İzmir'in Buca ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 17 yaşındaki İbrahim Akgül, aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili şüpheliler M.A. ve A.E polis tarafından gözaltına alındı.
17 Mayıs 2023

17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesine ait araçla İstanbul'da bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Annesi Eylem Tok tarafından yurt dışına kaçırılan Timur'un babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçundan ifade verdi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bülent Cihantimur, oğlunun ve Eylem Tok'un yurt dışına kaçışı hakkında bilgi verdi ve oğlunun Türkiye'ye dönmek istediğini belirtti.
15 Mart 2024

Almanya'nın Illerkirchberg kasabasında geçen aralık ayında 13 yaşındaki Ece Sarıgül'ü öldüren ve 14 yaşındaki bir kız çocuğunu yaralayan Eritreli mülteci Okba B. müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Saldırı, saldırganın göç ofisinde kullanmayı düşündüğü bıçağı kızların görmesi üzerine gerçekleşti. Suçun 'çok ağır' olduğu belirtilerek, şartlı tahliye ihtimali düşük tutuldu. Karar temyize açık olup, hükümlü hapis cezasını çekerken sınır dışı edilebilir. Saldırı Almanya'da öfke yaratmış, ancak çocukların aileleri olayın göç karşıtı gruplarca istismar edilmesine karşı çıkmıştır.
5 Temmuz 2023

Gaziantep'te, annesi fuhuşa zorlanan ve şüpheliler tarafından öldürüldükten sonra cesedi derin dondurucuda saklanan üç yaşındaki Lina'nın ölümüne ilişkin dava yarın başlayacak. İki tutuklu sanık 'çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılanacak. Lina'nın vücudunda darp, ısırık izleri ve sigara yanıkları tespit edilmişti. Doktorlar, Lina'nın hayati tehlikesi olmasına rağmen taburcu edilmesine izin verdikleri için soruşturma altında. Anne Melissa İlhan'ın fuhuş iddiaları ve Lina'nın ablasına yönelik darp eylemleriyle ilgili de ayrı soruşturmalar yürütülüyor.
8 Haziran 2023

Kars'ta bir aile sağlık merkezinde görevli doktor Ercan Şentürk, sağlık raporu talebine olumsuz yanıt verdiği için bir hastası ve ağabeyi tarafından darp edildi. Şentürk, saldırının ardından kalp krizi geçirdi ve durumu kritik. Saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Ağabey tutuklanırken, kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Ekim 2023

ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Allen Premium Outlets adlı alışveriş merkezinde bir saldırganın rastgele ateş açması sonucu sekiz kişi öldü, dokuz kişi yaralandı. Polis şefi Brian Harvey, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Sosyal medyada olay yerinden görüntüler paylaşıldı. Teksas Valisi Greg Abbott, yaşananları 'tarif edilemez bir trajedi' olarak nitelendirdi.
7 Mayıs 2023

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evlerinde anneannesi Leyla Çetiner'i vurarak öldürdü. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın aileyi derinden sarstığını belirtti. Şener, oğlunun işsizlik ve düşük maaş gibi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun medyada şahsıyla hesaplaşma aracı haline getirildiğini ifade etti. Olayın ardından Şener, ailelerinin acısına saygı gösterilmesini istedi.
1 Ağustos 2024

ABD'nin Texas, Oklahoma ve Arkansas eyaletlerinde etkili olan fırtına nedeniyle en az 11 kişi hayatını kaybetti. Texas’ın Cooke bölgesi Şerifi Ray Sappington, hayatını kaybedenlerden üçünün aynı aileden olduğunu ve ölenlerin arasında iki ve beş yaşlarında iki çocuğun bulunduğunu belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve ölü sayısının artabileceğinden endişe edildiğini ifade etti. Yetkililer, yedi kişinin Texas’ta, iki kişinin Arkansas’ta ve iki kişinin de Oklahoma’da hayatını kaybettiğini açıkladı.
26 Mayıs 2024

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ABD'nin Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Kurumu'nda tutulduğu fotoğraf yayınlandı. Cihantimur, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla yargılanıyor ve avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesini talep etti. Hakim, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Eylem Tok ve oğlunun davası 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

İstanbul'da bir trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden olan Cihantimur Tok, annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Türkiye'nin iade talebi üzerine ABD'de yakalanan Tok ve oğlu, Boston'da mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Türk yetkililer, Tok'un sahte pasaportla Küba'ya kaçmaya çalıştığını belirtti. Tok'un avukatı, suçun Türk yasalarına göre ceza gerektirmediğini ve iadenin mümkün olmadığını savundu.
15 Haziran 2024

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç isimli çocuk, evde ölü olarak bulundu. Çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve dayak izleri tespit edildi. Olayın ardından çocuğun annesi gözaltına alındı. Evde bulunan diğer iki çocuk ise sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuğun kesin ölüm nedeni için örnekler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
27 Ocak 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'da anneannesi Leyla Çetiner’i rehin alarak öldürdü. Olay, Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan bir tartışma sırasında gerçekleşti. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın vahim olduğunu belirtti. Bedirhan Şener, polis tarafından gözaltına alındı.
31 Temmuz 2024

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023

İstanbul’un Maltepe ilçesinde seyir halindeki bir motosiklete silahlı saldırı düzenlendi. Olayda motosiklet sürücüsü M.D. hayatını kaybederken, beş yaşındaki oğlu Ö.M.A. yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak M.D. kurtarılamadı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
21 Ağustos 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yazar Eylem Tok ve bir kişinin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur'un ABD'den Türkiye'ye iade edilmelerini umduğunu söyledi. İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kazanın ardından Tok ve oğlu Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Türkiye, şüphelilerin iadesi için ABD'ye geçici tutuklama talep evrakını iletmiş ve her iki isim de yakalanmıştı. Bakan Tunç, gerekli belgelerin gönderildiğini ve iade sürecinin devam ettiğini belirtti.
5 Temmuz 2024

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kimlik kontrolü sırasında çocuklarını öldürdüğünü ima eden M.R isimli şahıs, polis tarafından şüpheli davranışları üzerine gözaltına alındı. Polis ekipleri, şahsın evine giderek 13 yaşındaki Yağmur R. ve 10 yaşındaki Emre R. isimli kardeşleri hareketsiz buldu ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde her iki çocuğun da hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
23 Mart 2023
İşaretlediklerim