Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin kendisine ittifak teklifi yapmadığını, yapılmış gibi gösterildiğini belirtti. İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile adayların kesinleşmesine 24 saat kala görüştüğünü, ancak ittifak önerisi almadığını ifade etti. CHP heyetinin son gün İnce'yle görüştüğü ve bir teklif sunduğu, ancak İnce'nin bunu reddettiği bilgisi Diken tarafından edinildi. İnce, kişisel çıkar peşinde olmadığını, memleket meselesine odaklandığını ve gerçek bir ittifak istenilseydi bunun adayların kesinleşmesinden çok önce yapılması gerektiğini vurguladı.
6 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun parti ziyareti sırasında deprem bölgesi, sandık güvenliği ve troller gibi konuların konuşulduğunu, ancak ittifakla ilgili bir teklifin gündeme gelmediğini Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu ise daha önce İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak üzerinde uzlaşılamadığını ifade etti.
5 Nisan 2023

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi teklif edilebileceğini ifade etti. Aydın, seçim sürecinde toplumun kazanmaya yönelik bir bakış açısına sahip olduğunu ve zamanla güçlü adayların daha avantajlı hale geleceğini belirtti. Ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de İnce'yi 'millet ittifakı'nda görmek istediğini ve İnce'ye yönelik eleştirilere karşı çıktığını ifade etti.
22 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ve gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz ile arasının açıldığını ifade etti. İnce, bu kişilere mesajlar göndererek siyasetten anlamadıklarını ve kendisine oy veren kitleler hakkında yanlış bilgilendirdiklerini öne sürdü. Bu durum, İnce'nin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen seçimin ikinci tura kalabileceği ve İnce'nin adaylıktan çekilmesi yönünde artan kamuoyu baskısının bir parçası olarak görülüyor.
16 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçime kısa bir süre kala Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çekilip kendisini desteklemesi halinde seçimin garanti olacağını belirtti. Bazı anketlerin Kılıçdaroğlu'nun az farkla kazanacağını ya da ikinci tura kalacağını göstermesi üzerine, muhalif seçmenler İnce'den çekilmesini talep ediyor. İnce ise Antalya'daki bir mitingde yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nın çekilmesi gerektiğini ve kendisinin cumhur ittifakının oyunu böldüğünü iddia etti.
9 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk yazarı Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışması halinde çekilebileceğini belirtti. İnce, durumu Türkiye adına değerlendireceğini ve gerektiğinde gereğini yapacağını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu gösterilse de, seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
16 Mart 2023

Sanatçı Metin Akpınar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının oyları böleceğini ve bu durumun cumhur ittifakının lehine olacağını belirtti. Akpınar, İnce'nin bu adaylığı 'intikam almak' amacıyla yaptığını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de uygulanan yönetim biçiminin teokratik ve monarşik olduğunu, kendisinin ve toplumun demokrasi talep ettiğini vurguladı.
16 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının muhalefetin oylarını böleceğini ve bu durumun Cumhur İttifakı'na yarayabileceğini ifade etti. Anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde gösterilirken, İnce'nin şansı düşük görünüyor. İnce, adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplayabildi ve adaylıktan çekilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca Erbakan, cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ı övdü.
29 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Son anketlere göre, İnce'nin oy oranı en fazla %2,2 olarak görülüyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi Türkiye'nin sofrasına davet ederek eski kırgınlıkları bir kenara bırakma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İnce'nin yarıştan çekilmesine üzüldüğünü ve yarışın sonuna kadar devam etmesini tercih edeceğini ifade etti.
11 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda İYİ Parti'den hoşnutsuzluk mesajları gelmekte. Reuters'a konuşan bir İYİ Parti yetkilisi, anketlerde öne çıkan diğer adayların da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Daha önce yapılan ittifak toplantısında altı liderin ortak aday konusunda 'ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş, nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin olağanüstü toplantı çağrısı ve parti içi istişarelerin devam ettiği bildirildi.
3 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri ilk turda bitirme hedefine ilişkin açıklamalarına cevap verdi. İnce, Kılıçdaroğlu'nu abisi ve genel başkanı olarak nitelendirerek, onun sözünü dinleyeceğini ve memnuniyetle görüşeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Halk TV'de yaptığı açıklamada, Millet İttifakı olarak seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini ve Türkiye'yi ikinci bir seçimle yormak istemediklerini belirtti.
23 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın toplantısında 'ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa ulaşılması' konusu ele alındı. CHP'liler bu durumu Twitter üzerinden olumlu mesajlarla karşılarken, İYİ Partililerin tepkileri ve endişeleri de sosyal medyada kendini gösterdi. İYİ Parti'nin başından beri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu bilinmekteydi. 6 Mart'ta yapılacak olan nihai açıklama öncesinde, diğer dört parti CHP liderinin adaylığına daha yakın bir duruş sergiliyor. İYİ Parti'den farklı sesler yükselirken, partinin Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır'ın yaptığı ve daha sonra sildiği bir paylaşım dikkat çekti.
2 Mart 2023
İşaretlediklerim