Filistin'e destek mesajı yayınladığı için oyuncu Melissa Barrera, 'Çığlık 7' filminin kadrosundan çıkarıldı. Barrera'nın paylaşımları 'antisemitist' olarak değerlendirildi ve yapım şirketi Spyglass tarafından işine son verildi. Filmin yönetmeni Christopher Landon, kararın kendisi tarafından alınmadığını belirtti. Ayrıca, Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon da benzer sebeplerden dolayı menajerlik şirketi UTA ile yollarını ayırdı.
22 Kasım 2023

Ünlü yönetmen James Cameron, 18 Haziran'da beş kişinin ölümüyle sonuçlanan 'Titan' denizaltısı faciası hakkında bir dizi veya film yapılacağı ve bu projede yer alacağı yönündeki iddiaları reddetti. Cameron, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, OceanGate filmi için görüşme halinde olmadığını ve asla olmayacağını belirtti. Bu açıklama, The Sun gazetesinin Cameron'ın bu tür bir yapım için ilk seçenek olduğu yönündeki haberlerinin ardından geldi.
16 Temmuz 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Yüksek puanlarla Rotten Tomatoes'ta en çok değerlendirilen film olan 'Leave No Trace', yarın Netflix kütüphanesinden çıkarılacak. Debra Granik'in Oscar adayı yapımı, Toy Story 2'yi geride bırakarak yüzde 100 onay puanı almıştı. Film, Netflix dışında Amazon, Apple TV ve Vudu üzerinden satın alınabilir veya kiralanabilir. 2018 yapımı film, ruh sağlığı sorunları olan bir savaş gazisi ve kızının hikayesini anlatıyor.
3 Temmuz 2023

Show TV'nin ana haber sunucusu Dilara Gönder, Kahramanmaraş'taki depremle ilgili yaptığı eleştirel yorumlar sonrasında istifa ettiğini duyurdu. Gönder, depremle ilgili olarak sorumluluğun mühendislerde, inşaatlarda ve onay verenlerde olduğunu ifade etmiş ve 'ders alınmadığını' belirtmişti. İstifa nedeniyle ilgili detaylı bir bilgi verilmedi, ancak Gönder'in istifasının kanal yönetimi tarafından zorlanmış olabileceği ima edildi.
9 Şubat 2023

2018 yılında Tesla aracıyla kaza yapan mühendis Walter Huang'ın ailesi, Tesla'ya karşı dava açtı ve otomatik sürüş yazılımının hatalı olduğunu iddia etti. Tesla ise sürücünün dikkatsizliğini suçladı. Davada, Elon Musk'ın Tesla'nın otomatik pilot sürüşünün güvenli olduğunu belirttiği 2016 tarihli bir konuşmasının 'deepfake' teknolojisiyle hazırlanmış olabileceği öne sürüldü. Yargıç, Tesla'nın savunmasını yetersiz buldu ve Musk'ın sorgulanmasına karar verdi.
27 Nisan 2023

Polisiye edebiyatın ünlü yazarı Agatha Christie'nin 'Murder Is Easy' adlı romanı, Türkçeye 'Zehri Kim Verdi' olarak çevrildi ve şimdi de BBC tarafından diziye uyarlanıyor. 2015'ten bu yana Sarah Phelps'in kaleminden çıkan Christie uyarlamalarını ekrana getiren BBC, bu kez Sian Ejiwunmi-Le Berre'nin senaryosu ve Meenu Gaur'un yönetmenliği ile yeni bir dizi hazırlıyor. Dizi, Londra'ya giden bir trende katil olduğunu iddia eden bir kadınla tanışan bir adamın hikayesini konu alacak ve iki bölüm halinde BBC One ve dijital platformlar BBC iPlayer ile Britbox'ta yayınlanacak. Dizinin oyuncu kadrosu ilerleyen günlerde duyurulacak.
23 Şubat 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

ABD'nin San Francisco şehrinde, sanat galerisi sahibi Collier Gwin, kaldırımda oturan bir evsiz kadını hortumla ıslatarak kovduğu için tutuklandı. Sosyal medyada büyük tepki çeken bu olay, hava sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğü bir zamanda gerçekleşti. San Francisco Polis Departmanı, Gwin'i 'kabahat' suçundan gözaltına aldı ve 2.500 dolar kefaletle serbest bırakılmasını belirledi.
19 Ocak 2023

Instagram'da fit ve bakımlı kadınların parodileriyle tanınan Avustralyalı komedyen Celeste Barber, 29 Mart'ta Netflix'te başlayacak 'Wellmania' adlı komedi dizisiyle geniş kitlelere hitap etmeye hazırlanıyor. The Guardian'ın özel röportaj ve fotoğraf çekimiyle tanıttığı dizi, sağlıklı yaşam endüstrisini mizahi bir dille ele alıyor. Dizi, Brigid Delaney'nin aynı adlı kitabından esinlenerek, yoğun iş temposu içindeki gazeteci Liv Healy'nin (Celeste Barber) wellness kürlerini deneyimlerini konu alıyor. Barber, röportajda sağlıklı yaşam endüstrisini 'kilisenin veya organize dinin yeni biçimi' olarak tanımlıyor.
22 Mart 2023

Show TV ana haber sunucusu Dilara Gönder, Kahramanmaraş'taki depremlerle ilgili olarak 'Bu ders olsun' ifadesine tepki göstererek sorumlulara yönelik eleştirilerde bulundu. Gönder, deprem sorumlularının mühendisler, inşaatçılar ve onay verenler olduğunu belirtti. Bu eleştirilerin ardından Gönder, 'Yayında görüşürüz' dedikten kısa bir süre sonra istifa ettiğini açıkladı. Show TV ise Gönder'in eleştirilerinin yer aldığı yayın bölümünü YouTube kanalına yüklemedi.
9 Şubat 2023

Oyuncu ve yönetmen Ethan Hawke, dördüncü yönetmenlik deneyimi olan ve Flannery O’Connor'ın hayatını konu alan Wildcat filminde başrolü kızı Maya Hawke'a verdi. Film, O’Connor'ın ilk romanını yayımlama mücadelesini anlatacak ve oyuncu kadrosunda Laura Linney, Philip Ettinger gibi isimler yer alıyor. Filmin çekimleri 10 Ocak 2023'te başladı ancak vizyon tarihi henüz açıklanmadı. Maya Hawke'ın anne ve babasının her ikisi de ünlü olduğu için, 'nepo bebeği' tartışmalarının odağında olduğu belirtiliyor.
24 Ocak 2023

Netflix'in Kasım ayı seçkisinde öne çıkan içerikler arasında David Fincher'ın yeni filmi 'The Killer', Squid Game'in devamı 'Squid Game: The Challenge' ve Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i yıllar sonra bir araya getiren film 'İstanbul İçin Son Çağrı' bulunuyor. Ayrıca, 'Göremediğimiz Tüm Işıklar', 'NYAD', 'Terzi', 'SLY', 'Robbie Williams', 'The Crown', 'Leo', 'Obliterated' ve 'Virgin River' gibi dizi ve filmler de Kasım ayı seçkisinde yer alıyor.
1 Kasım 2023

Yönetmen Tolga Karaçelik'in, başrollerini Steve Buscemi, Britt Lower ve John Magaro'nun paylaştığı yeni filmi 'The Shallow Tale'ın çekimleri tamamlandı. Karaçelik'in dördüncü ve ilk İngilizce filmi olan 'The Shallow Tale', New York'ta çekildi ve çekimleri 22 gün sürdü. Film, bir boşanmanın ortasında bocalayan bir yazarla, ona gündüzleri evliliği, geceleriyse yeni kitabında kaleme aldığı cinayetler için danışmanlık yapan emekli bir seri katilin arkadaşlığını konu alıyor. Filmin 2024'ün bahar aylarında vizyona girmesi bekleniyor.
15 Ağustos 2023

Netflix, Türk ve Anadolu mitolojilerinden esinlenerek hazırlanan yerli yapım Şahmaran dizisinin ikinci tanıtımını yayınladı. Dizi, Serenay Sarıkaya'nın canlandırdığı Şahsu karakterinin Adana'da geçmişle yüzleşmesini ve Şahmaran efsanesine inanan Mar halkıyla olan ilişkisini konu alıyor. Pınar Bulut'un senaryosunu yazdığı, Umur Turagay'ın yönettiği dizi, 20 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak.
2 Ocak 2023

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adnan Oktar suç örgütü üyeleri için sahte işkence raporu hazırladığı iddialarına Diken'e konuşarak yanıt verdi. Fincancı, işkenceyi meşrulaştırmak için belgeselin araç olarak kullanıldığını belirtti ve hekimlik yemini gereği kimseye adres sormadan, taraf gözetmeksizin işkenceyi belgelediğini vurguladı. Ayrıca, işkence raporlarının mahkemede etkili olmadığını, yargının işkenceyi örtbas ettiğini ifade etti. Fincancı, işkenceye karşı mücadele edenlerin kriminalize edilip düşmanlaştırılmaya çalışıldığını da ekledi.
12 Şubat 2024

Jeremy Clarkson'ın Amazon Prime'da yayınlanan 'Clarkson's Farm' ve 'The Grand Tour' programları, The Sun gazetesinde Meghan Markle hakkında yazdığı tartışmalı köşe yazısı nedeniyle iptal ediliyor. Clarkson'ın yazısında Markle'a yönelik ağır ifadeler kullanması ve sonrasında özür dilemesine rağmen, 'Clarkson's Farm' programının basın toplantısı iptal edildi ve bu durum programların iptaline dair güçlü bir işaret olarak görülüyor. Prens Harry ve Meghan Markle'dan özel bir mektupla özür dilemesine rağmen, çiftin basın ofisi Clarkson'ın yazılarını nefret söylemi ve kadın düşmanlığı olarak nitelendirdi.
17 Ocak 2023

HBO, 'Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson ve 'The Weeknd' olarak tanınan şarkıcı Abel Tesfaye'nin tartışmalı dizisi 'The Idol'ı iptal etti. Dizinin başrollerinde Tesfaye ve Lily-Rose Depp bulunuyordu. Dizi, yönetmen Amy Seimetz'in 'kreatif farklılıklar' nedeniyle projeden ayrılmasının ardından zorluklar yaşamıştı. HBO, yapımcılar ve yaratıcı ekibin ortak kararıyla ikinci sezona devam etmeme kararı aldığını duyurdu.
29 Ağustos 2023
İşaretlediklerim