Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan yeni evler hakkında depremzedelerin olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti. Özhaseki, depremzedelerin 'Evimizin yıkıldığı iyi oldu, bize villa verdiniz' şeklinde teşekkür ettiklerini söyledi. Ayrıca, yeni yapılan köy evlerinin çelikten yapıldığını ve 9 şiddetindeki depremlere bile dayanıklı olduğunu belirtti. Ancak, bu ifadelerin bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandığı belirtiliyor.
7 Şubat 2024

Marmaris Belediyesi, Sinpaş GYO'nun Kızılbük koyunda inşa ettiği oteli, kıyı alanında kaçak dolgu yapıldığı ve inşaat ruhsatının olmaması nedeniyle mühürledi ve firmaya 60 milyon lira idari para cezası kesti. Çevrecilerin itirazları ve mahkeme süreçleri sonucunda, Danıştay yerel mahkemenin ÇED olumlu kararını bozdu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, inşaatın yasallık ve vicdanilik açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
13 Haziran 2024

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cennet Koy'da Cengiz İnşaat tarafından yapılması planlanan turistik tesis için verilen yapı ruhsatını iptal ettiğini açıkladı. Bu karar, kamuoyu ve mimarlar odası gibi çeşitli kesimlerin itirazları sonrasında geldi. Daha önce Danıştay, arazinin özelleştirilmesini iptal etmiş ve Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi de arazinin SİT alanı olduğunu belirterek korunması gerektiğine karar vermişti. Belediye başkanı, iptal işlemlerinin bakanlık sitesinde de gerçekleştirileceğini ve inşaatın durdurulması için harekete geçeceklerini ifade etti.
7 Ocak 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde, iktidarın Kanal İstanbul projesi ve Gazze'deki durum hakkında sessiz kalması eleştiriliyor. Kanal İstanbul'un imar planlarının mahkemede iptal edilmesine rağmen, projeden vazgeçildiğine dair bir işaret olmaması ve Gazze'deki durumun kötüleşmesine rağmen, bu konunun gündemde olmaması dikkat çekiyor. Yazıda, bu sessizliğin nedenlerine dair spekülasyonlar yapılıyor ve iktidarın bu konuları siyasi malzeme olarak kullanmaktan kaçınma ihtimali üzerinde duruluyor.
22 Şubat 2024

Fuat Seçkin Apartmanı'nın yıkılması sonucu eşi ve oğlunu kaybeden Gökhan Hezan, apartmanı inşa eden müteahhit Selahattin Yüksel'in hala kamu binaları inşa etmesine tepki gösteriyor. Yüksel, depremde yıkılan bina nedeniyle soruşturma altında olmasına rağmen Antakya'da önemli kamu projelerine imza atmaya devam ediyor. Bu durum, kamu ihale süreçlerindeki denetim ve adalet mekanizmalarının işleyişi hakkında soru işaretleri yaratıyor.
25 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, gazeteci Abdulkadir Selvi'nin Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularının tahliye edilebileceğini yazmasının ardından gelen tepkilere karşı çıktı. Türkeş, bu tepkilerin Osman Kavala'nın tahliye ihtimali ve Türkiye'nin uluslararası imajı ile ilgili olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, Türkeş, konunun iç hukukla çözülmesinin bazı çevreleri rahatsız edip etmediğini sorguladı. Osman Kavala, AİHM'nin hak ihlali kararına rağmen 2 bin 376 gündür hapiste.
3 Mayıs 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 Şubat'taki depremler sonrasında yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda 1552 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 325'inin tutuklandığını, 566'sına adli kontrol kararı verildiğini ve 355'i hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirtti. Ayrıca deprem konutlarının temellerinin atılmaya başlandığını ve vatandaşların gelecek yıl haziran ayına kadar bu konutlara kavuşacağını ifade etti. Bozdağ, yıkılan binaların yapımında kusur ve ihmal bulunanlarla ilgili gerekenlerin yapılacağını ve konunun üzerinin örtülmesine izin verilmeyeceğini vurguladı.
28 Mart 2023

Hasan Kaçan, 6 Şubat depremlerinden sonra sessizliğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir iftar buluşmasında yanlışlıkla seccadeye basması üzerine yaptığı eleştirel bir sosyal medya paylaşımıyla bozdu. Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi AKP'li kişiler tarafından eleştirilmiş ve Kılıçdaroğlu üzgün olduğunu ifade etmişti. Kaçan, tepkiler üzerine paylaşımını sildi ve sessizliğe geri döndü. Kaçan daha önce 'imar affı' reklamında oynamış ve bu konuda eleştirilere maruz kalmıştı.
2 Nisan 2023

Kaan Sezyum, Türkiye'deki mafyatik yapıların ve cemaatlerin mevcut durumunu eleştiren bir yazı kaleme aldı. Yazısında, mafyatik yapıların Türkiye'de rahatça faaliyet gösterebileceğini ve vatandaşlık, oturma izni alabileceğini belirtti. Ayrıca, cemaatler için dönemsel kampanyalar düzenlendiğini ve çok uluslu şirketlerin Türkiye'de çevreyi tahrip edebileceğini vurguladı. Sezyum, bu tür yapıların Türkiye'de koruma altında olduğunu iddia etti.
17 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edilen bir plazayı yıkmak istedi ancak polis tarafından engellendi. İBB İmar Müdürlüğü, 2021'de kaçak yapıyı tespit etti ve yıkım için encümen kararı aldı. Ancak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapıda plan değişikliğine gitti. Mahkeme, İBB lehine karar vererek, bakanlığın plan değişikliğini iptal etti ve kaçak yapının yıkımı önünde yasal engel kalmadı. Ancak, İstanbul Valiliği, mahkeme sürecinin devam ettiği gerekçesiyle yıkımın durdurulmasını istedi.
29 Ağustos 2023

Bodrum'da 4 bin 200 kaçak yapı tespit edildiği ve bu yapıların yıkımının sağlanmadığı ortaya çıktı. Danıştay 1. Dairesi'nin kararı, eski Bodrum Belediye Başkanları Mehmet Kocadon ve Ahmet Aras dahil olmak üzere toplam 16 belediye görevlisini ilgilendiriyor. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nca hazırlanan rapor, ilçedeki kaçak imar ve inşaat işlemlerini detaylandırıyor. Bu durum, Bodrum'daki imar rantının boyutlarını gözler önüne seriyor.
30 Ağustos 2024

Komedyen Şahan Gökbakar, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın kendisi için 'Recep İvedik tiplemesi' ifadesini kullanmasına Twitter üzerinden yanıt verdi. Gökbakar, Turan'a hitaben yaptığı paylaşımda, kendisinin bir komedyen olduğunu ve Turan'ı daha önce yaptığı bir şakadan tanıdığını belirtti. Ayrıca, Recep İvedik karakterinin bazı özelliklerinin herkeste olmasını dilediğini ifade etti. Bu polemik, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın çadır satışları ve sosyal medyada eleştirilere verdiği yanıtlarla ilgili tartışmaların bir parçası olarak gündeme geldi.
2 Nisan 2023

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yedi katlı bir binanın ilk üç katının çökmesi üzerine Bakırköy başsavcılığı soruşturma başlattı. Sabah saatlerinde kolonlardan gelen sesleri duyan bina sakinleri binayı boşaltmış, bu sayede ölen veya yaralanan olmamıştı. Binaya 1994'te kaçak üç kat eklendiği ortaya çıkmıştı. Çevredeki dört apartman boşaltılırken, bina sakinleri otellere yerleştirildi ve boşaltılan binalardan karot örneği alınarak inceleme yapılacağı duyuruldu.
27 Haziran 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kirada yüzde 25 artış sınırı uygulamasının süresini uzatmayı düşündüklerini açıklamasının ardından, konut sektörü temsilcileri bu sınırın piyasa gerçekliğinden uzak olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, konut fiyatlarındaki yükselişin ardından bu uygulamanın piyasanın gerçekliğini yansıtmadığını belirtiyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak, ev sahiplerinin ya konutlarını satmaya başladığını ya da altı aydan kısa süreli kontratlar yaparak veya günlük ve haftalık kiralamalara yönelerek bu sınırlamaya tepki gösterdiğini aktarıyor.
27 Nisan 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 1 Haziran’da çöken üç katlı binanın sahibi H.M.G., binanın çürük olduğuna dair resmi kurumlara bildirimde bulunmadığı ve binanın sağlamlığı için herhangi bir önlem almadığı gerekçesiyle tutuklandı. Olayda sekiz kişi yaralanmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Savcılık, H.M.G.’yi taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklanmasını talep etti. Eski iş yeri sahibi Ö.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapı incelemeleri devam ediyor.
4 Haziran 2024

Komedyen Şahan Gökbakar, Disney Plus'ın 'Recep İvedik 7' filmi de dahil olmak üzere yerli yapımları platformdan kaldırmasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Gökbakar, Disney'in bu kararını ve üyelerine açıklama yapmamasını eleştirdi ve seyircilerden özür diledi. Ayrıca, Disney Plus Türkiye yönetiminin de bu karardan üzgün olduğunu belirtti ve seyircilerine yakın zamanda yeniden bir araya geleceklerinin sözünü verdi.
2 Temmuz 2023

Murat Ağırel, AKP'nin plajları halkın kullanımına açma vaadini eleştirerek, plajları parsel parsel satanın CHP olmadığını belirtti. Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sahillerdeki işgallere izin vermeyeceklerini ve kaçak yapıları yıkacaklarını söyledi. Ağırel, Çanakkale Küçükkuyu sahilinde yaşanan mafyavari yapılaşmalara dikkat çekti ve bu tür yapıların Türkiye genelinde yaygın olduğunu vurguladı.
9 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çılgın projesi' olarak bilinen Kanal İstanbul güzergahında yer alan Başakşehir'e bağlı Şahintepe Mahallesi'nde, mahalle sakinlerine ait arsalara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan imar planlarına karşı açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bakanlığın itirazı üzerine dosya bölge idare mahkemesine taşındı, ancak mahkeme itirazı reddederek kararı kesinleştirdi. Mahalle sakinleri, arsalarının metrekarelerinin değiştiği ve 'Hacımaşlı Sürgünü' adını verdikleri imar transferlerine karşı dava açmıştı. Ayrıca, mahallede su altında kalacağı belirtilen bir alanda 'Şahintepe'nin ilk modern konut projesi' sloganıyla inşaat yapılması planlanıyordu.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim