dair işaretleri de paylaşacak. Ayrıca, bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
2 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde parti üyesi ve sandık görevlisi Erhan Kurt'un bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından birçok ilde kutlamalar sırasında silahlarla havaya ateş açılması ve arbede haberleri gelirken, Poyraz bu olayın ayrıştırıcı dilin bir sonucu olduğunu belirtti ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
28 Mayıs 2023

İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı, genel başkan Meral Akşener'in katılımıyla başladı. Kurultayda, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu divan başkanlığına, Genel Sekreter Uğur Poyraz ve Genel İdare Kurulu üyesi Kadriye Ünler de başkan yardımcılığına seçildi. Kurultayda, genel başkanın yanı sıra Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek. Parti tüzüğünde genel başkanın görev süresini uzatmaya ilişkin değişiklik planlanıyordu ancak bu değişiklikten vazgeçildi.
24 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'daki partisinin 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, mevcut siyasi sistemi eleştirdi ve İYİ Parti'nin ezilenlerin ve haklının yanında olduğunu belirtti. Akşener, İYİ Parti'nin olmadığı bir Türkiye'de siyasi durumun nasıl olacağını sorgulayarak, partisinin ve ittifaklarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İYİ Parti'nin gelecek seçimde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını iddia etti.
7 Ocak 2023

İYİ Parti İzmir milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray arasında yaşanan gerginlik sürmektedir. Temayül yoklaması sonrası İzmir 1. bölgede Dervişoğlu 1. sıra, Çıray ise 2. sıra aday olarak gösterilmiş, Çıray adaylıktan çekilmiştir. Dervişoğlu, Çıray'ı sert bir dille eleştirirken, Çıray ise bu durumu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e etiketleyerek şikayet etmiştir. Daha önce de Dervişoğlu, Çıray'ı partilere zarar vermekle suçlamıştı.
27 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılması ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma şansını riske attığı belirtiliyor. Yöneylem Araştırma koordinatörü Derya Kömürcü, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için olumlu olduğunu ifade ediyor. Araştırmacı İbrahim Uslu ise Akşener'in daha önce masadan kalkmanın siyasi maliyetinin ağır olacağını söylediğini hatırlatıyor ve İYİ Parti'nin bu kararı bilerek aldığını belirtiyor. Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapması, siyasi bir suikast olarak değerlendiriliyor ve İYİ Parti'nin merkez parti olma iddiasından vazgeçtiği yorumları yapılıyor.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanan Tayyip Erdoğan'ın ardından, AKP'li Nureddin Çelik, destek açıklaması yapmayan bürokratlara yönelik eleştirilerde bulundu. Çelik, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu bürokratlarla uğraşacaklarını belirtti. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise kamu görevlilerinin haklarını koruyacaklarını ifade ederek Çelik'e 'Hodri meydan' dedi. Çelik, eleştirilere karşı bürokratların devlete hizmet etmesi gerektiğini savundu.
30 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin 2023 seçimlerinde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını söyledi. Akşener, partisinin iktidara sırtını dayamadan, güçlü olanın yanında yer almadan politika yürüttüğünü belirtti. Ayrıca, başbakanlığın pazarlıklarla değil, helal oylarla kazanılacağını vurguladı.
8 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olarak Ümit Özlale'yi göstereceklerini ifade eden Akşener, ittifak siyasetine karşı olduğunu ve bu durumun insanları kutuplaştırdığını söyledi. Akşener, İstanbul ve Ankara'nın eski ortağının partisi tarafından kaybedileceğini göze aldıklarını ve İYİ Parti'nin kuruluş ayarlarına döndüğünü belirtti.
6 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

Eski milli futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay ikinci sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş ancak parti Hatay'dan yüzde 8,09 oy alarak sadece bir milletvekili çıkarabildiği için Meclis'e giremedi. Öte yandan, İYİ Parti Konya birinci sıra milletvekili adayı olan eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, milletvekilliğini garantiledi. İYİ Parti Konya'dan da bir milletvekili çıkarabildi.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim