DEM Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday olarak düşündüğü iddiaları üzerine, Başak Demirtaş bir açıklama yaptı. Cezaevindeki eşi Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra konuşan Demirtaş, henüz resmi bir teklif almadığını belirtti. Ancak halkın ve partisinin istemesi durumunda, demokrasi ve toplumsal barışa katkı sağlayacağına inanırsa adaylığı düşünebileceğini ifade etti. Aday olursa, sadece kazanmak için yarışacağını ve iddialı olacağını da sözlerine ekledi.
21 Ocak 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla, takipçilerine ve genel olarak seçmenlere, çevrelerindeki kararsız seçmenleri ikna etmeye çalışmaları çağrısında bulundu. Demirtaş, kızının ilk kez oy kullanacağını ve 'Kararsızım baba' dediğini belirterek, onu ikna etmeye çalışacağını ifade etti ve benzer bir çaba için takipçilerine seslendi.
7 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingde Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı. Kılıçdaroğlu, saldırının amacının insanları korkutmak ve sandıktan uzak tutmak olduğunu belirtti ve vatandaşlara 14 Mayıs'a odaklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerin mafyalar, militanlar ve çeşitli olumsuz gruplardan oluşan bir koalisyon olduğunu ifade etti.
7 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ve kendisine düşmanlık göstermesinin sebeplerini, çözüm süreci anekdotlarıyla açıkladı. Demirtaş, Erdoğan'ın gerçek katillerle sorunu olmadığını, ancak 'Kürt Selo'ya düşmanca davrandığını belirtti. İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan için yapılan düzenlemeleri ve çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bitirilmesini anlattı. Erdoğan'ın çözüm sürecini seçim kazanmak ve 'başkan' olmak için kullandığını, bu amacına ulaşamayınca süreci bitirdiğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine düşmanlık göstermesinin sebebinin, saray ve saltanat oyunlarını bozduğu için olduğunu ve halkın barışı sağlayacağını ifade etti.
1 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, siyasetin gerçekçi ve kalıcı olabilmesi için acılı insanların yanında inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. 6 Şubat'taki depremler sonrası milyonlarca insanın çadırlarda yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatarak, siyasetçilerin bu insanların yanında olup olmadığını sorguladı ve siyasetin sadece düşünce değil, duygu işi olduğunu vurguladı.
19 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur sonuçlarına Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Demirtaş, seçim sürecinin eşitsizlikler, baskılar ve manipülasyonlarla geçtiğini belirtti ve halkın değişimi onayladığını ancak sürecin manipüle edildiğini ifade etti. Ayrıca, herkesin umutsuz olmaması gerektiğini ve mücadeleye devam etme çağrısında bulundu.
28 Mayıs 2023

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim kampanyasının başladığını duyurdu. Demirtaş, kampanyanın şimdilik herhangi bir parti veya isim için olmadığını, demokrasi için geniş katılımla yürütüleceğini belirtti. Kampanya için coşkulu, neşeli ve kararlı bir hazırlık içinde olduklarını ifade ederek, halktan öneri ve katılım beklediklerini açıkladı.
2 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Financial Times'a verdiği demeçte Türkiye'nin otoriter bir rejime doğru ilerlediğini ve Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde Türkiye'nin yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapacağını belirtti. Demirtaş, muhalefetin birlik olmasının ve Kürt seçmeninin desteğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim ve demokrasi için samimi çaba gösterdiğini ve Kürt seçmenin Kılıçdaroğlu'nun kampanyasından umutlu olduğunu ancak tercih için sürecin nasıl gelişeceğini bekleyeceklerini ifade etti.
6 Nisan 2023

İstanbul Ataşehir'de bulunan CHP Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş edildi. İstanbul Valiliği, olaya karışan altı kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlardan bazılarının daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi.
27 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefet güçlerine müzakere çağrısı yaparak, Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda HDP ile kameralar önünde görüşme teklif edebileceğini belirtti. Demirtaş, Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinde HDP'nin de dahil edilmesi gerektiğini ve müzakerelerin açık ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Millet İttifakı'nın adayının HDP'nin 2021'de açıkladığı 11 maddelik tutum belgesiyle uyumlu olması durumunda HDP'nin destekleyebileceğini ifade etti. Demirtaş, Mansur Yavaş'ın Kürtler için bir kırmızı çizgi olup olmadığına dair soruya ise, isimlerden ziyade ilkelerin önemli olduğunu ve güven veren bir uzlaşma sağlandığında her ismin aday olabileceğini söyledi.
30 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olamayacağını iddia eden bir dizi tweet attı. Demirtaş, Erdoğan'ın diplomasi eksikliği, yeniden adaylık hakkının olmaması, insanların ölümünden sorumlu olması ve ülkeyi yoksulluğa sürüklemesi gibi konuları ele alarak, bu gerekçelerle aday olamayacağını öne sürdü. Ayrıca, Erdoğan'a siyaseti bırakması çağrısında bulundu. Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığı hukuki tartışmalara konu olurken, bazı hukukçular anayasaya göre mümkün olmadığını savunuyor.
17 Mart 2023

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, Yeşil Sol Parti heyeti, müşahitlerinin oy kullanmasına izin verilmediği bilgisi üzerine gittikleri Yeniköy Mahallesi'nde kimliği belirsiz bir grup tarafından taşlı ve sopalı saldırıya uğradı. Saldırıda Ferit Şenyaşar da darp edildi ve Mezopotamya Ajansı muhabirinin kamerası parçalandı. Partililer, bölgeden silah seslerinin geldiğini belirtti. Ferit Şenyaşar, 2018 seçimlerinde ailesinden iki kişiyi kaybetmiş ve Yeşil Sol Parti'den milletvekili olarak Meclis'e girmişti.
28 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki büyük depremler sırasında iktidarın seçimlerin ertelenmesi için hukukçulara çalışma yapılması talimatı verdiğini öne sürdü. Demirtaş, Anayasa'ya göre seçimlerin sadece TBMM kararıyla ve resmi savaş hali ilan edildiğinde ertelenebileceğini belirtti ve aksi bir durumun siyasi darbe olacağını ifade etti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 31 bin 643 kişinin ölümüne yol açan depremler sonrası, seçimlerin ertelenmesi ihtimali gündeme gelmişti.
13 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşü değerlendirdi. Demirtaş, devletin imkanlarının sınırsız kullanımı, AKP-MHP iktidarının mühendislik çalışmaları ve Türklük inşası gibi faktörlerin yanı sıra, HDP'nin seçim stratejilerindeki amatörlüğü ve kurumların işlememesini eleştirdi. Ayrıca, Kürt siyasi hareketinin toplumdaki değişimleri doğru analiz edemediğini ve sloganlarla ilerlemenin mümkün olmadığını belirtti. Demirtaş, partinin yeniden yapılanma süreci başlatması gerektiğini vurguladı.
31 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından MHP, bir süre sessiz kaldı ve Sinan Ateş ile ilgili taziye mesajı yayımlamadı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın imzalı bir metinde, cinayetle ilgili tartışmalar partiye yönelik saldırı olarak değerlendirildi, ancak Sinan Ateş'in ismi geçirilmedi ve cinayetle ilgili detaylara değinilmedi. Açıklamada, MHP'nin siyasi duruşu ve itibarını koruma vurgusu yapıldı ve partiye yönelik suçlamaların asılsız olduğu ifade edildi.
4 Ocak 2023

Yeşil Sol Parti'nin Ankara'nın Mamak ilçesindeki Hüseyingazi seçim bürosuna saldırı düzenlendi. Büro görevlileri, saldırıdan önce parti bayraklarının söküldüğünü ve büronun karşısına Türk bayrağının asıldığını belirtti. İzmir'in Menemen ilçesindeki seçim bürosuna da saldırı gerçekleşti. Saldırıyı gerçekleştiren iki kişi, eylemlerini sosyal medyada paylaştı, ancak parti yöneticileri yaşları küçük olduğu için saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmadı.
12 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, Erdoğan'ın tüm yetkileri elinde bulundurduğunu ve yardımların ulaşmasını engellediğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'a halkın acılarını görmemesi ve onları sadece oy olarak görmesi nedeniyle sorunun kendisi olduğunu söyledi ve 'Allah rızası için düş artık bu halkın yakasından' ifadesini kullandı.
9 Şubat 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve HDP'nin desteğine itirazlarını açıkladı. Ağıralioğlu, HDP'nin içinde olduğu bir denklemin parçası olmayacaklarını ve HDP'yi muhatap almayacaklarını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin terörün gölgesinde siyaset yapmayacağını ve HDP'nin Türk demokrasisinin şantajcısına dönüştüğünü ifade etti. Geçmişte Meral Akşener'in toplantılara katılmayacağını söylemesine rağmen, İYİ Parti'nin sonradan masaya dönmesi ve Ağıralioğlu'nun bu tutumunun parti içinde tartışma yarattığı da belirtildi.
22 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladığı sırada kendisine yönelik yuhalama ve 'idam' sloganlarına karşı bir tepki gösterdi. Demirtaş, Erdoğan'ı 'hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla' suçlayarak, kendisinin Selahaddin Eyyubi'nin torunu olduğunu belirtti ve 'Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum' dedi.
30 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kaybetmesi durumunda kötü şeyler olacağını savunanlara karşı bir mesaj paylaştı. Demirtaş, Türkiye'nin mevcut ekonomik sorunlarına ve geçmişte yaşanan deprem felaketlerine atıfta bulunarak, bu iddiaların gerçekçi olmadığını ima etti. Mesajında, yüksek döviz kurları, et ve peynir fiyatları, işsizlik ve açlık sınırı gibi konulara değindi.
2 Nisan 2023
İşaretlediklerim