Beşiktaş futbol takımı, bu sezon başında kadrosunda önemli değişikliklere giderek 'şirket kültürü erozyonu'nu tersine çevirmeye çalışıyor. Takımda daha önce 10 Afrika kökenli oyuncu bulunurken, davranış problemleri nedeniyle bu yapıda bir dönüşüme gidildi. Yeni transferler arasında Türk oyuncuların yanı sıra, yerli kültürümüze daha yakın olan Boşnak, Kosovalı ve Kazak oyuncular tercih ediliyor. Bu değişikliklerin, takımın şirket kültürüne olumlu katkılar sağlayacağı öngörülüyor.
10 Şubat 2024

İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth, milli futbolcu Enes Ünal ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Geçen sezon İspanya'nın Getafe takımından kiralanan Ünal'ın zorunlu satın alma opsiyonu kullanıldı. 27 yaşındaki forvet, Bournemouth formasıyla bu sezon 16 maçta iki gol attı. Ünal, daha önce 'yoklama kaçağı' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
29 Mayıs 2024

Real Madrid'de yeterince forma şansı bulamayan Arda Güler için Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen'in ilgisi bulunuyor. Alman basınına göre, Borussia Dortmund, Arda Güler'i kiralamak için yaz transfer döneminde Real Madrid ile temasa geçmeyi planlıyor. Ayrıca, Bayer Leverkusen'i başarıya taşıyan Xabi Alonso'nun da Arda Güler'i kadrosuna katmak istediği belirtiliyor. Real Madrid'in de Arda'yı kiralamayı düşündüğü ifade ediliyor.
17 Şubat 2024

Türkiye'de Süper Lig kulüpleri için önemli olan ara transfer dönemi, 11 Ocak'ta başladı ve 29 gün sürdü. Bu dönemde 20 Süper Lig kulübünden 19'u kadrosuna en az bir yeni oyuncu katarken, toplamda 87 futbolcuyla sözleşme imzalandı. Transfer edilen oyuncular arasında yerli ve yabancı birçok önemli isim bulunuyor. Bu hareketlilik, takımların ligdeki performanslarını artırmayı hedeflediklerini gösteriyor.
10 Şubat 2024

Gökhan Aktürk, Santos yönetimindeki takımın sezon genelindeki performansını ele alıyor. Takım, şampiyonluk kazanmasına rağmen, ligin ikinci yarısında en az gol atan takım olma durumuna dikkat çekiyor. Yönetimdeki değişiklikler ve oyuncu tercihleri, özellikle Semih Kılıçsoy ve Ernest Muci'nin kullanımı, eleştirilere neden oluyor. Ayrıca, Musrati'nin yokluğunda Amartey'in görev alması ve diğer oyuncu değişiklikleri de değerlendiriliyor.
17 Mart 2024

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, milli futbolcu Arda Güler'in takımda daha fazla süre alması konusunda sabırlı olunması gerektiğini belirtti. La Liga'nın 26. haftasında Sevilla ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Ancelotti, Arda'nın bu sezon sadece üç maçta toplam 25 dakika süre aldığını ve bu durumun diğer oyuncularla olan rekabetten kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, Juse Bellingham ve Joselu'nun sakatlıkları nedeniyle Arda'ya oynama şansı doğabileceği İspanyol basınında yer aldı.
24 Şubat 2024

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Tüpraş Stadı'nda düzenlenen imza töreninde, başkan Hasan Arat, Van Bronckhorst'un kariyerine ve başarılarına vurgu yaparak, kendisini ve ekibini Beşiktaş'a ve Türkiye'ye hoş geldin dedi. Van Bronckhorst, daha önce Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal ve Barcelona gibi önemli kulüplerde futbol oynamış ve teknik direktörlük kariyerinde çeşitli şampiyonluklar kazanmış bir isim.
14 Haziran 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2025-2026 sezonu sonuna kadar ve 2026-2027 sezonu için 1 yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya vardığını duyurdu. Van Bronckhorst'un yardımcıları Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe olacak. Bu anlaşma, Beşiktaş'ın yeni dönem yapılanması çerçevesinde gerçekleştirildi.
5 Haziran 2024

Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, sakatlıklarını atlatan Arda Güler'in artık ilk 11'de sahaya çıkabilecek durumda olduğunu belirtti. Ancelotti, Arda'nın fiziksel olarak hazır olduğunu, ancak aynı mevkideki takım arkadaşlarıyla rekabet etmesi gerektiğini ve ona karşı sabırlı olunması gerektiğini ifade etti. Bu açıklama, Arda'nın kiralanacağına dair iddiaların ortasında geldi.
17 Şubat 2024

Türk işadamı Acun Ilıcalı, Slovenya'nın köklü futbol takımlarından Maribor'u satın almak üzere. Ilıcalı, daha önce İngiltere'nin Championship ligi takımlarından Hull City'nin de sahibi olmuştu. Slovenya'da uzun süren bir arayış sonrası Maribor'u seçtiklerini belirten Ilıcalı, Maribor'daki insanlar, taraftarlar ve şehri çok beğendiğini ifade etti. Ayrıca, Hull City'de hedeflediği oyuncularla ilgili planlarından da bahsetti.
30 Nisan 2024

Real Madrid'de Jude Bellingham ve Joselu'nun sakatlanmaları sonucu, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin genç futbolcu Arda Güler'e daha fazla oynama şansı vermeyi planladığı belirtiliyor. Arda, sezon başından bu yana sakatlıklarla mücadele ederek forma şansı bulmakta zorlanıyordu. Ancelotti, Arda'yı takımın önemli oyuncuları Vinicius Jr., Rodrygo ve Brahim Diaz'ın alternatifi olarak görüyor. 18 yaşındaki Arda, bu sezon Real Madrid formasıyla beş maçta toplam 92 dakika süre aldı.
23 Şubat 2024
İşaretlediklerim