Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

Halil Özer, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında yaşanan ve maçın seyrini etkileyen olaylarla ilgili kilit soruları dile getirdi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'in maçı tatil etme niyetinin olduğu ancak son anda devam etmesine karar verildiği, güvenlik önlemlerinin yetersizliği, maskeli bir şahsın olayların başlamasında kilit rol oynaması gibi konulara dikkat çekti. Özer, bu olayların Türk futbolu için önemli bir dönüm noktası olduğunu ve özellikle yerel gazetecilerin bu konuları daha yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.
7 Nisan 2024

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'de deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını takip ederken, bir polis memuru tarafından engellendiğini ve fiziksel müdahaleye uğradığını belirtti. Demir, bir kurtarma anını çekerken, AFAD TIR'ının üzerindeki kontenjanın dolduğu gerekçesiyle çekim yapmasının engellendiğini ve daha sonra bir polis memurunun kendisine tekme attığını, bu sırada yere düştüğünü ve yaralandığını ifade etti.
10 Şubat 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda İsrail ile Paraguay arasında oynanan futbol maçında, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden taraftarlar hakkında 'Yahudi karşıtı' oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve 'Soykırım Olimpiyatları' yazılı pankart açan taraftarlar hakkında şikayette bulundu. Paris savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattığını doğruladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e Rusya'ya uygulanan yaptırımların uygulanamayacağını belirtti.
29 Temmuz 2024

Galatasaray'ın önemli futbolcularından biri olan Arjantinli Mauro Icardi, Ankaragücü ile oynanan maç sırasında gerçekleştirdiği hakaret nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu durum, Icardi'nin saha içi davranışları ve profesyonel futbol disiplinine ilişkin tartışmaları gündeme getirdi. PFDK'nın vereceği karar, Icardi'nin gelecek maçlardaki durumunu ve Galatasaray'ın sahadaki performansını etkileyebilir.
23 Şubat 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Adana Demirspor, Genk'i ağırladı. Normal süresi 1-0 tamamlanan maç, toplamda 2-2 eşitlik olduğu için uzatmalara gitti. Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltı atışları sonucu gruplara kalan taraf Genk oldu ve Adana Demirspor tura veda etti.
1 Eylül 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubunun ilk maçı olan Türkiye - Gürcistan karşılaşmasının ilk 11'leri açıklandı. Maç, Dortmund BVB Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Türkiye'nin ilk 11'inde Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor.
18 Haziran 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

FIFA, Türkiye'nin Galler'i 2-0 yendiği EURO 2024 Elemeleri maçında Arda Güler'in attığı golün Puskas ödülüne aday olabileceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Arda Güler'in golüne övgüler yağdırıldı. FIFA, haziran ayında atılan goller arasında Puskas Ödülü'ne aday olabilecek birçok güzel gol olduğunu belirtti. Resmi aday listesi henüz açıklanmadı.
1 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Trabzonspor ve Adana Demirspor'a 100'er bin lira, Galatasaray ve Ankaragücü'ne ise 56'şar bin lira para cezası uyguladı. Ayrıca, Beşiktaş, Fenerbahçe, Sivasspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor taraftarlarından bazılarının passolig kartları bloke edildi.
3 Ocak 2023

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

DEM Parti’li Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle sosyal medyada hedef gösterildi. Bu olayın ardından Tatvan Başsavcılığı, Erol hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlattı. Soruşturma, Mezopotamya Ajansı tarafından duyuruldu.
6 Haziran 2024

Merkez Hakem Kurulu (MHK), bir YouTube kanalında ortaya atılan, bazı VAR hakemlerinin bir kulüp tarafından ambargolu olduğuna dair iddiaları yalanladı. Gazeteci Şansal Büyüka'nın, MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'ya dayandırdığı iddialar üzerine MHK, bu tür ifadelerin gerçekle ilgisi olmadığını ve disiplin sevklerinin talimatlara aykırı durumlar için yapıldığını belirtti. Ayrıca, MHK, kamuoyunu yanıltıcı dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini ve iftira içeren söylemlere karşı hukuki haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.
5 Mart 2024

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer sekiz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat; Beşiktaş ve Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gibi gerekçelerle disipline gönderildi. Ayrıca, bazı kulüp görevlileri ve bir doktor da sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle disiplin sevkleriyle karşı karşıya kaldı.
18 Ocak 2023

Gazeteci Murat Ağırel, Tuzlaspor'un yüksek fiyatlarla satılan maç biletleri ve bahis iddiaları hakkında savcılığın soruşturma başlattığını açıkladı. Ağırel, bilet fiyatlarının 17 bin ile 50 bin TL arasında değiştiğini ve satışa rağmen tribünlerin boş kaldığını belirtmişti. Savcılık, Ağırel'i bilgi almak için çağırdı ve Ağırel, belgeleri kaynağını açıklamadan savcılığa sunduğunu ifade etti.
9 Kasım 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçeli futbolculara yönelik herhangi bir soruşturma olmadığını belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle 38 kişinin tespit edildiğini ve bu kişilerle ilgili adli sürecin devam ettiğini ifade etti. Daha önceki açıklamalarında futbolcuların da soruşturulabileceğine dair bir izlenim veren Tunç, bu son açıklamasıyla durumu netleştirdi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, sahaya atılan yabancı maddeler ve taraftarların sahaya inmesi büyük tepki çekmişti.
19 Mart 2024

Avrupa Birliği, Facebook ve Instagram'ın sahibi olan Meta şirketi hakkında, yanıltıcı reklam ve dezenformasyonla mücadelede yetersiz kaldığı gerekçesiyle soruşturma açtı. Soruşturma, Meta'nın Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası'na (DSA) uyup uymadığını belirlemeyi amaçlıyor. Özellikle Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde etkili bir seçim gözlem sisteminin kurulmaması ve yasa dışı içeriklerin işaretlenmesi konularında eksiklikler vurgulandı. AB, ihlaller tespit edilirse, şirketlere küresel cirolarının yüzde 6'sına kadar ceza uygulayabiliyor.
30 Nisan 2024
İşaretlediklerim