Son yapılan ankete göre, Demokrat Partili Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile arasındaki oy farkını 1 puana indirdi. Anket, 22-24 Temmuz tarihleri arasında ulusal çapta bin 142 yetişkinle yapıldı ve Trump'a oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48, Harris'e oy verebileceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 47 olarak belirlendi. Siyasi gözlemciler, Harris'in kısa sürede Trump ile arasındaki farkı kapatmasını başarı olarak değerlendiriyor.
26 Temmuz 2024

Elon Musk, ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçiminde Donald Trump'ın kazanması durumunda kabinede görev almaya hazır olduğunu belirtti. Musk, Trump ile yaptığı canlı yayında, ülkenin iyiliği için Trump'ın kazanması gerektiğini söylemiş ve hükümetin etkin çalışmasına ilişkin bir başkanlık komisyonu kurulmasını önermişti. Trump ise Musk'ı bakan veya danışman olarak atamayı düşündüğünü ifade etti. Musk, bu teklife olumlu yanıt vererek kendini bakan olarak tasvir eden bir fotoğraf paylaştı.
20 Ağustos 2024

Elon Musk, Twitter'da 'abonelikler' özelliğini anlatmak için bir ekran görüntüsü paylaştı ve bu görüntüde alternatif bir hesap olduğu düşünülen bir profil fotoğrafı dikkat çekti. Kullanıcılar, bu ipucundan yola çıkarak 'Elon Test' isimli ve 'ErmnMusk' kullanıcı adına sahip bir hesabı buldular. Bu hesapta Musk'ın çocuğu X'in fotoğrafı ve Tesla, Bitcoin gibi konularla ilgili paylaşımların yanı sıra çocuk taklidi yapan ve cinsel içerikli gönderiler bulunuyor. Musk, konu hakkında sadece bir fan hesabına alaycı bir yanıt verdi.
26 Nisan 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, reklam gelirlerindeki düşüş nedeniyle bir grup reklam verene ve bazı büyük şirketlere antitröst davası açtı. X'in üst düzey yöneticisi Linda Yaccarino, bu şirketlerin yasa dışı şekilde platformu boykot ederek gelir kaybına neden olduklarını iddia etti. Dava, ABD'deki federal mahkemede açıldı ve boykotun Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra başladığı belirtildi. Yaccarino, bu eylemlerin X'e milyar dolarlık zarar verdiğini ifade etti.
7 Ağustos 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 28 Temmuz'daki seçim zaferinin ardından ABD'li milyarder Elon Musk'ın seçimlere hile karıştırıldığı iddialarına sert tepki gösterdi. Maduro, ulusal televizyonda yaptığı basın toplantısında Musk'ı 'yeni baş düşmanları' ilan ederek kavgaya davet etti. Elon Musk ise sosyal medya platformu X'te Maduro'yu eleştiren bir yanıt verdi. Venezuela Seçim Konseyi, Maduro'nun yüzde 51,20 oyla seçimi kazandığını açıklamıştı, ancak muhalefet sonuçları reddetti.
30 Temmuz 2024

Elon Musk, Microsoft destekli OpenAI'nin geliştirdiği ChatGPT'yi eleştirerek, gerçeği arayan bir yapay zeka platformu olan 'TruthGPT'yi kuracağını açıkladı. Musk, OpenAI'ın Microsoft ile olan ilişkisini ve kar amacı güden bir yapıya büründüğünü eleştirdi. Ayrıca Google'ın kurucu ortağı Larry Page'i yapay zeka güvenliği konusunda ciddiyetsizlikle suçladı. Musk, yapay zeka alanında çalışanları işe almak için harekete geçtiğini ve Nevada'da 'X.AI Corp' adında bir şirket kurduğunu belirtti.
18 Nisan 2023

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantiledi. Başkan Joe Biden, 21 Temmuz'da adaylıktan çekilerek Harris'i önerdi. Harris, 2 bin 538 delegenin desteğini alarak gerekli olan 1976 delege oyunu geçti. Harris'in ekibi, son 24 saatte 81 milyon dolar bağış toplandığını açıkladı.
23 Temmuz 2024

Elon Musk'ın Twitter'ın San Francisco'daki binasındaki 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi, şehir yönetimi tarafından soruşturuluyor. Logo değişimi sırasında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtilirken, şehir yetkilileri bina sembollerinin veya harflerinin değiştirilmesinin veya kaldırılmasının hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu ifade etti. Bu durum, 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına yol açtı.
29 Temmuz 2023

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişimi sonrası ilk açık hava mitingini Kuzey Carolina'da kurşun geçirmez cam arkasında gerçekleştirdi. Konuşmasında Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris'i eleştirerek, Harris'in sınırları açmak istediğini ve başkan olması halinde ülkeye milyonlarca göçmenin geleceğini iddia etti. Ayrıca, eski ABD başkanı Barrack Obama'nın kendisi hakkında yaptığı yorumlara tepki gösterdi ve Obama'yı 'terbiyesiz' olarak nitelendirdi.
22 Ağustos 2024

2018 yılında Tesla aracıyla kaza yapan mühendis Walter Huang'ın ailesi, Tesla'ya karşı dava açtı ve otomatik sürüş yazılımının hatalı olduğunu iddia etti. Tesla ise sürücünün dikkatsizliğini suçladı. Davada, Elon Musk'ın Tesla'nın otomatik pilot sürüşünün güvenli olduğunu belirttiği 2016 tarihli bir konuşmasının 'deepfake' teknolojisiyle hazırlanmış olabileceği öne sürüldü. Yargıç, Tesla'nın savunmasını yetersiz buldu ve Musk'ın sorgulanmasına karar verdi.
27 Nisan 2023

Elon Musk, OpenAI'ın kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman'a, insanlığa fayda sağlama misyonuna ihanet ettikleri gerekçesiyle yeniden dava açtı. Musk, 2018'de OpenAI'ın kuruluş misyonuna aykırı hareket ettiğini öne sürerek yönetim kurulundan ayrılmış ve daha sonra şirketin yeniden insanlığa fayda sağlaması talebiyle dava açmıştı. Haziranda geri çektiği davayı yeniden açan Musk, Altman ve diğer kişilerin kendisini aldattığını ve yapay zekanın oluşturduğu tehlikelerle ilgili insani endişelerinin suiistimal edildiğini ileri sürdü. OpenAI ise Musk'ın iddialarını reddetti ve onun geçmişte şirket üzerinde tam kontrol sahibi olmaya çalıştığını belirtti.
6 Ağustos 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla, Muharrem İnce'ye yönelik sahte video kumpasını kınadı ve siyasetin bu tür operasyonlarla dizayn edilmemesi gerektiğini belirtti. Seçmenlere sandığa gidip, oylarını kullanmaları ve değişime inanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, seçim sonuçlarını tanımayan herhangi bir kişinin darbecilik suçlamasından kurtulamayacağını ifade etti. Türkiye'nin 14 Mayıs'ta seçime gittiği bir dönemde, iktidar kanadının tehlikeli açıklamalarla muhalefet zaferini hedef aldığı ve bu bağlamda çeşitli siyasi figürlerin sert demeçler verdiği belirtildi.
12 Mayıs 2023

X platformunun sahibi Elon Musk, platformda yanlış bilgi olduğu belirlenen paylaşımların gelir getirmesinin engelleneceğini duyurdu. Bu uygulamanın, sansasyonelliğe karşı insanları doğru bilgiye teşvik etme amacı taşıdığını belirtti. Musk, topluluk notlarının bir araç olarak kullanma girişimlerinin hemen anlaşılacağını, çünkü tüm kod ve verilerin açık kaynaklı olduğunu ifade etti.
30 Ekim 2023

Associated Press (AP) ve NORC Halkla İlişkiler Merkezi tarafından yapılan ankete göre, ABD'li seçmenlerin yüzde 48'i Kamala Harris'i, yüzde 41'i ise Donald Trump'ı destekliyor. Demokrat seçmenlerin yüzde 83'ü Harris'i desteklerken, Cumhuriyetçilerin yüzde 80'i Trump'ın kazanacağı görüşünde. Harris kadın seçmenler arasında daha popülerken, Trump erkekler tarafından daha çok tercih ediliyor. Anket, Harris'in başkan adaylığını garantilediğini gösteriyor.
19 Ağustos 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdi. Harris, aday gösterilmesinin ardından 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış topladı. Bu miktar, 24 saat içinde toplanan en yüksek bağış olarak kayda geçti. Harris'in adaylığı, Demokrat Parti içinde geniş destek bulurken, eski başkan Barack Obama da sürecin çekişmeli geçeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, xAI adında yeni bir yapay zeka şirketi kurduğunu duyurdu. Şirketin amacı 'Evrenin gerçek doğasını anlamak' olarak belirlendi. xAI ekibi, yapay zeka alanında önemli katkılarda bulunmuş ve büyük buluşlara öncülük etmiş uzmanlardan oluşuyor. Musk, yapay zeka robotlarının geliştirilmesi için güvenlik protokolleri ve bağımsız denetimlerin önemini vurgulamış ve 'TruthGPT' adında bir platform başlatmayı planladığını açıklamıştı.
13 Temmuz 2023

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Türkiye hükümetinin platform üzerinden bazı hesapların kapatılması taleplerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Türkiye'de mahkeme kararlarına dayanarak bazı içeriklerin erişime engellendiği, ancak hangi içeriklerin engellendiğinin açıklanmadığı belirtildi. İfade Özgürlüğü Derneği'nin EngelliWeb projesine göre engellenen hesaplar arasında Cevheri Güven, Muhammed Yakut ve 'Who' adlı kullanıcılar bulunuyor. Musk, Twitter'ın tamamen kısıtlanması ile bazı tweet'lere erişimin sınırlandırılması arasında bir seçim yapılması gerektiğini ifade etti.
13 Mayıs 2023

ABD'de 2024 seçimleri öncesinde, New Hampshire'da yapılan ön seçimden bir gün önce seçmenlere, ABD Başkanı Joe Biden'a aitmiş gibi gönderilen sahte bir ses kaydı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu ortaya çıktı. Ses kaydını oluşturan kişi, New Orleans eyaletinde sihirbazlık yapan Paul Carpenter olarak tespit edildi. Carpenter, ses kaydını yapay zeka tabanlı bir program kullanarak oluşturduğunu ve bu işlem için sadece 1 dolar harcadığını, toplamda ise 150 dolar aldığını belirtti. Ses kaydının dağıtımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.
24 Şubat 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun ismini 'X' olarak değiştireceğini ve yeni adresinin 'X.com' olacağını duyurdu. Musk'ın şirketlerinde 'X' harfinin sıkça kullanıldığı biliniyor. Örneğin, ilk internet bankacılığı şirketi 'X.com', uzay araştırmaları şirketi SpaceX ve yapay zeka şirketi 'xAI'. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefinde olduğunu belirtirken, 'X' harfini sevdiğini de ifade etti.
24 Temmuz 2023
İşaretlediklerim