Esfender Korkmaz, Mehmet Şimşek'in mali disiplin çerçevesinde vergi ve cezaları artırma politikasını eleştirdi. Korkmaz'a göre, sık vergi artışları ve yüksek vergi oranları vergi kaçakçılığını ve kaybını artırırken, vergi bilincini düşürüyor. Ayrıca, devletin lüks harcamaları ve seçim popülizmi için vergi gelirlerini kullanması, mükelleflerin vergi ödemeye karşı direncini artırıyor. Korkmaz, vergi bilincinin artması için mükelleflerin kamu hizmetlerine olan inancının güçlenmesi gerektiğini vurguluyor.
7 Mayıs 2024

Çiğdem Toker, Türkiye'deki asgari ücretin dolar bazında diğer bazı ülkelerden yüksek olmasına rağmen, yolsuzluk ve gelir eşitsizliği konularının göz ardı edildiğini belirtiyor. Toker, Bakan Şimşek'in yolsuzluk ve yoksulluk arasındaki bağlantıyı sorgulayan bir gazeteci olmadığını eleştiriyor. Ayrıca, Şimşek'in uluslararası finans kuruluşları gibi konuşmasının, Türkiye'deki ekonomik koşulları iyileştirmek için iyi bir örnek oluşturmadığını vurguluyor.
3 Temmuz 2024

İstanbul, İzmir ve Samsun'da toplam sekiz aile hekiminin iki yıllık sözleşmeleri yenilenmedi. İstanbul'daki hekimler, reçetelerin geri dönmesiyle durumu fark etti. İSTAHED Başkanı Dr. Serkan Özbakış, sözleşmelerin yenilenmemesini 'hukuk katliamı' olarak nitelendirdi ve Anayasa Mahkemesi'nin ilgili yasal düzenlemeyi iptal ettiğini belirtti. AHEF Örgütlenme Komisyonu Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, sağlık il müdürlüklerinin 'kraldan çok kralcı' bir tutumla hareket ettiğini ve hukuksal dayanak olmadan kararlar aldığını ifade etti. Ayrıca Özbakış ve Eryazğan hakkında aşı yokluğuyla ilgili bilgi verdikleri için soruşturma başlatıldığı belirtildi.
3 Ocak 2023

Pınar Öğünç, Türkiye'de iş kazaları, Covid-19 ölümleri, askeri operasyonlar ve kadın cinayetleri gibi konularda gerçek verilerin eksik veya manipüle edildiğini vurguluyor. TÜİK'in işsizlik verilerinin güvenilir olmadığını ve DİSK Araştırma Grubu'nun daha yüksek işsizlik oranları açıkladığını belirtiyor. Ayrıca, çalışanların büyük bir kısmının asgari ücret seviyesinde kazandığını ve enflasyon karşısında zorlandığını ifade ediyor. Öğünç, bu durumun halkın büyük bir kısmının ekonomik sıkıntılar yaşamasına rağmen her şeyin iyi gittiğine inandırılmaya çalışıldığını eleştiriyor.
13 Temmuz 2024

Nedim Türkmen, kayıt dışı istihdamın sosyal güvenlik ve vergi sistemi için büyük bir sorun olduğunu belirtiyor. Kayıt dışı çalıştırılanlar, sigorta primi ve Gelir Vergisi gibi ödemelerden mahrum kalıyor ve bu durum haksız rekabete yol açıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2023 yılı Faaliyet Raporu'na göre, kayıt dışı istihdam oranı %25.42'ye düşürülmüş. Kurum, eksik ücret bildirimiyle mücadele etmek için çeşitli bilgilendirme faaliyetleri yürütmüş.
8 Nisan 2024

Şeref Oğuz, Türkiye'nin heterodoks ekonomi politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çekiyor. 1,9 trilyon TL'lik bütçe açığı, 818 milyar liralık Merkez Bankası zararı ve KKM ilave yüklerine işaret ederek, politika faizinin geç artırılmasının enflasyon ve döviz kuru üzerinde olumlu bir etki yaratmadığını belirtiyor. Oğuz, bu durumu gaflet ve cehalet ötesi bir hıyanet olarak nitelendiriyor ve yanlış politikaların sonuçlarına dair sorumluluğun kim tarafından üstlenileceğini sorguluyor.
19 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

Sağlık Bakanlığı'nın Beyaz Reform adı altında çıkardığı Ek Ödeme Yönetmeliği, bazı hekim ve diş hekimlerini kapsam dışı bıraktı. Sekiz aydır düzenleme bekleyen bu hekimler, ayrımcılığa uğradıklarını ve kamu çalışanı oldukları halde neden reformdan yararlanamadıklarını sorguluyorlar. Yönetmelik, koruyucu sağlık hizmetlerini göz ardı ettiği ve tedavi edici hizmetleri teşvik ettiği için eleştiriliyor. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı ve tıp fakültelerinde çalışan hekimlere yapılan ek ödemeler, diğer kurumlarda çalışan hekimlere yapılmıyor, bu da gelir farklılıklarına yol açıyor.
24 Mart 2023

Saygı Öztürk, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan prim borçlarının, AKP'nin seçim yenilgisinden sonra gündeme getirildiğini belirtiyor. AKP'li belediyelerden birkaçı hariç, seçimi kaybettikleri yerlerde CHP'li başkanlara ağır bir borç yükü bırakıldığı ifade ediliyor. Özellikle temsil ve ağırlama giderlerinin borçların büyük kısmını oluşturduğu, SGK borçlarının da önemli bir yer tuttuğu vurgulanıyor. Sayıştay'ın yıllardır yaptığı uyarılara rağmen, iktidarın bu borçların ödenmesini teşvik etmediği ve büyükşehirleri kaybettikten sonra SGK borçlarını hatırladığı belirtiliyor.
28 Temmuz 2024

İsmet Berkan, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelirleri kayıt dışı olan bir grubu korumaya ve onları vergi ödemeden yaşatmaya kararlı olduğunu belirtiyor. Meclis'e sunulan yeni vergi düzenlemeleri teklifinde, Mehmet Şimşek'in önemle üzerinde durduğu asgari gelir vergisi ve 'Bu geliri nereden buldun' sorusunun sorulmasına olanak tanıyan maddelerin yer almadığına dikkat çekiliyor. Berkan, bu durumun ülkede demokrasi ve ekonomik düzelme açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını savunuyor.
18 Temmuz 2024

Sayıştay Başkanlığı, Kamu Özel İşbirliği Modeli (KÖİ) ile yapılan şehir hastanelerinde bir dizi usulsüzlük tespit etti. Denetim raporunda, KÖİ modeliyle yapılan şehir hastanelerinde sözleşmeye aykırılıklar ve yükümlülüklerin gereği gibi yerine getirilmediği belirtildi. Ayrıca, şehir hastanelerinde görevli şirketlerin ticari alanlarda ihale dokümanı ve projelerde yer alandan daha fazla alanda faaliyet yürüttüğü ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı ruhsatsız beş sağlık tesisinin faaliyette olduğu tespit edildi.
22 Eylül 2023

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın özel şirketlerin enflasyondan faydalanarak fahiş karlar elde ettiğini öne süren açıklamalarına yanıt verdi. Hisarcıklıoğlu, özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkesin kendi işini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bazı şirketler hakkında yayılan olumsuz söylentilerin firmalara zarar verdiğini ve bu durumların önüne geçmek için savcıların soruşturma yapması gerektiğini vurguladı.
11 Temmuz 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ertan İskender, hastasının bıçaklı saldırısına uğramış ve bu olay sonucu ciddi yaralanmalar ve psikolojik sorunlar yaşamıştır. Dr. İskender, saldırı sonrası mesleğini bırakmış ve Kanada'ya göç etmiştir. Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığını, gerekli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle Dr. İskender'e maddi ve manevi olmak üzere toplamda 97 bin lira tazminat ödemeye mahkum etmiştir. Hekim Birliği Sendikası Başkanı, bu tür kararların şiddet gören hekimler için emsal teşkil edeceğini ve idarecileri şiddete karşı tedbir almaya zorlayabileceğini belirtmiştir.
19 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, kendisinin suçsuz yere hapiste olmasının siyasi şantaj ve kirli hesaplar için kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Demirtaş, halkın özgürlüğü olmadan kendi özgürlüğünün önemli olmadığını ve bin ömrü olsa hepsini halkı için feda edeceğini belirtti. Ayrıca taraftarlarına moral olmalarını, dik durmalarını ve direnmelerini söyledi.
19 Mayıs 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'yenidoğan çetesi' soruşturması kapsamında kapatılan hastanelere yapılan ödemelerin faiziyle geri alınacağını açıkladı. İstanbul merkezli sağlık çetesi, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanıyor ve soruşturma kapsamında 47 şüpheli bulunuyor. 10 hastanenin ruhsatı iptal edilirken, bu hastanelere yapılan ödemeler durduruldu ve geri alınması için işlemler başlatıldı. Soruşturma, bir annenin şikayetiyle başlamış ve savcı tehdit edilmişti.
21 Ekim 2024

İstanbul'da Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde hekimler, Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) tarafından iki dakika arayla verilen randevular nedeniyle protesto düzenledi. İstanbul Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın düzenlediği eylemde, sağlık sistemindeki yetersizlikler ve hekimlerin çalışma koşullarının zorlaştırılması eleştirildi. Sağlık Bakanlığı'nın bu sorunları piyasa dinamikleriyle çözmeye çalıştığı ve sağlık hakkının gasp edildiği iddia edildi. Ayrıca, sağlık sisteminin ticarileşmesi ve hekimlerin yurtdışına gitme eğilimi gibi sorunlar da gündeme getirildi.
8 Mayıs 2024

İstanbul Esenler'deki bir TOKİ inşaatında çalışan iki işçi, aylardır ücretlerinin ödenmemesi sebebiyle kule vince çıkarak eylem düzenledi. DİSK - Dev Yapı-İş sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, işçilerin can güvenliğinin de tehlikede olduğunu belirtti. Olay yerinde ambulans ve polis de bulunuyordu.
13 Eylül 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşü değerlendirdi. Demirtaş, devletin imkanlarının sınırsız kullanımı, AKP-MHP iktidarının mühendislik çalışmaları ve Türklük inşası gibi faktörlerin yanı sıra, HDP'nin seçim stratejilerindeki amatörlüğü ve kurumların işlememesini eleştirdi. Ayrıca, Kürt siyasi hareketinin toplumdaki değişimleri doğru analiz edemediğini ve sloganlarla ilerlemenin mümkün olmadığını belirtti. Demirtaş, partinin yeniden yapılanma süreci başlatması gerektiğini vurguladı.
31 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, memur ve emeklilere yapılan yüzde 25'lik maaş zammını eleştirerek, yıllardır sarayın zenginleştiğini ve halkın fakirleştiğini ifade etti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık enflasyon oranı yüzde 64,27 iken, memur ve emeklilere yapılması gereken zam oranı aslında yüzde 16,4 ve yüzde 15,4 olmalıydı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu oranları yüzde 25'e çıkardı. Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda bu durumu eleştirerek, değişimin yoksulluk sınırının altında çalışan milyonlarda olduğunu belirtti.
4 Ocak 2023
İşaretlediklerim