CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet hazinesinden haksız yere alındığını iddia ettiği 418 milyar doları Türk halkının cebine koyacağını belirtti. Kendisine karşı engellemeler olduğunu ve bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, onun İstanbul için yaptığı hizmetleri övdü.
26 Mart 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla Georgia eyaletindeki dava için perşembe günü teslim olması ve tutuklanması bekleniyor. Trump, bu suçlamaları reddediyor ve kendisi hakkında bir cadı avının başlatıldığını öne sürüyor. Fulton şehrinin şerifi Patrick Labat, Trump için diğer zanlılara da uygulanan 'normal' sürecin işleyeceğini belirtti. Trump'ın 2024 başkanlık seçimlerini kazanması halinde kendi suçlarını affedebileceği konuşuluyor ancak Georgia'da suçları için af çıkaramaz; çünkü başkanların sadece federal suçlamalar için af yetkisi var.
23 Ağustos 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Fox News'e verdiği röportajda, ülkedeki suç oranlarını azaltmak için ölüm cezası dahil sert uygulamaların gerekli olduğunu belirtti. Trump, uyuşturucu ticaretinden hüküm giyenlerin ölüm cezasına çarptırılması gerektiğini savundu. Program sunucusunun, Trump'ın daha önce af ettiği Alice Johnson örneğini gündeme getirmesi üzerine, Trump böyle bir cezanın yürürlükte olması durumunda Johnson'ın suç işlemekten kaçınacağını iddia etti.
21 Haziran 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Maryland'de düzenlenen Amerikan Muhafazakar Birliği'nin Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda yaptığı konuşmada, görevde olması halinde İsrail'e saldırıların ve Ukrayna'da savaşın olmayacağını savundu. Trump, Joe Biden'ın başkanlığında ABD'nin sınırlarının, orta sınıfın ve güvenliğin zarar göreceğini öne sürdü ve Biden'ın yeniden seçilmesi durumunda durumun daha da kötüleşeceğini iddia etti. Ayrıca, görev süresi boyunca hiç savaş çıkmadığını ve İran'ın ekonomik olarak zayıfladığını belirtti.
25 Şubat 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı televizyon kanallarının yayınlamayı reddettiğini söylediği 418 milyar dolarlık reklamını Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, videoda hükümetten çalındığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacağını ve emekçilerin yükünü hafifleteceğini vaat etti. Ayrıca, iktidara yakın gruplara ihaleler verildiğini ve bu gruplara 20 yıllık AKP iktidarında 418 milyar dolar aktarıldığını iddia eden bir rapor hazırlattığını belirtti.
7 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, borsada küçük yatırımcıların zarar gördüğü ve usulsüzlük yapıldığı iddialarına dikkat çekti. Daha önce de konu hakkında uyarılarda bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, eleştirilere ve alaylara maruz kaldığını ifade etti. 15 Mayıs'ta borsaya soruşturma emri vereceğini ve manipülatörlerden çalınan paraları tahsil edeceğini söyledi.
7 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bir etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu, çiftçi ve esnafın kazanacağı bir Türkiye vaat etti ve 'beşli çete' olarak adlandırdığı grupların kazanmayacağını belirtti. Ayrıca, yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. Okullarda beslenme çantası uygulamasını sonlandıracağını ve çiftçi ile esnafın kredi faizlerini sileceğini de vaat etti.
17 Nisan 2023

Meta, 6 Ocak 2021'de ABD Kongresi'ne düzenlenen saldırı sonrasında askıya alınan Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını yeniden kullanıma açacağını duyurdu. Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, hesapların artık kamu güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturmadığını ve yeni güvenlik önlemleri ile hesapların açılacağını belirtti. Trump, bu platformlar üzerinden büyük bir iletişim ağına erişim imkanı kazanacak. Trump, Twitter hesabının yeniden açılmasına rağmen, kendi platformu Truth Social'ı tercih ettiğini ifade etmişti.
26 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da bir cami açılışına katılmak üzere kente gitti. Ziyareti sırasında kentte asılan afişlerde, yazar Şeyhmus Diken'in kitabından alınan 'sırlarını surlarına fısıldayan' ifadesi kullanıldı. Diken, sosyal medya üzerinden bu duruma tepki göstererek, kitabının adının izinsiz kullanıldığını belirtti.
14 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da bir iftar programında yaptığı konuşmada, Hazine'den çalındığını öne sürdüğü 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve çalanların yanına kar bırakmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, ayrımcılığa karşı olduklarını, hakkın ve adaletin yanında olduklarını ifade etti ve vatandaşlara 14 Mayıs'ta adaletten yana oy kullanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, eleştirilere açık olduklarını ve hatalarını kabul edebileceklerini dile getirdi.
12 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'seccade' eleştirilerine, Erdoğan'ı 'kul hakkı yiyen bir insan' olarak nitelendirerek yanıt verdi. Ayrıca, Ramazan Bayramı'nda Millet İttifakı liderlerinin ve büyükşehir belediye başkanlarının deprem bölgesinde olacağını belirtti. Muharrem İnce ile ilgili sorulara da cevap veren Kılıçdaroğlu, İnce'nin partide uzun yıllar görev yaptığını ve herhangi bir partiyle kapıları kapatma lükslerinin olmadığını ifade etti. ABD Büyükelçisi ile görüşmesi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın eleştirilerine karşılık verdi ve öğretmenlere yönelik atama vaadinde bulundu.
4 Nisan 2023

İsveçli pop grubu Abba, 'The Winner Takes it All' şarkısının ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın mitinglerinde izinsiz çalınmasından şikayetçi oldu. Abba'nın plak şirketi Universal Music, Trump'ın kampanyasına herhangi bir izin ya da lisans verilmediğini belirtti ve şarkıların kullanımının derhal durdurulmasını talep etti. Trump'ın kampanyasında izinsiz şarkı kullanımı daha önce de Foo Fighters, Celine Dion ve Isaac Hayes gibi sanatçılar tarafından eleştirilmişti.
30 Ağustos 2024

ABC/Washington Post tarafından düzenlenen bir ankete göre, 2024 başkanlık seçimlerinde katılımcıların yüzde 51'i Trump'ı desteklerken, Biden yüzde 42 oranında destek aldı. Katılımcıların yüzde 37'si Biden'ın iş performansını onaylarken, yüzde 56'sı başkana negatif not verdi. Ankete katılan yetişkinlerin yüzde 44'ü, Biden yönetimi boyunca finansal olarak daha da kötüleştiklerini belirtti.
26 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'yüksek karlı gizli fon' vaadiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık davası hakkında yorum yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuksuzluk yapanların cezalarını çekeceğini belirtti. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yargının konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu tür olayların peşinde olduğunu ve yargının ideal kararları vereceğine inandığını söyledi.
2 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik 'beşli çetenin hamisi, tahsildarı, pazarlamacısı' ifadeleri nedeniyle 50 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Kılıçdaroğlu bu ifadeleri, bazı kamu projeleri ve ihalelerle ilgili eleştirileri sırasında kullanmıştı.
10 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medyada paylaşılan ve montaj olduğu iddia edilen özel görüntülerle ilgili kaset iddialarına inanılmaması gerektiğini belirtti. İnce, bu iddiaların ardından gazetecileri ve savcıları göreve çağırdı. Kılıçdaroğlu, Tele1 canlı yayınında bu tür ahlaksız yapıların açığa çıkarılacağını ve dijital ortamda iz bırakıldığında bunun saptamanın kolay olduğunu ifade etti. Ayrıca, Sözcü gazetesine verdiği demeçte İnce'ye sofrasının açık olduğunu ve bu tür pislikleri birlikte temizlemek istediğini söyledi.
10 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı için resmi aday olabilmek adına imza toplama sürecinde. Anketlerde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu'nun önde olmasına rağmen, İnce ikinci turda kazanacağını iddia ediyor. Ancak gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadı. Halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, İnce'nin bu ısrarına Twitter üzerinden bir mani paylaşarak tepki gösterdi. Erzincan'ın manisi, İnce'nin 2018 seçimlerindeki 'Adam kazandı' mesajına gönderme yapıyor.
24 Mart 2023

ABD Yüksek Mahkemesi, Başkan Joe Biden'ın 430 milyar dolarlık öğrenci borçlarının silinmesi ya da azaltılmasına yönelik affını anayasaya aykırı buldu. Karar, altı muhafazakar ve üç liberal yargıçtan oluşan mahkeme tarafından üçe karşı altı oyla alındı. Biden, kararı yanlış bulduğunu ve af planının Covid-19 salgınından etkilenen milyonlarca Amerikalı için hayat kurtarıcı olabileceğini belirtti. Biden yönetimi, plan kapsamında şu ana kadar 26 milyon kişinin 20 bin dolara kadar federal öğrenci kredisi affı için başvurduğunu belirtiyor.
1 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 418 milyar dolarının çalındığını öne sürerek, bu paranın geri alınacağını ve adaletin sağlanacağını belirtti. Ayrıca, neoliberalizme karşı bir eğilim olduğunu ve Türkiye'nin bu yeni dönemin öncü ülkesi olacağını ifade etti. Ekonomik programlarının, gelir dağılımındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırarak huzur ve refah getireceğini vurguladı.
14 Mart 2023
İşaretlediklerim