Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanlık seçimlerinde Aziz Yıldırım'a karşı zafer kazanan Ali Koç ile yola devam etme kararı aldı. Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi de açıklandı. Listede Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu ve Acun Ilıcalı gibi isimler yer alıyor. Ayrıntılar ilerleyen günlerde paylaşılacak.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos'a deplasmanda 3-2 mağlup oldu. Maçın ilk yarısında 3-0 geriye düşen sarı-lacivertli takım, ikinci yarıda bulduğu gollerle skoru 3-2'ye getirdi ve rövanş maçı için umutlandı. Fenerbahçe'nin gollerini Dusan Tadic (penaltı) ve İrfan Can Kahveci kaydetti. Takım, 18 Nisan'da İstanbul'da oynanacak rövanş maçına umutlu hazırlanıyor.
11 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiğini açıkladı. Bu atama, TFF yönetim kurulunun bir toplantı sonrasında Lale Orta'nın yerine gerçekleştirildi. Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki yeni MHK üyeleri de belirlendi ve isimleri açıklandı.
15 Temmuz 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanlık seçiminin yapılacağı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın tarihini duyurdu. Toplantı 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanamazsa 8-9 Haziran'da yapılacak. Genel kurula katılma hakkı olan üye sayısının 46 bin 410 olduğu belirtildi. Başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım adaylıklarını açıkladı.
14 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Kartal'ın Pendikspor'la oynanan maçın ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle disipline gönderildiği belirtildi. Ayrıca, Beşiktaş Kulübü yöneticisi Emre Kocadağ da Gaziantep FK maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
31 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fenerbahçe, deplasmanda Maribor ile karşılaştı. Maçın 66'ncı dakikasında taraftarlar arasında çıkan kavga nedeniyle maç durdu. Kavga, Maribor'lu bir taraftarın Fenerbahçe tribünlerinden pankartı almasıyla başladı. Yaklaşık yarım saatlik duraklamanın ardından maç kaldığı yerden devam etti ve Fenerbahçe, maçı 3-0 kazanarak play-off turuna yükseldi.
17 Ağustos 2023

Borussia Dortmund, Edin Terzic'in ayrılmasının ardından Nuri Şahin ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Şahin, Ocak 2024'te yardımcı antrenör olarak katıldığı kulüpte, 2027'ye kadar teknik direktörlük yapacak. Şahin, Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Sportif Direktör Sebastian Kehl, Şahin'in geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamalarına yardımcı olduğunu ve takım üzerinde büyük bir otoriteye sahip olduğunu vurguladı.
14 Haziran 2024

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu ve kulübün mali sorunlarını çözmek için bir planı olduğunu açıkladı. Yıldırım, kulübün bankalara olan borcunu arsaları değerlendirerek kapatmayı ve stadyum kapasitesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Yıldırım, Ali Koç döneminde kulübe hiçbir mal varlığı katılmadığını ve mevcut yönetimin tesislerde bakım onarım yapmadığını iddia etti. Yıldırım, seçimi kazandıkları takdirde Fenerbahçe'ye 70 milyon euro kazandıracak projeler gerçekleştireceklerini belirtti.
31 Mayıs 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2025-2026 sezonu sonuna kadar ve 2026-2027 sezonu için 1 yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya vardığını duyurdu. Van Bronckhorst'un yardımcıları Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe olacak. Bu anlaşma, Beşiktaş'ın yeni dönem yapılanması çerçevesinde gerçekleştirildi.
5 Haziran 2024

Süper Lig'de mücadele eden RAMS Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada bu durum belirtildi. Başakşehir bu sezon oynadığı üç maçta da puan alamadı ve sıfır puanla 19. sırada yer alıyor.
4 Eylül 2023

Türkiye'deki deprem felaketinden 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli bir kişi, sedyede yatarken Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'e sevgilerini iletti ve teknik direktör Jorge Jesus'a daha fazla oynatılması yönünde mesaj gönderdi. Arama kurtarma uzmanının aracılığıyla iletilen bu mesajın ardından Arda Güler, Mesut'a bir video ile yanıt vererek onun mücadelesinin umut verici olduğunu ve onu sevdiklerini ifade etti.
10 Şubat 2023

Fenerbahçe, milli futbolcu Cengiz Ünder ile dört yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Cengiz'in bonservisi için Olimpik Marsilya Kulübüne 15 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Bu bedel, dört yıl içinde ödenecek. Cengiz Ünder, imza töreninin ardından Fenerbahçe forması giyecek olmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.
13 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Sezona etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 7'şer maçı kazanarak 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına sakatlığı bulunan Cengiz Ünder dışında eksiksiz çıkacak. Serdar Aziz ve Miha Zajc, hafif sakatlıklarının ardından Slovakya kafilesinde yer alacak.
4 Ekim 2023

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ve taraftarlardan özür dilediğini belirtti. Koç, takımın sezon başında iyi bir performans sergilediğini ancak son dört haftada düşüş yaşadığını ifade etti ve taraftarlara umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını ve takımın inişli çıkışlı dönemlerden geçebileceğini söyledi.
9 Ocak 2023

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına aday olduğunu açıkladı ve bu kararının ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirtti. İTO'nun mart ayı meclis toplantısında konuşan Saran, Fenerbahçe'yi şampiyon yapma hedefiyle yola çıktıklarını ve Türk sporu ile olimpik sporcuların başarısı için çalışacaklarını ifade etti. Saran, Fenerbahçe ve Türk sporunun Avrupa'da ve Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edilmesi için planlar ve hayallerle çalışacaklarını söyledi.
15 Mart 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

İspanya'nın Sevilla futbol takımı, UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalya'nın Roma takımını penaltılar sonucunda mağlup ederek turnuvadaki yedinci şampiyonluğunu elde etti. Sevilla'nın teknik direktörü Jose Luis Mendilibar yönetimindeki bu başarı, takımın turnuvadaki en başarılı takım unvanını korumasını sağladı. Roma ise teknik direktör Jose Mourinho ile ikinci kez finale yükselmesine rağmen yine şampiyonluğu kazanamadı. Mourinho, UEFA organizasyonlarında çıktığı finallerde ilk kez yenilgi yaşadı.
1 Haziran 2023

Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin Olympiakos ile oynadığı maçta, rakibin savunma hattının zayıflıklarına rağmen ikinci golü bulamadığını eleştirdi. Özellikle, çift sarı kartla oyundan atılan Olympiakos'un genç stoperi Ntoi'nin performansını örnek göstererek, Fenerbahçe'nin bu avantajı değerlendiremediğini vurguladı. Ayrıca, maçın 74. dakikasında yapılan üç radikal değişikliğin, takımın hücum gücünü zayıflattığını ve teknik direktör İsmail Kartal'ın bu kararlarının yanlış olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Beşiktaş'ın geçici teknik direktörü olarak görev yapan Burak Yılmaz, kötü sonuçlar ve takım içi sorunlar nedeniyle eleştirilere maruz kaldıktan sonra 10 Kasım'da istifa ettiğini belirtti. Milliyet gazetesine verdiği röportajda, takımdaki disiplinsizliklerden, oyuncuların tutumlarından ve yönetimle yaşadığı mali konulardan bahsetti. Ayrıca, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Hamit Altıntop'un kendisini aradığını ve görüşeceklerini ifade etti.
14 Kasım 2023
İşaretlediklerim