Bulgaristan gümrük yetkilileri, Türkiye ruhsatlı bir kamyonda 403 kilogram eroin ele geçirdiklerini açıkladı. Eroin, kamyonun içindeki 156 yatağın içine gizlenmişti. Olay, Bulgaristan'ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo sınır kapısında gerçekleşti. İran'dan Avrupa'ya uyuşturucu taşıdığı iddia edilen 63 yaşındaki Türk vatandaşı kamyon şoförü H.H. gözaltına alındı ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.
20 Nisan 2024

MHP Bitlis Hizan İlçe Başkanı Eyüp Üste, Diyarbakır'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda bir kilo uyuşturucu ile yakalandı ve tutuklandı. Bu olayın ardından MHP Genel Merkezi tarafından ilçe yönetiminin feshedildiği bildirildi.
4 Mayıs 2023

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 150 milyon lira değerinde kaçak kanser, diyabet ve böbrek hastalıkları tedavilerinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Polis, bu ilaçların Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulup piyasaya sürüleceğini tespit etti. Fatih'te bir adrese yapılan baskında iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
3 Eylül 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyelerine düzenlenen operasyonda 10 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dağlık arazide yapılan aramalarda silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
22 Eylül 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 18 ilde dolandırıcılıkla ilgili geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında İstanbul'da 22 ilçede bulunan 88 adrese baskın yapıldı ve 153 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyona özel harekat polisleri de katıldı. Ankara, İzmir, Kocaeli, Mersin, Adana, Diyarbakır, Van ve Gaziantep dahil olmak üzere toplam 18 ilde eş zamanlı operasyonlar yapılarak çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
7 Nisan 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

Edirne'nin Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bir TIR'da yapılan aramada 266 kilo 489 gram skunk ele geçirildi. Polis ekipleri, narkotik dedektör köpek yardımıyla TIR'da arama yaparak uyuşturucuyu kolilerin içinde buldu. Skunk, marihuananın hammaddesi olan hint kenevirinden üretiliyor ve daha yüksek bağımlılık riski taşıyor. Olayla ilgili olarak TIR sürücüsü tutuklandı.
19 Temmuz 2024

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen sahte para operasyonunda, Irak'ta basılan ve Türkiye'de piyasaya sürülmesi planlanan 1,5 milyon dolar değerinde sahte paraya el konuldu. Operasyonda yabancı uyruklu şüpheliler gözaltına alındı ve şüphelilere ait evlerde 28 bin dolar sahte para ile suçlardan elde edildiği tahmin edilen 5 bin 500 dolar bulundu. Emniyetteki işlemlerin ardından iki şüpheli tutuklanırken, bir zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Mayıs 2024

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Trabzon ve Aydın merkezli olarak 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-48' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin hesaplarında 11 milyar 400 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kartı, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartıyla soğuk kripto cüzdanına el konulduğunu açıkladı.
1 Temmuz 2024

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, ramazan ayı öncesinde Adana'dan İstanbul'a götürülmekte olan bir tırda yapılan aramada 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan tırda bulunan etlerin, İstanbul'da sucuk yapıldıktan sonra Düzce'ye götürülerek piyasaya sürüleceği belirlendi. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.
15 Mart 2024

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir iş yeri sahibini silahla tehdit ederek para, otomobil ve eşyaları gasp eden yedi kişiden altısı tutuklandı. Polis, gasp edilen eşyalar ve otomobille birlikte ruhsatsız silahlar ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Çiğli ve Bayraklı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla aydınlatıldı.
23 Ağustos 2024

Son beş gün içinde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Çember-22' operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 126 firari yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan firarilerin 21'inin beş ila 10 yıl, 12'sinin ise 10 yılı aşkın süredir arandığını belirtti. Yakalanan suçluların 561'i narkotik, 497'si hırsızlık, 281'i ise kaçakçılık ve organize suçlardan aranıyordu.
10 Eylül 2024

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evden ziynet eşyası ve tabanca çaldığı iddia edilen ve 53 suç kaydı bulunan Gamze U. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameraları kayıtları sayesinde şüpheliyi İznik Gölü kıyısında piknik yaparken yakaladı. Şüphelinin üzerinde çalıntı tabanca ve ziynet eşyaları bulundu. Gamze U.'nun evinde yapılan aramada geçen yıl çalınan ruhsatlı tabanca da ele geçirildi ve sahiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
30 Ağustos 2024

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda İran’dan gelen bir tırda pudraya emdirilmiş 2,2 ton metamfetamin ele geçirdi. Yapılan testlerde, toz formda bulunan yasal yükün metamfetamin içerdiği tespit edildi. Bu rekor miktarda ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
4 Ağustos 2024

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İstanbul'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te üç depoda saklanan 120 milyon lira değerindeki 108 bin 70 cüzdana el koydu. Operasyonda ünlü markalara ait kaçak cüzdanlar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Ağustos 2024
İşaretlediklerim