Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, Türkiye'deki deprem bölgesine yönelik yardım malzemelerinin taşınmasında ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı'ndan Adana'ya toplam dört uçuş planlandı. Ayrıca, yurt dışından deprem bölgesine gönderilecek yardım malzemeleri de büyükelçiliklerin onayı alındıktan sonra şirket tarafından ücretsiz taşınacak.
6 Şubat 2023

Bursa ile İstanbul arasında hizmet veren Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler BUDO'nun internet sitesinde duyuruldu. İptaller, 03/12/2023 Pazar günü gerçekleşecek olan sabah ve öğlen saatlerindeki Bursa-İstanbul ve İstanbul-Bursa arasındaki seferleri kapsıyor.
3 Aralık 2023

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Elazığ seferini yapacak uçağı, kabin görevlilerinin uyarısına rağmen emniyet kemeri takmayıp taşkınlık çıkaran bir yolcu nedeniyle kalkıştan vazgeçerek geri döndü. Yolcu, uçuş emniyetini ihlal ettiği için uçaktan indirilmesi gerektiği belirtildi. Yolcunun taşkınlığına devam etmesi üzerine polis ekipleri uçağa çağrıldı ve yolcu polis nezaretinde uçaktan indirildi. Bu durum uçağın yaklaşık 2,5 saat gecikmeli olarak kalkmasına neden oldu.
11 Eylül 2023

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası borsa, geçen hafta yaşanan sert düşüşler ve devre kesici tetiklenmeleri sonrasında 15 Şubat gününe kadar kapatıldı. 8 Şubat'taki işlemler iptal edildi. Bloomberg'e konuşan bir yetkili, borsanın planlandığı gibi 15 Şubat'ta açılacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler için vergi muafiyeti sağlayarak hisse geri alımlarını artırmayı planladığı ifade edildi.
14 Şubat 2023

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Sivas'a sefer yapan Boeing B737-800 tipi uçağının kokpit camı kalkıştan kısa bir süre sonra çatladı. Pilot, İstanbul Havalimanı'na acil iniş izni istedi ve uçak sorunsuz bir şekilde indi. Uçak, camın değiştirilmesi için bakıma alındı ve yolcular için yeni bir uçak tahsis edildi. Boeing, son zamanlarda benzer sorunlar ve güvenlik endişeleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
20 Nisan 2024

ABD, İstanbul'un Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal Caddesi bölgelerinde kiliselere, sinagoglara ve diplomatik misyonlara yönelik olası misilleme saldırıları konusunda vatandaşlarını uyardı. Bu uyarı, Avrupa'da gerçekleşen Kuran yakma olaylarına bağlı olarak yapılan 27 Ocak 2023 tarihli güvenlik uyarısının bir güncellemesidir. ABD'nin yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve İsveç de benzer seyahat uyarıları yayımlamıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise bu uyarılara misilleme niteliğinde ABD ve Avrupa'ya yönelik seyahat uyarıları yapmıştı.
30 Ocak 2023

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler sonucunda, Borsa İstanbul'da şirketlerin hisse geri alım programlarına yönelmesiyle geri alım hacmi 25 milyar lirayı aştı. Bu programlar, üç aydan üç yıla kadar değişen sürelerde uygulanıyor. En büyük hisse geri alım programını 9 milyar lira ile Türk Hava Yolları başlattı. Ayrıca, İş Bankası, Ereğli Demir Çelik, Halkbank ve Aksa Akrilik gibi büyük şirketler de milyarlarca liralık hisse geri alım programları duyurdu.
22 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da, ATEKS hisseleri üzerine yeni bir tedbir getirildi. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, ATEKS hisseleri 9 Nisan tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. Bu tedbirin uygulanmasının ardından, Borsa İstanbul 14 Mart 2024 tarihinde düşüşle günü tamamladı.
15 Mart 2024

Borsa İstanbul'da KARTN, TURGG, YAYLA ve KLGYO hisselerine yeni tedbirler getirildi. KARTN ve TURGG hisseleri 5 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. YAYLA hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle, KLGYO hisseleri ise brüt takas tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirlerin uygulanmasının ardından Borsa günü düşüşle kapattı.
6 Mart 2024

Rusya'nın Ukrayna işgali sonucu duran Ukrayna tahıl ihracatının devamını sağlayan tahıl koridoru anlaşması, Türkiye ve BM'nin arabuluculuğuyla temmuzda imzalanmıştı. Rusya, anlaşmadan çekildiğini duyurmuş, ancak Türkiye'nin girişimleri sonucu kasım başında anlaşmaya geri dönüş yapmıştı. Anlaşma en son 19 Kasım 2022'de 120 gün süreyle uzatılmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, anlaşmanın süresinin uzatılması için 5 Mayıs'ta Türkiye, Ukrayna ve Rusya savunma bakan yardımcılarının İstanbul'da bir araya geleceğini açıkladı.
3 Mayıs 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası AFAD, İstanbul'daki gönüllülerini deprem bölgesine göndermek üzere havalimanlarına çağırdı. Ancak gönüllüler havalimanlarında koordinasyonsuzlukla karşılaştı ve AFAD yetkilileriyle iletişim kuramadı. Bazı gönüllüler uzun bekleyişler sonucu evlerine geri döndü. İlk uçak kalkışları sabah saatlerinde gerçekleşti ve Elazığ'a ulaşan gönüllüler burada da herhangi bir AFAD yetkilisiyle karşılaşmadı. Gönüllüler, sonrasında Erzincan'daki AFAD binasına götürülerek diğer illere dağıtılmak üzere izin işlemleri yapıldı ve deprem bölgesine hareket etti.
7 Şubat 2023

Yurt dışı merkezli bir özel hava yolu şirketi, Trabzon-Cidde seferini gerçekleştiren uçağı, bir motorunun arızalanması nedeniyle Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak, gerekli tedbirler alındıktan sonra sorunsuz bir şekilde indi ve yolcular ile mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi.
7 Eylül 2023

Hatay Havalimanı'na ticari uçuşlar, pisti koruyan duvarlardaki sorunlar nedeniyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının acil yardım uçaklarına açık olduğunu, ancak ticari uçuşların yoğunluk azaldıktan sonra yenileme çalışmalarının ardından başlayacağını belirtti. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam doluluktaki uçakların inişte pistte çökme riski taşıdığı ve durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, havalimanının durumuna ilişkin sorularını dile getirdi.
26 Nisan 2023

Ekim 2021'deki darbenin ardından yönetimi ele alan generaller konseyi arasındaki anlaşmazlıklar Sudan'da çatışmalara yol açtı. Bu çatışmalar sonucunda Türkiye, ABD ve Fransa, Sudan'daki vatandaşlarını ve diplomatik personellerini tahliye etmeye başladı. ABD önce elçilik personelini tahliye etti, ardından vatandaşlarının tahliye işlemine başladı. Fransa da hızlı bir tahliye operasyonu başlattığını duyurdu. Türkiye de tahliye işlemlerine başladı.
23 Nisan 2023

Borsa İstanbul'da AVHOL, AYES, TDGYO, UFUK ve MARKA isimli beş hisse senedi için çeşitli tedbirler uygulanmaya başladı. AVHOL hisseleri 6 Aralık'a kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. AYES ve TDGYO hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. UFUK hisseleri tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek ve mevcut tedbirler devam edecek. MARKA hisseleri için emir iletim kanalları kısıtlanacak ve mevcut tedbirler sürdürülecek.
7 Kasım 2023

Türkiye ve ABD, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'in görüşmeleri sonucunda, terörizme karşı ortak mücadelede işbirliğini artırmak üzere Terörle Mücadele İstişarelerini yeniden başlatma kararı aldı. İki ülke, savunma sanayi işbirliğini ilerletme fırsatlarını değerlendirme ve bölgesel öncelikler, savunma işbirliği, ekonomik büyüme, ticaret, enerji güvenliği ve iklim değişikliği gibi çeşitli alanlarda ilişkilerini güçlendirme konularını ele aldı. Ayrıca, Suriye krizi ve Gazze'deki insani krizin çözümüne yönelik taahhütlerini yinelediler.
9 Mart 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

Bloomberg HT'nin Borsa İstanbul verilerine göre, yabancı yatırımcılar Eylül ayında en çok Akbank hissesi satın aldı. Satın alınan diğer hisseler arasında Sabancı, BİM, Koç ve Sasa yer aldı. Yabancı yatırımcıların en çok sattığı hisse ise Türk Hava Yolları oldu. Diğer satılan hisseler arasında Tüpraş, İş Bankası, Hektaş ve Tofaş bulunuyor.
12 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın pistinin onarılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekipleri çalışma başlattı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, hafriyat atıklarının temizlendiğini Twitter üzerinden duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalışmaların engellenmesine karşı çıkarak havalimanının onarımını paylaştı ve meydan okudu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise onarım çalışmalarının bakanlık tarafından yürütüldüğünü belirterek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
8 Şubat 2023

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında yaşanan ölüm ve yıkımların ardından Borsa İstanbul, geçen hafta pazartesi ve salı günü yaşanan sert düşüşlere rağmen açık tutuldu. Çarşamba günü iki kez devre kesici devreye girdikten sonra borsa 15 Şubat'a kadar kapatıldı ve o gün yapılan tüm işlemler iptal edildi. Bloomberg'e göre Türk yetkililer, borsanın açılışını ertelemeyi düşünüyorlar ve piyasa, ilk iki günkü işlemlerin iptal edilmesi ve 15 Şubat'taki açılışın durumunu tartışıyor.
13 Şubat 2023
İşaretlediklerim