Trendyol Süper Lig'in ikinci haftası, Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak maçla başlayacak. İkinci hafta maçları 16-19 Ağustos tarihleri arasında oynanacak ve toplamda dokuz maç yapılacak. Trabzonspor bu haftayı bay geçecek. Maçların hakemleri ve saatleri de belirlenmiş durumda.
16 Ağustos 2024

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Galatasaray, Sparta Prag ile oynadığı maçta az isabetli şutla gol bulmayı başardı. Maç boyunca Sparta Prag daha çok gol şansı yakalasa da, Galatasaray'ın 'Avrupa genetiği' sayesinde Kerem Demirbay'ın golüyle öne geçti. Mauro Icardi, takımın gol bulma çabalarında önemli bir rol oynadı, ancak daha etkili olabilmesi için takım arkadaşlarından daha fazla destek alması gerektiği vurgulandı.
16 Şubat 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni sezonunun ilk haftası, 19 Eylül'de oynanacak altı karşılaşmayla tamamlanacak. Organizasyonun formatı değişerek, takımların sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve maç takvimine perşembe günleri de eklendi. Bu sezondan itibaren, sıralamada ilk 24'üncü sırada yer alan takımlar farklı elemelerle son 16 turuna çıkmaya çalışacak. İlk sekiz sıradaki takımlar ise direkt olarak son 16 turuna kalacak.
19 Eylül 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda her iki takım da ikişer gol attı. Beşiktaş'ın gollerini Gedson Fernandes ve Al-Musrati kaydederken, Lugano'nun golleri Steffen ve Beşiktaş'ın kendi kalesine attığı golle geldi. Rövanş maçı 29 Ağustos'ta Tüpraş Stadı'nda oynanacak.
22 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Hollanda'nın Twente takımını konuk etti. Maça tutuk başlayan Fenerbahçe, 20. dakikada gol yiyerek 1-0 geriye düştü. Ancak sarı-lacivertliler, maçın devamında 5 gol atarak 5-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe, tur için büyük avantaj yakaladı.
24 Ağustos 2023

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi ve Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, 390 takım arasında 47. sırada yer alırken, Galatasaray 63. sırada yer aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılan takımların son beş sezondaki performanslarını değerlendirerek bu sıralamayı oluşturdu. İlk 10'da ise Manchester City, Real Madrid ve Bayern Munich gibi takımlar bulunuyor.
12 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-1 yendi. Fenerbahçe'nin gollerini Becao, İrfan Can Kahveci ve Tadic attı. Maribor'un tek golünü ise Strajnar kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.
10 Ağustos 2023

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubunun ilk maçı olan Türkiye - Gürcistan karşılaşmasının ilk 11'leri açıklandı. Maç, Dortmund BVB Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Türkiye'nin ilk 11'inde Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor.
18 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Gürcistan ile Çekya arasındaki karşılaşma 1-1 sona erdi. Maç Almanya'nın Hamburg kentindeki Volkspark Stadı'nda oynandı. Gürcistan, ilk yarının uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle öne geçti, Çekya ise ikinci yarıda köşe vuruşundan attığı golle eşitliği sağladı. Bu sonuçla Gürcistan, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk puanını elde etti.
22 Haziran 2024

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin ilk haftası yarın başlayacak ve toplamda 23 karşılaşma oynanacak. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvanın finallerine katılacak takımlar bu eleme turu sonucunda belirlenecek. Türkiye, D Grubu'nda ilk maçını 25 Mart Cumartesi günü Ermenistan'a karşı oynayacak. İlk hafta maçları arasında İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele de yer alıyor.
22 Mart 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü deplasmanda 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar 14'üncü dakikada Aboubakar, 23'üncü dakikada Muleka ve 62'nci dakikada Salih Uçan'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Azerbaycan ekibinin tek golünü 79'uncu dakikada Lebon attı. Rövanş maçı 17 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.
10 Ağustos 2023

Fenerbahçe, İstanbulspor'u 6-0 yendi ancak Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu. Geçen hafta Galatasaray, Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek şampiyonluk kutlamalarını ertelemek zorunda kalmıştı. Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyordu, ancak Galatasaray hata yapmadı ve 102 puanla şampiyon oldu. Fenerbahçe ise 99 puanla ikinci sırada yer aldı.
26 Mayıs 2024

Panathinaikos, Yunanistan Basketbol Ligi final serisinin beşinci maçında Olympiakos'u 87-82 yenerek şampiyon oldu. Ergin Ataman yönetimindeki takım, seride 2-0 geriye düşmesine rağmen son maçı kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Bu zaferle Ataman, Panathinaikos ile ilk sezonunda hem THY Avrupa Ligi hem de Yunan Ligi şampiyonluğunu kazanmış oldu. Maçın en skorer oyuncusu, 29 sayıyla Kostas Sloukas oldu.
15 Haziran 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off turu ilk maçında Dinamo Kiev'i 3-2 mağlup etti. Ukrayna'daki savaş nedeniyle maç Romanya'nın başkenti Bükreş'te oynandı. Beşiktaş'ın gollerini Aboubakar, Colley ve Bakhtiyor attı. Dinamo Kiev'in gollerini ise Shaparenko ve Voloshyn kaydetti. Karşılaşma Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.
24 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek. Sezonun ilk haftası, 19.45 ve 22.00’deki altı karşılaşmayla tamamlanacak.
18 Eylül 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun ilk maçında Danimarka'nın Nordsjaelland takımını 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, grubunda ilk maçında 3 puan kazandı.
21 Eylül 2023

Eryaman Stadı'nın zemininin bir hafta boyunca konuşulduğu ve yapılan çalışmalar sonucunda iyileştirildiği belirtiliyor. Galatasaray'ın Sparta Prag karşısında sergilediği performans ve önde baskı yaparak rakibini pas yapamaz hale getirmesi, zeminin kalitesinin önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ankaragücü'nün pahalı kadrosuna rağmen Galatasaray karşısında çaresiz kalması ve bu durumun taraftarlarını üzdüğü ifade ediliyor.
19 Şubat 2024
İşaretlediklerim