Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kalan seçimde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. İlk turda oyların dağılımı Tayyip Erdoğan %49,50, Kemal Kılıçdaroğlu %44,89 ve Sinan Oğan %5,17 olarak gerçekleşmişti. Ata İttifakı'nın adayı Oğan'ın ve diğer ittifak bileşenlerinin ikinci turdaki tutumları merak konusu olmuştu. Adalet Partisi'nin kararı oy birliğiyle alındı.
22 Mayıs 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu ancak yüzde 50 barajını geçemediği belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere teşekkür ederek, özellikle gençlerin ve kadınların yüksek katılımından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın beklediği sonucu alamadığını ve ikinci turda kesinlikle kazanacaklarını iddia etti. Ayrıca, toplumun değişim talebinin yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin oy kaybının bu değişim talebini yansıttığını belirtti.
15 Mayıs 2023

Sinan Oğan, seçim kampanyası boyunca HÜDA-PAR ile işbirliği yapan AKP'ye ve bu işbirliğine destek veren seçmenlere karşı çıktı. Oğan, HÜDA-PAR'ın Türk bayrağındaki 'Türk' ifadesini çıkarma talebini eleştirerek, Türk milliyetçilerinin bu partiyle yan yana gelemeyeceğini ifade etti. Ancak seçimler sonrasında, HÜDA-PAR'ın milletvekili çıkarmasına olanak sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.
22 Mayıs 2023

İYİ Parti'nin baş danışmanı Turhan Çömez, partinin ve Meral Akşener'in ortak kanaati olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında olan herhangi bir adayı destekleyeceklerini belirtti. Bu açıklama, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta'nın ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusunda net bir pozisyon almadığı bir dönemde geldi. Ayrıca, hukukçu Ersan Şen'in İYİ Parti'den aday olup olmayacağına dair spekülasyonlar da gündemdeydi, ancak Çömez, Şen'in adaylığının olası olmadığını ifade etti.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında AKP tarafından yaptırılan ankete göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 53 civarında oy aldığı belirtiliyor. AKP kaynakları, Erdoğan'ın partideki son toplantıda yerel seçimlere hazırlık olarak fark yaratma talimatı verdiğini ifade etmişler. Ayrıca, AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın kazandığı büyükşehirlerde önde bitirmeyi ve yerel seçimler için motivasyon sağlamayı hedeflediği, sandığa gitmeyen seçmenleri de sandığa taşımayı amaçladığı aktarılmıştır. Erdoğan, anketlere inanmadığını ve meydanların diline güvendiğini belirtmiştir.
20 Mayıs 2023

AKP'nin kurucularından ve daha sonra CHP Konya milletvekili olarak görev yapan Abdüllatif Şener, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a oy verdiğini belirtti. İkinci turda ise geçersiz oy kullandığını ve CHP'den istifa ettiğini açıkladı. TV5'te yaptığı açıklamada, bu tercihini 'kafa bulmak için' ve 'sorgulayanları rahatlatmak için' yaptığını söyledi. Ayrıca, Şener'in ikinci turda büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdiği tutanaklara göre anlaşılmaktadır.
19 Haziran 2023

Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, seçmenler 191 binden fazla sandıkta oy kullanacak. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimde yalnızca iki adayın olması ve tek pusula kullanılacak olmasının sonuçların daha hızlı açıklanmasını sağlayabileceğini ifade etti. İkinci turda Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.
28 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Yozgat'ta düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşan seçimleri 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak tanımladı. Yıldırım, seçimin PKK ve FETÖ'yü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı milli ve yerli bir lideri seçme seçimi olduğunu belirtti. Ayrıca, Yozgat halkına Cumhuriyet'i terör örgütlerine pazarlayanlara karşı durma çağrısında bulundu ve 14 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'a rekor düzeyde destek verilmesini istedi.
26 Nisan 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda tüm sandıkların açıldığını ve katılım oranının yüzde 88,92 olduğunu belirtti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve ata ittifakının adayı Sinan Oğan yüzde 5,47 oy aldı. Hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı için 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimler yapılacak.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre, Tayyip Erdoğan'ın oyların yüzde 52 civarında olduğu ve rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 48 civarında oy aldığı bildiriliyor. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verdiği bilgilere göre, sandıkların yüzde 99'a yakını açılmış durumda.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 49,50 oy alarak ikinci tura kalmış ve millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 oy almıştır. Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D'nin ortak yayınında seçim sonuçlarını değerlendirmiş, 28 Mayıs'taki ikinci tur için seçmenleri oy kullanmaya çağırmış ve seçim stratejilerini anlatmıştır. Ayrıca, deprem bölgesini ziyaret edeceğini ve miting yapmayı düşünmediğini, ancak halkla bütünleşme amaçlı toplantılar yapabileceğini belirtmiştir. Partisindeki düşüşü ve milletvekili sayısındaki eksikliği de dile getirmiş ve bu konuda teşkilatın çalışmalar yürüttüğünü ifade etmiştir.
16 Mayıs 2023

Ata ittifakı adayı Sinan Oğan, Haber Global canlı yayınında yaptığı açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olma talebinin karşılanmaması üzerine cumhur ittifakını desteklemediğini öne sürdü. Oğan, kendisinin cumhur ittifakını destekleyeceğini Özdağ'a bildirdiğini ve Özdağ'ın tarafsız kalacağını söylediğini belirtti. Ayrıca, Oğan 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu ve tarafsız kalmak yerine gelecek planlaması yaptığını ifade etti.
6 Haziran 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranı arttı. Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oylarında büyük bir değişiklik olmadı ve seçimin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 48,6, Erdoğan yüzde 42,5, Oğan yüzde 5,2 ve İnce yüzde 3,7 oy alıyor.
4 Mayıs 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, TİP'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyeceği ve HDP'nin desteğinin olmaması durumunda alacakları tutum hakkında konuştu. Baş, TİP'in 'emek ve özgürlük ittifakı' çerçevesinde ortak bir tutum alınması için çaba göstereceğini, ancak seçimde ayrı taktikler geliştirebileceklerini ve farklı tavırlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı ve AKP'nin iktidardan düşeceğine dair bir hissiyat olduğunu ifade etti.
8 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilme talebini kabul etmedi. YSK, çekilmenin ancak ikinci turda mümkün olduğunu ve İnce'ye ilk turda verilen oyların geçerli sayılacağını açıkladı. YSK Başkanı Ahmet Yener, kararın oy birliğiyle alındığını belirtti.
13 Mayıs 2023

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Türkiye'de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini duyurdu. İlk turda da Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirten Yılmaz, vatandaşlık görevinin önemine vurgu yaparak gençleri oy kullanmaya ve sandık başında görev alan kişilere teşekkür etmeye çağırdı.
22 Mayıs 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, partisinin genel idare kurulu toplantısında Sinan Oğan ile yolların ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söylediğini yazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, Oğan'ın desteğinin önemi arttı ve hem muhalefet hem de iktidar tarafından görüşmeler yürütülüyor. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bu görüşmeyi Özdağ ile sonrasında paylaştı. Özdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini ve Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir vaatte bulunmadığını belirtti.
21 Mayıs 2023

14 Mayıs seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ı desteklemesi beklenirken, pazarlık sonucu Erdoğan'ın tarafına geçtiği belirtildi. Oğan, Kılıçdaroğlu'ndan herhangi bir talepte bulunmadığını iddia etse de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan 'tabanını ikna etmek için makam' talebinde bulunduğunu öne sürdü. Yavaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Oğan'a bu iddiasını sorgulayan bir mesaj paylaştı.
26 Mayıs 2023
İşaretlediklerim