Google ve YouTube'un Türkiye'deki etkisi üzerine yapılan komisyon toplantısında, komisyon üyelerinin konu hakkındaki bilgisizlikleri nedeniyle verimli bir tartışma yapılamadı. Google Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Tolga Sobacı ve ekibi, Google'ın Türkiye'ye katkılarını anlattı ancak milletvekillerinin soruları genellikle Google'ın ekonomik katkıları üzerine yoğunlaştı. CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın toplantıya geç katılması ve konuyu dağıtması nedeniyle önemli sorular cevapsız kaldı.
30 Haziran 2024

Koç Holding, Yapı Kredi Bankası'ndaki paylarının satışıyla ilgili olarak yapılan ön görüşmelerin sonuca ulaşamaması nedeniyle sonlandırıldığını açıkladı. Bu açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen bir bildiri ile duyuruldu. Koç Holding, daha önce basın-yayın organlarında çıkan haberler üzerine bu görüşmeleri yaptığını belirtmişti.
31 Mayıs 2024

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşı başlatılan imza kampanyasında birlik oluşturamadı. Ali Koç döneminde kulüpler arasında sadece birkaç konuda ortak nokta bulunabildi. TFF'nin seçimlerinin erkene alınması için bir kampanya başlatıldı ve 130 imza toplanarak seçimli kongrenin bir ay içinde yapılması hedeflendi. Ancak, bu süreçte kulüplerin neden daha erken harekete geçmediği ve olası gizli gündemler sorgulandı.
10 Nisan 2024

TBMM Genel Kurulu'nda Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk beş maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında 'yakala-kısırlaştır-sal' yönteminin kaldırılması, hayvan bakımevi tanımının değiştirilmesi ve sahipsiz hayvanların yaşam desteğinin çekilmesi gibi düzenlemeler bulunuyor. Ayrıca, olumsuz davranışları kontrol edilemeyen köpeklerin öldürülmesi kararı veteriner hekimlere bırakıldı. Hayvanseverler bu düzenlemelere karşı eylem yaparken, bazı veteriner dernekleri de düzenlemelerin geri çekilmesini talep etti.
29 Temmuz 2024

Saadet Partisi, 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan 3’üncü Olağanüstü Büyük Kongre’nin iptal edildiğini duyurdu. Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kongrenin olağan kongre tarihinde yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi. Olağan kongrenin Kasım ayında gerçekleştirileceği ve kesin tarihin ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.
26 Haziran 2024

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Huawei'in teknoloji üssünü ziyaret etmek üzere Çin'e bir gezi düzenledi. Ancak, geziye katılan 12 kişiden sadece birinin elektronik mühendisi olduğu, diğerlerinin ise işletmeci ve farklı mesleklerden olduğu belirtildi. Bu durum, gezinin amacına uygun olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı. Komisyonun bilişim ve iletişim konularında yeterince aktif olmadığı da vurgulandı.
18 Temmuz 2024

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Kuzey Kıbrıs'ta yer alan ve 'hayalet şehir' olarak bilinen Maraş bölgesinin Birleşmiş Milletler kararları kapsamında meşru sahiplerine iade edilmesini isteyen bir karar taslağını oy çokluğuyla kabul etti. Karar, Maraş'ın BM denetimine devredilerek meşru sakinlerine iade edilmesini savunuyor ve Maraş'ın açılmasının BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali anlamına geleceğini belirtiyor. Ayrıca, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm politikasının BM'nin iki bölgeli ve iki toplumlu federasyon parametresiyle uyuşmadığı vurgulanıyor.
28 Haziran 2024

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Orhaneli Termik Santrali'nin bacalarının filtresiz çalıştırıldığını ve bu durumun bölge halkının sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Santral, 2014 yılında özelleştirilmiş ve Çelikler İnşaat ve Sanayi AŞ'ye satılmıştı. Pala, daha önce Meclis'e verdiği soru önergesinde, termik santrallerin çevresinde yaşayan insanların sağlığını olumsuz etkilediğini kanıtlayan bilimsel araştırmalara dikkat çekmişti. Pala, yetkilileri göreve çağırarak, santralin filtresiz çalıştırılmasına göz yuman kamu yöneticilerini sorumlu tuttu.
21 Ağustos 2024

TBMM Genel Kurulu, Erzincan'da meydana gelen ve toprak kayması şeklinde gerçekleşen maden kazasını tüm yönleriyle incelemek üzere bir araştırma komisyonu kurulmasına karar verdi. Bu karar, maden kazasının nedenlerinin, sonuçlarının ve alınması gereken önlemlerin detaylı bir şekilde incelenmesi amacını taşıyor. Komisyonun kurulması, maden kazalarının önlenmesi ve iş güvenliği standartlarının artırılması konusunda atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.
14 Şubat 2024

9'uncu Yargı Paketi, 23 kanun ve üç kanun hükmünde kararnamede değişiklik veya düzenleme içeren 60 maddelik bir kanun teklifi olarak önümüzdeki hafta meclise sunulacak. Paket, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda konu ve soru sayısının artırılması, hükümlülerin eğitim haklarının genişletilmesi ve yeni tip casusluk suçlarına yönelik düzenlemeler gibi çeşitli yenilikler içeriyor. Ayrıca, 'Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi' Kanunu Teklifi de meclise sunulacak ve öğretmenlerin atanma sürecinde akademik eğitim almaları gerekecek.
9 Haziran 2024

Türkiye'nin en eski sosyal müzakere kurumu olan Çalışma Meclisi, yılda en az bir kez toplanma zorunluluğuna rağmen son on yılda sadece iki kez toplandı. Meclis, çeşitli toplumsal örgütler ve hükümet temsilcilerini bir araya getirerek çalışma hayatı sorunlarını tartışmak için kurulmuş ancak son yıllarda bu işlevini yitirmiş görünüyor. Özellikle başkanlık rejimi sonrası, müzakere ve tartışma mekanizmaları giderek işlevsiz hale gelmiş ve Çalışma Meclisi toplantıları, siyasi şov ve PR çalışmalarına dönüşmüş. Önümüzdeki hafta toplanacak olan 13. Çalışma Meclisi toplantısının da benzer bir şekilde müsamere niteliğinde olacağı belirtiliyor.
22 Nisan 2024

Naomi Campbell, Fashion for Relief isimli yardım kuruluşunun fonlarının uygunsuz harcamalar nedeniyle Yardım Kuruluşu Komisyonu tarafından yapılan soruşturma sonucunda mütevelli heyeti üyeliğinden men edildi. Soruşturmada, toplanan paranın lüks otellere, spa uygulamalarına ve Campbell’ın kişisel harcamalarına yönlendirildiği tespit edildi. Campbell’a beş yıl boyunca hayır amaçlı faaliyetlerde bulunma yasağı getirildi. Diğer iki mütevelli heyeti üyesi Bianka Hellmich ve Veronica Chou’ya da sırasıyla dokuz yıl ve dört yıl yasak getirildi.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim