Justin Timberlake, alkollü araç kullanmaktan suçlu bulundu ve kefaletsiz serbest bırakıldı. Timberlake'in avukatı, müvekkilini savunmak için sabırsızlandığını belirtti. Olayın ardından Britney Spears, sosyal medyada bir kokteyl fotoğrafı paylaşarak dolaylı bir gönderme yaptı. Timberlake'in dünya turnesi planları, mahkeme tarihiyle çakışıyor.
20 Haziran 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesi sürecine dair ayrıntıları paylaştı. Zan, sosyal medyada paylaşılan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği duyulmuş, ancak kayıtların montaj olduğunu iddia etmişti. Şık, Zan'ın kayıtların yargıya taşınmasından kaygılandığını ve sadece haberleşmenin gizliliğini ihlalden suç duyurusunda bulunmak istediğini belirtti. Adli bilişim ve siber güvenlik uzmanlarından alınan rapor, kaydın kesintisiz ve manipüle edilmemiş olduğunu gösterdi.
26 Mart 2024

Jeremy Clarkson'ın Amazon Prime'da yayınlanan 'Clarkson's Farm' ve 'The Grand Tour' programları, The Sun gazetesinde Meghan Markle hakkında yazdığı tartışmalı köşe yazısı nedeniyle iptal ediliyor. Clarkson'ın yazısında Markle'a yönelik ağır ifadeler kullanması ve sonrasında özür dilemesine rağmen, 'Clarkson's Farm' programının basın toplantısı iptal edildi ve bu durum programların iptaline dair güçlü bir işaret olarak görülüyor. Prens Harry ve Meghan Markle'dan özel bir mektupla özür dilemesine rağmen, çiftin basın ofisi Clarkson'ın yazılarını nefret söylemi ve kadın düşmanlığı olarak nitelendirdi.
17 Ocak 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında New York'ta bir mağazada magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz etmekle suçlanmıştı. Trump, bu iddiaları reddetmesine rağmen tecavüz ve hakaret davasında 5 milyon dolar ve ek olarak 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Trump, bu tazminat cezasının ertelenmesini talep etti ancak Federal Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından bu talep reddedildi. Ayrıca, Trump dolandırıcılık davasından da 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve bu cezanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.
8 Mart 2024

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Susan Sarandon, New York'ta düzenlenen bir Filistin destek eyleminde yaptığı yorumlar nedeniyle Hollywood'da boykotla karşılaştı ve menajerlik şirketi UTA ile yollarını ayırdı. Sarandon, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, artan nefret suçlarına dikkat çekmek istediğini ancak ifade ederken hata yaptığını ve Yahudi toplumunu incittiği için pişmanlık duyduğunu belirtti. Oyuncu, her türlü bağnazlığa karşı mücadelede dayanışma göstermek istediğini ifade etti.
3 Aralık 2023

SONAR Araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında canlı yayında tırnaklarını kesti. Bu görüntüler sosyal medyada hızla yayıldıktan sonra Bayrakçı, eline ve parmaklarına yapışan sıcak sıvı mumun verdiği acıdan kurtulmak için böyle bir eylemde bulunduğunu açıklayarak özür diledi. Ayrıca, bu durumu fırsat bilip kendisine hakaret edenleri eleştirdi.
2 Şubat 2023

Netflix'in yeni dizisi Beef'te rol alan David Choe, 2014'te bir podcast'te anlattığı tecavüz hikayesi nedeniyle eleştiriliyor. Choe, hikayenin gerçek olmadığını ve sanatının bir parçası olduğunu savunarak özür dilemiş, ancak bazı mecralar onu tecavüz sempatizanı olmakla suçlamıştır. Dizi yayınlandığında, gazeteci Aura Bogado konuyu sosyal medyada yeniden gündeme getirdi ve Netflix ile dizi ekibi sessiz kaldı. Dizi yaratıcıları ve başrol oyuncuları Choe için üzüntülerini ifade eden bir açıklama yaptılar. Makale yazarı, Choe'nun kendini aklayarak kurtulduğunu ve kadınların hislerinin göz ardı edildiğini eleştiriyor.
24 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'na sert bir şekilde 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, gazetecinin davranışını 'ajan provokatör' edasıyla hareket etmek ve gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmamakla suçladı. Özdemir, Yazıcıoğlu'nun yabancı bir basın kuruluşu olan VOA ile ilişkisini ve Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle bağını eleştirdi.
24 Ocak 2023

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TRT'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisindeki kadına karşı şiddet sahnesini gündeme getirerek, Show TV'ye benzer bir sahne nedeniyle verilen ağır cezanın TRT'ye neden uygulanmadığını sordu. Show TV'nin 'Kızılcık Şerbeti' dizisindeki şiddet sahnesi sebebiyle yayın ve program durdurma cezası ile idari para cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı. Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e Twitter üzerinden bu konuda açıklama yapması çağrısında bulundu.
23 Mart 2023

Kara para aklama iddiaları nedeniyle mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, 'şımarıklıkları ve gösterişleri' olduğunu belirterek, 'hadlerini aştıklarını' anladıklarını açıkladı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İddiaların ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından araştırma başlatılmış, rapor savcılığa gönderilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında çiftin mal varlıklarına el konulmuştu.
30 Ekim 2023

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, avukatı Can Sevinç'i kumar oynadığı ve bazı işadamlarından para aldığı gerekçesiyle azletti. Sevinç, Çakıcı'yı Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Sinan Ateş cinayetleriyle ilişkilendiren ifadeler kullandıktan sonra özür diledi ve Çakıcı'nın iddialarının doğru olduğunu kabul etti. Sevinç, özür dilemesine rağmen önceki tweet'lerini silmedi.
19 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Arka Sokaklar' dizisinde infaz ve koruma memurlarının olumsuz şekilde temsil edilmesini eleştirdi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, dizideki sahnelerin gerçek dışı olduğunu ve memurları haksız yere suçladığını belirterek kınama yayınladı. Bakan Tunç, konuyla ilgili 'gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların' yapılacağını ifade etti.
3 Aralık 2023

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Britanyalı ekonomist Timothy Ash'in Londra'daki sermayedarlara borsada spekülasyon önerdiğini iddia etti. Ash, Twitter üzerinden bu iddiaları reddederek Güngör'den iddialarını kanıtlamasını istedi. Ash, Türk hisse senetleri hakkında yazmadığını ve yatırım yapmadığını belirtti. Borsa İstanbul, seçim sonuçlarının ardından büyük bir düşüş yaşamış ve devre kesici sistemi devreye sokulmuştu.
18 Mayıs 2023

Bilkent Üniversitesi'nde bir kadın öğrenci, akademisyen C.O. tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını açıkladı. Öğrenci, ilişkileri sırasında ve sonrasında yaşadığı şiddeti detaylandırarak, üniversite yönetimine başvurduğunu ve akademisyenin cezalandırılmasını talep ettiğini belirtti. Üniversite, idari soruşturma başlatıldığını ve sürecin takip edildiğini duyurdu.
14 Nisan 2023

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, cinsel saldırı ve eziyet çektirerek cinayet işleyen suçluların ömür boyu hapis cezası almasını sağlayacak bir planı duyurdu. Bu plan kapsamında hakimlere, şartlı tahliye hükümleri ve minimum ceza yatma sınırı olmaksızın ömür boyu hapis cezası verme yetkisi tanınacak. Bu karar, çocuk seri katili Lucy Letby'ye yedi bebeği öldürmek ve altı bebeği daha öldürmeye teşebbüsten ceza verilmesinin ardından geldi.
27 Ağustos 2023

Oyuncu Ecem Erkek, Altın Kelebek ödül töreninde 'en iyi komedi dizisi kadın oyuncusu' ödülünü alırken yaptığı konuşmada sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çağrısında bulundu. Bu konuşma, salonda alkış almasına rağmen, iktidara yakın bazı gazeteler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. Eleştirilerin odağında, Erkek'in konuşmasında Filistin'deki duruma değinmemiş olması yer aldı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Erkek'in hayvan haklarına verdiği önemin, Filistin'deki insanlık dramına gösterilmesi gereken hassasiyetten daha fazla olduğu iddia edildi.
4 Aralık 2023

Ünlü yönetmen James Cameron, 18 Haziran'da beş kişinin ölümüyle sonuçlanan 'Titan' denizaltısı faciası hakkında bir dizi veya film yapılacağı ve bu projede yer alacağı yönündeki iddiaları reddetti. Cameron, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, OceanGate filmi için görüşme halinde olmadığını ve asla olmayacağını belirtti. Bu açıklama, The Sun gazetesinin Cameron'ın bu tür bir yapım için ilk seçenek olduğu yönündeki haberlerinin ardından geldi.
16 Temmuz 2023

İspanya'nın Granada kentinde yaşayan bir kadın, internette tanıştığı ve kendisini ABD'li ünlü aktör Brad Pitt olarak tanıtan bir kişi tarafından 170 bin avro dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcı, kadına Brad Pitt'in fotoğraflarını göndererek ve onunla film çekme vaadiyle güvenini kazandı. Dolandırıcı daha sonra kadından çeşitli giderleri karşılamak için para talep etmeye başladı. Kadının avukatı, dolandırıcı hakkında dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve para aklama suçlarından şikayette bulunduklarını açıkladı.
30 Haziran 2023

Britanya basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güvenlik gerekçesiyle gittiği yerlerde 'normal vatandaş' gibi davranan oyuncularla buluştuğunu iddia etti. 2019'da Erdoğan ve Putin'e dondurma satan kişinin daha önce de Putin'e dondurma sattığı ve bir hava yolu şirketinde hostes olduğu belirtiliyor. BBC Reality Check ekibi, yüz tanıma yazılımı kullanarak bu iddiaları araştırdı ve 2016 ve 2017'de Putin'in yanında görülen bir kadının partisine üye olduğunu, ancak 2022'deki iddianın yanlış olduğunu belirtti.
18 Ocak 2023

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis, Associated Press'e verdiği röportajda eşcinsellik, ABD'deki silahlı katliamlar, sağlık durumu ve emeklilik planları gibi konularda görüşlerini açıkladı. Eşcinselliği günah olarak gördüğünü ancak suç olmadığını belirtti ve LGBTİ+ topluluğuna yönelik ayrımcılığa karşı eleştirilerini yineledi. ABD'deki silahlı katliamlar konusunda silah sanayisini eleştirdi ve insanların öldürmeye yardım etmek yerine yaşama yardım etmeye odaklanması gerektiğini vurguladı. Cinsel istismar vakaları hakkında ise Kilisenin daha çok yol kat etmesi gerektiğini kabul etti.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim