Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda okçuluk karışık takım kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Mete Gazoz ve Elif Berra Gökkır, Japonya'ya 5-4 mağlup olarak elendi. Les Invalides'te gerçekleşen mücadelede, milliler ilk seti 38-37 kaybetti, ikinci sette 39-38'lik skorla eşitliği sağladı. Üçüncü seti Japonya 39-37 kazanırken, dördüncü seti Türkiye 40-36 aldı. Final seti 19-19 beraberlikle sonuçlandı ve Japonya, 'merkeze yakın ok' kuralıyla çeyrek finale yükseldi.
2 Ağustos 2024

ABD Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2024 yılında düzenlenecek Oscar ödül töreninin sunucusu olarak Jimmy Kimmel'ı seçtiğini duyurdu. Kimmel, daha önce 2017, 2018 ve 2023 yıllarında da töreni sunmuştu. 10 Mart 2024'te Los Angeles'ta gerçekleşecek olan 96. Oscar Ödülleri töreni için Kimmel, esprili bir dille daveti kabul ettiğini belirtti. Töreni en çok sunan isimler arasında 11 kezle Bob Hope ve 9 kezle Billy Crystal bulunuyor.
16 Kasım 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden 102 sporcudan 27'si Fenerbahçe Spor Kulübü'nden. İstanbul Büyükşehir Belediye SK 11 sporcu ile ikinci sırada yer alırken, Enka Spor Kulübü ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi SK 10'ar sporcu ile üçüncü sırada bulunuyor. Diğer kulüplerin temsilci sayıları ise daha düşük. Bu durum, Fenerbahçe'nin Türk sporundaki önemli rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
23 Temmuz 2024

Yedinci Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 29 Haziran ile 13 Temmuz arasında Efes Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek. Festivalde iki opera, iki bale, iki müzikal ve bir çocuk operası sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 'Kuğu Gölü' balesiyle başlayacak olan festivalde, Berlin Devlet Balesi baş dansçıları Lana Salenko ve Marian Walter da yer alacak. Festival, Mikis Theodorakis’in müziklerine yer veren 'Zorba' balesiyle sona erecek.
25 Haziran 2024

İzmir Valiliği, LGBTİ+ Onur Ayı kapsamında düzenlenen 11. Onur Haftası etkinliklerini 'genel ahlakı koruma' gerekçesiyle yasakladı. Türkiye'de birçok il ve ilçede Onur Yürüyüşleri hedef gösterilirken etkinlikler valiliklerce engelleniyor. Kadıköy kaymakamlığı, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği'nin çay etkinliğini yasaklamıştı. Ayrıca, 'Pride' filmini izlemek isteyen yurttaşlar gözaltına alınmıştı.
23 Haziran 2023

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında vereceği konseri, sosyal medya trollerinin baskısı sonucu iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, iptal gerekçesi olarak sanatçıların 'toplumun değerlerine saygısızlık yapması' ifadesini kullandı. Ayrıca, Melike Şahin ve Mabel Matiz'in de benzer gerekçelerle konserlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, sanatçıların LGBTİ+ haklarına ve kadın haklarına dair yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriliyor.
18 Haziran 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Klasik Yay Erkek Milli Takımı, Çin'i yenerek bronz madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'nin okçuluk dalında uluslararası arenada elde ettiği önemli bir başarı olarak kaydedildi. Ayrıntılar henüz açıklanmadı.
29 Temmuz 2024

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, ülkesinin Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen kutlamada oyuncu Jenni Hermoso'yu dudaklarından öptü. Bu davranışı nedeniyle siyaset ve spor dünyasından tepki aldı. Dünya Oyuncular Birliği (FIFPRO), Rubiales'in davranışını 'son derece üzücü' olarak nitelendirdi. Rubiales, tepkilerin ardından yayımladığı bir videoda özür diledi.
22 Ağustos 2023

Gazeteci Melike Çapan'ın 'Yeniden Buluşacağız: İmroz'un 1964 Belleği' adlı sergisi, hedef gösterilme ve baskılar sonucunda iptal edildi. Çapan, serginin iptalini Twitter hesabından duyurdu ve sergiyi bekleyenlerden özür diledi. Serginin iptaline, bazı grupların resmi kurumlara baskı yapması neden olduğu belirtildi. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, sergiyi hedef göstererek, serginin devletin manevi şahsiyetini hedef aldığını ve Türk milletini rencide ettiğini iddia etti.
10 Ağustos 2023

Muhafazakar sivil toplum örgütlerinin İsrail-Filistin savaşını gerekçe göstererek iptalini istediği Sur Kültür Yolu Festivali'ndeki konser ve gösteriler iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı festivalin resmi Twitter hesabından iptal duyurusu yapıldı. Dokuz gün boyunca devam edecek olan festival bugün başladı.
14 Ekim 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden 17 yaşındaki milli okçu Elif Berra Gökkır, çeyrek finale yükseldi. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen okçuluk klasik yay müsabakalarında dünya 3'üncüsü Japon sporcu Satsuki Noda'yı 6-4 mağlup etti. Gökkır, çeyrek finalde Güney Koreli Hunyoung Jeon ile Tayvanlı Chien-Ying Lei müsabakasının galibiyle karşılaşacak.
3 Ağustos 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te düzenlenen 2023 Rugby Dünya Kupası'nın açılış töreninde yuhalandı. Macron, Fransa Stadyumu'nda konuşma yaparken, izleyicilerin bir kısmı tarafından yoğun şekilde ıslıkla protesto edildi. Macron'un konuşması zor duyuldu ve konuşmasını turnuvanın 10'uncusunun başladığını ilan etmesi ardından sonlandırdı. Rugby Dünya Kupası, tamamı Fransa'da düzenlenen ilk kupa olma özelliğini taşıyor.
9 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu'nda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Diğer gruplarda ise Fransa, ABD, Çin ve Sırbistan A Grubu'nda; Brezilya, Polonya, Japonya ve Kenya B Grubu'nda yer alıyor. Türkiye'nin performansı merakla bekleniyor.
19 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Feshane'de açılan 'Ortadan Başlamak' sergisi, AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz tarafından eleştirildi. Türkyılmaz, serginin kaldırılmasını talep etti ve aksi takdirde demokratik ve hukuki haklarını arayacaklarını ifade etti. Daha önce sergi, 'LGBTİ+ propagandası' iddiasıyla saldırı girişimine uğramıştı. Türkyılmaz, Feshane'nin manevi bir mekan olduğunu ve İBB Başkanı'nın buranın tasavvuf müzesi olarak işlev göreceğini taahhüt ettiğini belirtti.
10 Temmuz 2023

Işıl Özgentürk, bu yılki Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıda boy gösteren Türk kadın oyuncuların, Türkiye'yi temsil ettiklerini iddia etmelerini eleştiriyor. Festivalde tek bir Türk filminin bile yer almadığını belirten Özgentürk, bu oyuncuların aslında dondurma, saat ve mücevher markalarını temsil ettiklerini vurguluyor. Dünyaca ünlü sinema oyuncularının Filistin'e yasak getiren kararı protesto ederken, Türk oyuncuların bu tür markaları tanıtmasının festivalin itibarını zedelediğini savunuyor.
26 Mayıs 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 22. Filmekimi festivali, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul'da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak. Festival, Cannes, Venedik, Locarno ve Toronto gibi uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Festivalin biletleri, 4 Ekim'de Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 7 Ekim'de genel satışa açılacak. Festival, Sofia Coppola'nın 'Priscilla' filmiyle açılacak ve Altın Aslan'ı kazanan Yorgos Lanthimos'un 'Poor Things' filmiyle kapanacak.
28 Eylül 2023

Balıkesir Sivil Toplum Platformu, içinde İlim Yayma Cemiyeti, İHH ve MÜSİAD gibi kuruluşların da bulunduğu 25 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu bir grup, gençleri 'gayri ahlaki haram ilişkilere, içkiye, isyana ve başkaldırıya' yönlendirdiği iddiasıyla festivallerin yasaklanmasını talep etti. Platform, 'Türkiye Yüzyılı'na zarar verdiğini öne sürdüğü festivaller yerine 'haremlik-selamlık' etkinlikler düzenlenmesini istiyor. Geçen yıl Zeytinli Rock Festivali'ne izin verilmemiş ve İlim Yayma Cemiyeti festivalin iptali için bildiri yayımlamıştı.
7 Temmuz 2023

25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 25 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde sekiz ülkeden 10 oyun ve Türkiye'den altı topluluğun sekiz oyunu izleyiciyle buluşacak. Toplamda 51 gösterinin yer alacağı festivalde ayrıca film gösterimleri, atölyeler, söyleşiler ve geniş kapsamlı bir Karagöz Figürleri Sergisi düzenlenecek. Festivalde Türk geleneksel gölge tiyatrosu Karagöz'e de özel bir bölüm ayrıldı.
16 Ekim 2023

Türkücü Yavuz Bingöl, Şanlıurfa'da düzenlenen bir konserinde seyirci sayısının az olması nedeniyle sahneden indi ve konserini iptal etti. Bingöl, sahneden inerken dinleyicilerden özür diledi. Daha sonra Instagram hesabından bir açıklama yapan Bingöl, konserin bayram sonrasına ertelendiğini belirtti, ancak iptal etme gerekçesini açıklamadı.
25 Haziran 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek 12+1 kişilik kadrosu açıklandı. Kadroda pasörler Cansu Özbay ve Elif Şahin, smaçörler Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin ve Derya Cebecioğlu, orta oyuncular Eda Erdem Dündar (kaptan), Zehra Güneş ve Aslı Kalaç, pasör çaprazı Melissa Vargas ve libero Gizem Örge yer alıyor. +1 oyuncu olarak Beyza Arıcı kadroya dahil edildi. Türkiye, C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim