Bilgisayar oyunları, HDD'lerin yerini SSD'lerin almasının ardından, artık minimum sistem gereksinimi olarak SSD kullanımını önermeye başladı. Özellikle büyük oyunlar olan Starfield ve Cyberpunk 2077, minimum depolama alanı olarak SSD gereksinimini belirtti. SSD'ler, hız, sessizlik, boyut, dayanıklılık ve enerji tüketimi açısından HDD'lere göre avantajlar sunuyor.
20 Haziran 2023

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan Britanyalı pilot Lewis Hamilton, 2025 sezonundan itibaren Ferrari takımında yarışacağını açıkladı. Bu sezon Mercedes takımı ile yarışmaya devam edecek olan Hamilton için Ferrari ve Formula 1 resmi açıklamalar yaptı. Ferrari, Hamilton ile uzun süreli bir sözleşme imzalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.
1 Şubat 2024

Çin, yapay zeka teknolojisiyle donatılmış ilk ticari 'hiper uydu' olan 'Xingshidai-18' (Rongpiao) adlı uydusunu Smart Dragon-3 (SD-3) roketiyle uzaya fırlattı. Bu uydu aynı zamanda Mısır'ın NExSat-1 uydusunu da taşıyordu. Guoxing Havacılık ve Uzay Teknolojisi Şirketi tarafından üretilen uydu, yapay zeka ile çalışan ilk ticari uydu olma özelliğini taşıyor.
3 Şubat 2024

Amazon'un akıllı kapı zili girişimi Ring, kullanıcılarına 'dünya dışı varlık veya aktivite' görüntüleyebilme fırsatı sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen yarışmada, Ring'in akıllı sensörlerle donatılmış kapı zili kameralarından dünya dışı varlık veya aktivite görüntüleyen kullanıcılar 1 milyon dolarlık ödül kazanacak. Yarışma, meteorolog ve astrobiyolog Jacob Haqq Misrad'ın juriliğinde düzenleniyor. Ayrıca, katılımcılar yaratıcılıklarını kullanarak kurgu bir video yaratabilirse küçük ödüller de kazanabilir.
9 Ekim 2023

Framework firması, kullanıcıların parçalarını istedikleri gibi değiştirebilecekleri ve yükseltebilecekleri modüler bir dizüstü bilgisayar olan 'Framework 16' modelini ön siparişe çıkardı. Bilgisayar, AMD Ryzen işlemci ve Radeon ekran kartı ile donatılmış ve depolama alanı gibi bileşenler kolayca yükseltilebiliyor. İki farklı sipariş seçeneği sunuluyor: 1699 dolara kurulu halde veya 1399 dolara kendiniz kurmak üzere. Ayrıca, ön sipariş edilen grafik modülü içeren her bilgisayar için Starfield oyununun premium sürümü ücretsiz verilecek.
19 Temmuz 2023

James Webb Uzay Teleskobu (JWST), 19 spiral galaksinin son derece ayrıntılı görüntülerini çekti. Oxford Üniversitesi'ndeki bilim insanları, bu görüntülerin şimdiye kadar elde edilmiş en keskin uzay görüntüleri olduğunu belirtiyor. JWST, iki yıl önce yörüngeye fırlatılmış ve uzak nesneleri görüntüleyebilmek için hassas aletlerle donatılmıştı. Görüntüler, galaksilerin yapısı ve evrimi, yıldız oluşumu gibi konularda bilgi eksikliklerini tamamlamada önemli bir rol oynayacak.
1 Şubat 2024

Alman bir oyuncak şirketi ve Çin teknoloji devi Xiaomi, yetişkinler için tasarlanmış gelişmiş özelliklere sahip su tabancalarını piyasaya sundu. Spyra adlı Alman ürünü ortalama 150 avro, Xiaomi'nin Mijia Pulse modeli ise yaklaşık 100 dolar fiyat etiketiyle satışa çıktı. Bu su tabancaları, LED ekranlar, USB bağlantıları ve lityum piller gibi özelliklerle donatılmış ve farklı oyun modları sunuyor. Mijia Pulse, 7 ila 9 metre mesafeden su püskürtme yeteneğine sahipken, Spyra'nın özellikleri ve fiyatı ürünün kendine özgü niteliklerini yansıtıyor.
17 Mayıs 2023

ABD'nin Oklahoma eyaletinden 13 yaşındaki Willis Gibson, Tetris oyununun 157'inci seviyesine ulaştıktan sonra oyunun çöktüğü anın videosunu YouTube kanalından paylaştı. Daha önce sadece yapay zekanın başarabildiği bu oyunu bitirme başarısını gösteren Gibson, oyunu 38 dakika içinde tamamladı. Gibson, 11 yaşından beri Tetris oynuyor ve pek çok turnuvaya katılmış bir oyuncu.
3 Ocak 2024
İşaretlediklerim