Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (Tüpraş), İran’ın el koyduğu gemideki 1 milyon varillik petrolü geri aldı. İran, 11 Ocak 2024’te Umman açıklarında Türkiye’nin Irak devlet petrol şirketi SOMO’dan satın aldığı ham petrole el koymuştu. Tüpraş, 23-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen gemiden gemiye transfer operasyonuyla petrolü geri aldığını ve eylül ayında rafineriye ulaşmasının beklendiğini açıkladı.
25 Temmuz 2024

Avustralya'da, Uber, piyasaya girişinin ardından taksi ve özel araç şoförlerinin yaşadığı ekonomik kayıplar için 178 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Sekiz bini aşkın şoförü temsil eden avukatlar, 2019'da Uber'e karşı dava açmıştı. Avukatlar, Uber'in bu kayıpları uzun süre telafi etmekten kaçındığını, ancak nihayetinde bir uzlaşmaya varıldığını açıkladı. Uzlaşma bedelinin ödenmesi için yüksek mahkemenin onayı gerekmekte.
18 Mart 2024

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, potansiyel bir yangın riski nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 250 bin aracını geri çağıracak. Geri çağırma, 2023 üretimi AMG GT, C-Serisi, CLE, E-Serisi, EQE, EQS, GLC, S-Serisi ve SL modellerini kapsıyor. Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi'ne göre, bu ihtiyati tedbir 37 bini Almanya'da olmak üzere alınmıştır. Mercedes-Benz, etkilenen araçların belirli parçalarını ücretsiz olarak değiştirecek.
20 Şubat 2024

Doğan Holding ve Alman Burda grubu ortaklığında 1988’de kurulan Doğan Burda Dergi Grubu, 10 milyon dolara Rie-Pie yatırım fon grubuna satıldı. Bu satışla birlikte Aydın Doğan ve Doğan Holding, medya sektöründen tamamen çekilmiş oldu. Satış, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildi ve Doğan Burda Dergi Grubu'nun 58 dergisi bulunuyordu. Satış işleminin tamamlanması için Rekabet Kurumu'na bildirim yapılması gibi kapanış koşullarının yerine getirilmesi bekleniyor.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim