Y kuşağı çalışanları arasında 'sessiz tatil' olarak adlandırılan yeni bir trend ortaya çıktı. Harris anketine göre, Y kuşağının yüzde 40'ı yöneticilerine haber vermeden işten izin alıyor. Bu trend, iş-yaşam dengesini sağlama çabası ve ücretli izinlerin olumsuz damgalanması nedeniyle ortaya çıkmış olabilir. Şirketler bu duruma öfkeli olsa da, çalışanların daha fazla izinle daha üretken olacaklarına inandıkları belirtiliyor.
15 Haziran 2024

18 yaşındaki Jack Sweeney tarafından açılan ve Elon Musk'ın özel jetinin konumunu gerçek zamanlı olarak paylaşan @ElonJet Twitter hesabı, Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından askıya alındı. Musk, daha önce Sweeney'e bu bilgileri paylaşmaması için 5 bin dolar teklif etmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Sweeney şimdi aynı faaliyetlerini Threads platformunda sürdürüyor. Threads, Meta tarafından beş gün önce kullanıma açılan ve Twitter'ın en büyük rakibi olarak görülen bir sosyal medya platformudur.
11 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ta bulunan bir Starbucks şubesine, 12 Nisan 2024 tarihinde bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı ve ardından taşla saldırıldı. Olay yerinde üç adet boş kartuş bulunurken, herhangi bir yaralanma olmadan iş yerinde maddi zarar meydana geldi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, olayın şüphelilerinden biri yakalanmış ve şüphelinin daha önce 42 farklı suçtan kaydı olduğu belirlenmiştir. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.
12 Nisan 2024

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik, telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabilecek. Ayrıca, platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planları olduğunu hatırlattı. Elon Musk, Twitter'ı 2022'de satın aldıktan sonra 'X' olarak yeniden markalaştırdı ve uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.
11 Ağustos 2023

Boeing 737 Max uçaklarının üretim sürecinde ciddi güvenlik ihlalleri olduğunu iddia eden eski kalite denetçisi Joshua Dean, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Dean, bu iddialarını Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) şikayet olarak sunmuştu. Boeing'in başka bir eski çalışanı John Barnett da benzer güvenlik ihlallerini dile getirdikten sonra ölü bulunmuştu. Barnett, üretim hattında standartların altında parçaların kullanıldığını ve acil durum oksijen sistemlerinde ciddi sorunlar olduğunu belirtmişti.
3 Mayıs 2024

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platformun logosunu, ismini ve adresini değiştirdi. Bu değişikliklerin ardından Twitter'ın reklam gelirleri yarı yarıya düştü. Uzmanlar, bu değişikliklerin etkileri üzerine farklı görüşler belirtti. Bazıları bu değişikliği 'saçma' olarak nitelendirirken, bazıları ise bu tür yeniliklerin özellikle başı dertte olan şirketlere olumlu sonuçlar verebileceğini ifade etti.
27 Temmuz 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu Starlink, Türkçe ve İngilizce bilen bir müşteri hizmetleri sorumlusu arıyor. İş ilanı, Starlink'in Türkiye'deki faaliyetlerini genişletme planlarının bir parçası olarak görülüyor. İş ilanında, adayların müşteri sorunlarını önceliklendirebilecek, sorunları giderme ve trendleri analiz etme yeteneğine sahip olmaları, ayrıca donanım, yazılım ve ağ uzmanlığı kullanarak müşterilere teknik destek sağlama becerisine sahip olmaları gerektiği belirtiliyor. İş ilanının ne zaman açıldığı belirsiz ancak pozisyon hala açık.
22 Eylül 2023

Yapay zeka şirketi OpenAI, beş gün önce görevden alınan kurucu CEO Sam Altman'ın yatırımcılar ve çalışanların baskısı sonucu görevine geri döndüğünü duyurdu. Ayrıca Salesforce'un eski CEO'su Bret Taylor, ekonomist Larry Summers ve Quora'nın kurucusu Adam D'Angelo'nun yönetim kuruluna katılacağı açıklandı. OpenAI'nin liderliğinde yaşanan bu değişiklikler, şirketin Microsoft ile olan ortaklığını güçlendirmeyi amaçlıyor.
22 Kasım 2023

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023

NASA astronotları Butch Wilmore ve Suni Williams, Boeing'in Starliner mekiğindeki teknik sorunlar nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) mahsur kaldı. Astronotların Dünya'ya dönüşü, itici takımların arızalanması ve helyum sızıntıları nedeniyle birçok kez ertelendi. NASA yetkilileri, dönüş tarihi belirlemek için henüz hazır olmadıklarını ve yedekleme seçeneklerini gözden geçirdiklerini belirtti. SpaceX'in Dragon kapsülü, astronotları uzay istasyonuna götürüp getirmenin alternatif bir yolu olarak değerlendiriliyor.
27 Temmuz 2024

Apple CEO'su Tim Cook, yıllık 3 milyon dolar maaşının yanı sıra, hisse senetleri ve ikramiyelerle 2022'de toplam 99,4 milyon dolar kazandı. Ancak Cook, bu yıl maaşında yüzde 40'tan fazla bir azalma talep etti. Bu talebin sebepleri arasında Apple'ın bu yıl elde ettiği yüksek karlar ve hissedarların yöneticilere verilen primlerin azaltılması yönündeki görüşleri bulunuyor.
13 Ocak 2023

Tesla hayranı bir kişi, şirketin ticari markasını tekneler ve uçaklar için de kullanabilmek amacıyla ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne başvurdu. Başvuru, Jerome Eady tarafından yapıldı ve Tesla'nın bilgisi dışında gerçekleşti. Elon Musk'ın Cybertruck'ın tekne olarak kullanılabileceğini söylemesinin ardından Eady, şirkete yardım etmek amacıyla bu adımı attığını belirtti. Ancak bu durum, kamuoyunda kafa karışıklığına yol açtı.
5 Ocak 2023

Çin'in önde gelen e-ticaret platformu Alibaba, kurucu ortaklardan Eddie Wu'yu yeni CEO olarak atadığını duyurdu. Wu, mevcut CEO Daniel Zhang'ın yerini alacak. Aynı zamanda Joe Tsai, Alibaba Grubu'nun başkanı olarak Zhang'ın pozisyonunu devralacak. Zhang ise şirketin istihbarat grubunda başkan ve genel müdür olarak görevine devam edecek. Yapılan bu görev değişiklikleri 10 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek.
20 Haziran 2023

Merkez Bankası'nın başkan yardımcısı, ekonomi politikaları ve uygulamaları hakkında eleştirel açıklamalarda bulundu. Ağırlıklı fonlama maliyeti, mevduat faizi, politika faizi ve faiz kur ilişkilerinin kopukluğundan bahsetti. Bu eleştirilerin, kendisini bu pozisyona atayanlara ve seçimler öncesi sorunları gizleyerek halkın gözünü boyayan Nureddin Nebati ekibine yönelik olduğu belirtildi. Hayri Kozanoğlu, bu durumu ele alarak, başkan yardımcısının şikayetlerinin adresinin yanlış olduğunu vurguladı.
20 Şubat 2024

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa ettikten sonra Baykar şirketinin yöneticileri Selçuk ve Haluk Bayraktar ile insansız savaş uçağı Kızılelma önünde çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Ağıralioğlu, milli savunma sanayiine katkıda bulunan herkese destek ve dua mesajı verdi. Bu paylaşım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapma planını ve bu bağlamda Sierra Nevada şirketini öne çıkarmasının ardından Baykar yöneticilerinin Kılıçdaroğlu'na tepki göstermesiyle aynı döneme denk geldi.
29 Nisan 2023

ABD merkezli e-ticaret ve teknoloji şirketi Amazon, yapay zeka girişim şirketi Anthropic'e 4 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor. San Francisco merkezli Anthropic, Amazon'un bulut hizmetlerini kullanacak ve gelecekteki yapay zeka modellerini Amazon'dan satın alacağı büyük miktardaki özel mikro çiplerde deneyecek. Amazon, Anthropic'te yönetim kurulu koltuğu elde etmeyeceğini, sadece azınlık hisselerine sahip olacağını duyurdu.
25 Eylül 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Odatv tarafından kendisinin 'business class'ta yolculuk yaptığına' dair yapılan bir haberle ilgili olarak Twitter üzerinden açıklama yaptı. Erkan Baş, AKP'li politikacıların devlet imkanları ve çeşitli desteklerle seyahat ettiğini belirtirken, kendisinin ve partisinin adaylarının ekonomik biletle ve tarifeli uçakla seyahat ettiğini ifade etti. Haberi yapan Odatv'yi eleştirerek, durumu 'halka havale ettiğini' söyledi.
30 Nisan 2023

Diyarbakır'ın Sur ve Kayapınar ilçelerinde bir grup, Starbucks ve Burger King şubelerine girerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Olayın ardından 16 kişi gözaltına alındı ve işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Gözaltına alınan şahıslar bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.
24 Haziran 2024

Salesforce CEO'su Marc Benioff, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın görevden ayrılmasının ardından OpenAI'den istifa eden araştırmacılara kendi şirketinde iş teklif etti. Benioff, Salesforce'un 'Einstein' adlı yapay zeka platformunda çalışma imkanı sunduğunu ve OpenAI'den ayrılanların özgeçmişlerini doğrudan kendisine göndermelerini istedi. OpenAI çalışanları, yönetim kurulunun Sam Altman'a olan güvenini yitirdiğini ve Altman'ın görevden ayrıldığını duyurmuş, bazı çalışanlar Altman'ın CEO olarak geri getirilmemesi durumunda istifa edeceklerini belirtmişti.
21 Kasım 2023

Sosyal medya platformu X, beğeni, retweet ve yanıt sayılarını gizlemeye yönelik bir tasarım değişikliği yapmayı planlıyor. Kullanıcılar, gönderileri beğenmek veya yanıtlamak için sola ya da sağa kaydırmak zorunda kalacak. Bu değişiklik, X'in CEO'su Elon Musk tarafından doğrulandı ve çoğu kullanıcı tarafından olumsuz tepkiler aldı. Değişiklik, ilk olarak MacRumors'tan araştırmacı Aaron Perris tarafından keşfedildi.
5 Temmuz 2024
İşaretlediklerim