Ünlü oryantal Tanyeli, pankreas kanseri teşhisi aldığını ve tedavi gördüğünü açıkladı. Instagram hesabından bir video paylaşan Tanyeli, doktorların umut vadeden açıklamaları olduğunu ve tedavisinin hastanede devam ettiğini belirtti. Sevenlerinden dua isteyen Tanyeli, bu süreçte yanında olanlara teşekkür etti.
26 Haziran 2023

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Netflix Türkiye, 'The Office' dizisini kütüphanesinden çıkardıktan sonra şimdi de 14 Ocak'ta Harry Potter film serisini platformdan kaldıracağını duyurdu. Daha önce de Friends dizisini kaldıran ancak bir süre sonra tekrar ekleyen Netflix, benzer bir durumu Harry Potter serisi için de yaşamıştı; serinin filmleri 1 Haziran 2022'de kaldırılmış ve ertesi gün tekrar eklenmişti.
5 Ocak 2023

Cardiff Üniversitesi ve UK Dementia Research Institute tarafından yürütülen bir araştırma, akıllı saatlerin ve yapay zekanın Parkinson hastalığını ilk belirtiler ortaya çıkmadan yedi yıl öncesinden tespit edebileceğini gösterdi. Araştırmada 103 bin 712 kişinin akıllı saat verileri analiz edilmiş ve 2013-2016 arasında bir haftalık hareket hızı verileri kullanılarak Parkinson hastalığına yakalanacak kişiler başarıyla tahmin edilmiştir. Araştırmanın sonuçları Nature dergisinde yayımlanmış ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.
4 Temmuz 2023

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin oynadığı 2005 yapımı 'Mr. & Mrs. Smith' filmi, Donald Glover ve Maya Erskine ile dizi formatında yeniden ekranlara geliyor. Dizinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonu 2 Şubat 2024'te Prime Video'da yayınlanacak. Dizi, normal bir evlilik yaşayan ancak aslında birbirlerini öldürmekle görevlendirilen rakip tetikçiler olan Mr. & Mrs. Smith çiftinin hikayesini konu alacak.
17 Kasım 2023

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Berat Apaydın'ın 24 Şubat'ta eldivensiz, maskesiz ve bonesiz bir şekilde ameliyat gerçekleştirdiğini gösteren fotoğraf ve videoların yer aldığı haber sansürlendi. Haberde, Apaydın'ın uyarılara rağmen bu davranışını sürdürdüğü ve hastane yönetimine şikayet edildiği belirtilmişti. Sansür kararı, Apaydın'ın talebi üzerine alındı.
1 Mart 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde evde sağlık hizmeti veren bir doktor, hasta yakını tarafından dövüldü. Olay, doktorun geç kalması nedeniyle hasta yakınları ile tartışma çıkması sonucu gerçekleşti. Darp sonucu doktorun kaşı açıldı ve olayı gerçekleştiren hasta yakını polis tarafından gözaltına alındı.
20 Temmuz 2023

ABD'li oyuncu ve iş kadını Gwyneth Paltrow, 2016 yılında Utah'ta kayak yaparken 76 yaşındaki Terry Sanderson'a çarpmakla suçlanıyor. Sanderson, Paltrow'un kontrolsüz bir şekilde çarpması sonucu ciddi yaralanmalar yaşadığını ve Paltrow'un olay yerinden yardım etmeden ayrıldığını iddia ediyor. Paltrow ise Sanderson'un kendisine çarptığını ve olayın özürle sonlandığını belirtiyor. Sanderson başlangıçta 3.1 milyon dolar tazminat talep etmişken, şimdi 300.000 dolar istiyor. Paltrow ise sembolik olarak 1 dolar ve avukatlık ücretlerinin ödenmesini talep ediyor. Duruşmanın bir hafta sürmesi bekleniyor.
22 Mart 2023

Şükrü Tuğrul Özşengül, 22 Eylül 2016'dan itibaren Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyordu ve 30 Temmuz 2022'de cezaevinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yargıtay'ın hükmü bozması üzerine İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Özşengül'ün ölümünden yedi ay sonra bihakkın tahliyesine karar verdi. Avukatı Mustafa Bal, mahkemenin müvekkilinin sağlık durumunu göz ardı ettiğini ve adalete ulaşamadıklarını ifade etti. Mahkeme, avukat Bal'ın sözleri nedeniyle hakaret ve tehdit suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu ve Özşengül hakkında beraat kararı verilmesi talebini reddederek davayı düşürdü.
7 Nisan 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener'i öldüren saldırganlardan İlker Karakaş ve Ali Gündüz, 'kasten öldürme' suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer üç sanık Gözde Gündüz, Jale Erberk ve Semih Soyalp beraat etti. Mahkeme, Karakaş ve Gündüz'ün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Soyalp hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme başkanı Mehmet Ali Karaseyfioğlu, daha önce Şule Çet davasında da hüküm veren hakimdir.
5 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 115 kişinin yaşamını yitirdiği Penta Park Sitesi davasında, müteahhit Mesut Başkır ölenleri suçladı. Kahramanmaraş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Başkır binaların depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol ettirmeyenlerin suçlu olduğunu savundu ve beraatini talep etti. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı kasım ayına erteledi.
12 Temmuz 2024

Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ayşe Akın'ın yapay zeka aracılığıyla üretilen ses ve görüntüsü, sosyal medya üzerinden ilaç pazarlamak için kullanıldı. Akın, bu sahtekarlıkla ilgili hukuki süreci başlattı ve CİMER'e şikayette bulundu. Sahte videolarda Akın, Meksika Üniversitesi baş üroloğu olarak tanıtılıyor ve idrar kaçırmaya karşı bir ilaç öneriliyor. Firmanın web sitesi adresi New York olarak gözükse de, haritadaki konumu Ukrayna'da ve ilaç Bulgaristan, Slovenya ve Hırvatistan'da satışta.
17 Haziran 2024

2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesindeki bir protesto sırasında polisin kullandığı biber gazı nedeniyle hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin yargılama devam etti. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tanık polisler ve Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ifade verdi. Fincancı, Lokumcu'nun ölümüne ilişkin otopsi raporunu değerlendirerek, kalp krizi tanısının yanlış olabileceğini belirtti. Duruşma, tanık beyanlarının alınmasının ardından ertelendi.
26 Ocak 2023

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

Kanserden hayatını kaybeden eşinin küllerini savurmak için Antalya’ya giden İngiliz kadın Cerys Rees, burada bir epilepsi nöbeti geçirdi ve hastanede mahsur kaldı. Sigorta şirketi, Rees'in epilepsi hastası olduğunu bildirmediği gerekçesiyle hastane masraflarını karşılamayı reddetti. Rees'in kız kardeşi, nöbetlerin stresten kaynaklandığını ve Rees'e Lupus teşhisi konduğunu belirtti. Rees, hastane masrafları karşılanmadığı için ülkesine dönemiyor.
18 Temmuz 2024

Bossa nova müziği ve samba dansının tanınmasında büyük rolü olan Brezilyalı müzisyen Sérgio Mendes, 83 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Mendes, kariyeri boyunca 35'ten fazla albüme imza atmış ve birçok altın veya platin plak kazanmıştır. Ayrıca, 2012'de animasyon film 'Rio' için yazdığı 'Real in Rio' şarkısıyla Oscar'a aday gösterilmiştir. Ailesi, Mendes'in uzun süredir Covid-19 hastası olduğunu ve 2023'ün sonundan bu yana solunum problemleri yaşadığını belirtti.
6 Eylül 2024

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim