Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler Türkiye'nin birçok ilinde hissedildi ve 17:59 itibariyle can kaybı sayısı 1498 olarak kaydedildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin paylaştığı haritaya göre, 19:04 itibariyle 4,5'ten büyük toplam 42 artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD ise toplam artçı sayısının 120'den fazla olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Konya'nın Emirgazi ilçesinde Belçika ve Fransa uyruklu iki kişi, bisiklet turu sırasında dinlenmek için çadır kurdukları alanda alkollü olduğu iddia edilen iki kişi tarafından dövüldü. Saldırganların ayrıca kamp malzemelerini gasp ettiği belirtildi. Olayın ardından şikayet üzerine gözaltına alınan iki zanlı, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
19 Ağustos 2023

Kilis Valiliği, Suriye'nin kuzeyinden YPG/PKK terör örgütü tarafından atıldığı belirtilen sekiz çok namlulu roketatar mermisinin Kilis'te Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine düştüğünü açıkladı. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi.
20 Ocak 2023

Konya'da bir barınakta köpeğe işkence ederek öldürdükleri iddia edilen iki sanık, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılandıktan sonra tahliye edilmişti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tahliye kararına yaptıkları itirazlar, sırasıyla 3'üncü ve 4'üncü Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından reddedildi.
16 Ocak 2023

Konya'nın Kulu ilçesinde, 31 Mayıs'ta bıçaklanarak ve yakılarak öldürülmüş halde bulunan iki cesedin kimlikleri, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testleri sonucunda Turgay G. (36) ve Nazan Ş. (44) olarak belirlendi. Olayın faillerini yakalamak için İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından başlatılan çalışmalar devam etmektedir.
1 Haziran 2023

Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, Suriye'nin kuzeybatı bölgesinde de hasara neden oldu. Anadolu Ajansı tarafından aktarılan görüntülerde, Suriye Sivil Savunma ekiplerinin yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarını yürüttüğü görülmekte. Deprem, iki ülke arasındaki sınır bölgelerinde de etkili oldu.
6 Şubat 2023

Iğdır'daki yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Dün akşam başlayan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Türkiye'nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı'nın 3 bin metrelik bölümü ve Aras Dağları'nın 3 bin rakımı aşan Zor ve Canderviş noktaları karla kaplandı.
2 Ekim 2023

Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin vurduğu bölgedeki mezarlık ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir provokasyon yapıldı. Bir kişi, dua okunurken Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak imama, 'O Fatiha okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun' diyerek çıkıştı ve çevredekilerin tepkisi üzerine alandan uzaklaştırıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, bu olayı kınayarak, siyasi iktidarın ülkeyi getirdiği kutuplaşmaya dikkat çekti ve 14 Mayıs'ın barış ve huzur temelinde bir kırılma anı olacağını belirtti.
21 Nisan 2023

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini artıran kar yağışı şehrin birçok yerini beyaza bürüdü. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, ulaşımın aksamaması için ana yollar, ara sokaklar ve kırsal alanlarda tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca yetkililer, sürücüleri olası buzlanmaya karşı uyarırken, trafik ekipleri de denetimlerini sürdürüyor.
31 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 04:17'de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem 10 ili etkileyerek büyük yıkıma yol açtı. Hatay'ın Güzelburç mahallesinde birçok bina yıkıldı ve hasar gördü. Ayrıca aynı gün içinde 13:24'te 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. İlk depremde 912 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 385 kişi yaralandı ve 2 bin 818 bina yıkıldı.
6 Şubat 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama gerçekleşti. Patlamanın nedeni henüz belirlenemese de, yoğun duman ve toz bulutu oluştu ve bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu belirtti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise patlamanın buğday tozu kaynaklı sıkışma sonucu olduğunu düşündüklerini ifade etti.
7 Ağustos 2023

Ankara'da dün etkili olan sağanak yağışın ardından, vatandaşlar yeni günü kar yağışıyla karşıladı. Özellikle Dikmen ve İncek gibi yüksek kesimlerde kar yağışı daha yoğun görüldü ve araçların üzerini beyaz bir örtü kapladı. Belediye ekipleri, ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ana güzergahlarda çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.
29 Mart 2023

Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı. Bağsaray Mahallesi’nden geçen Kocaman Irmağı taştı ve Evci ile Sakarlı ırmaklarının debileri yükseldi. Tarım arazileri su altında kalırken, sekiz büyükbaş hayvan suya kapıldı ancak sağ olarak bulundu. Yetkililer, vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyardı ve Sakarya ile Samsun’da denize girilmemesi için uyarılar yapıldı.
7 Temmuz 2024

Erzincan'da yaşanan büyük bir toprak kayması sonucu yaklaşık 10 milyon metreküp toprak 800 metrelik bir alana yayıldı ve dokuz işçi toprak altında kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, endişe edilen siyanür sızıntısı konusunda herhangi bir kirliliğe veya korkulan bir olaya rastlanmadığını belirtti. Bakan, tehlikeli atıkların Fırat'a ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için ilgili birimlerin ve bağımsız laboratuvarların bölgeye sevk edildiğini ve numune analizleri yapıldığını ifade etti.
14 Şubat 2024

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde görülen şap hastalığı nedeniyle iki belde, yedi mahalle ve 46 köyde geçici olarak hayvan giriş ve çıkışı kısıtlandı. Süleymanbeyler köyünde şap hastalığına rastlanılması üzerine tarım ve orman ilçe müdürlüğü tarafından 3 kilometre çapta koruma bölgesi oluşturuldu ve karantina uygulaması başlatıldı. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla belirtilen bölgelere küçük ve büyükbaş hayvanlar ile hayvansal ürünlerin naklinin yasaklandığı belirtildi.
23 Ekim 2023

Ankara'da meydana gelen gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine ve trafikte aksamalara neden oldu. Sincan ilçesinde devrilen bir tabelanın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Keçiören'de araçlar selde sürüklendi ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıldırım düşmesi nedeniyle kentin batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandığını açıkladı.
6 Haziran 2024

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurban kesmeye çalışırken yaralanan birçok kişi hastanelere başvurdu. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne başvuran kasap Dursun İşleyiş, ilk kez böyle bir kaza yaşadığını ve yaralanmasının dikkat dağılmasından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, vatandaşları kasapların işine karışmamaları konusunda uyardı. Hastane yetkilileri, bayramın ilk gününde oldukça yoğun olduklarını ve çok sayıda yaralıya müdahale ettiklerini belirtti.
28 Haziran 2023

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesi ve Denizli'nin Honaz ilçesindeki yumurta üretim tesislerinde kuş gribi vakaları tespit edildi. Her iki ilçede de tesisler karantinaya alınarak, Başmakçı'da 5 milyon, Honaz'da ise 1.5 milyon tavuk itlaf edildi. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen Bloomberg HT tarım editörü İrfan Donat'ın aktardığı bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı salgını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor ve durum Dünya Hayvan Sağlık Örgütü'ne bildirildi.
2 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde blok oy kullanımını engellemeye çalışan sandık görevlisi Fettullah Işıkakdoğan'ın kaynar su dökülerek ve darp edilerek saldırıya uğradığını duyurdu. Ayrıca, Harran ilçesinde de CHP'li bir sandık kurulu üyesinin darp edildiği ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye oy basıldığı iddia edildi. Salıcı, bu olaylarla ilgili Şanlıurfa Valisi ve emniyet müdürüne ulaşamadıklarını belirtti. Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak'ın da yaşlı seçmenlere baskı yapılması yönünde talimat verdiği bir video paylaşıldı.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim