ABD'li pop yıldızı Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve dört günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Enfeksiyonun neyden kaynaklandığı belirsiz, ancak durumun son derece ciddi olduğu ve yoğun bakım gerektirdiği belirtildi. Madonna'nın önümüzdeki haftalarda başlaması planlanan dünya turunu ertelemek zorunda kaldığı bildirildi.
29 Haziran 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca tiyatro, sinema ve dizi alanlarında önemli roller üstlenen Gürzap, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Kurtlar Vadisi', 'Bir Avuç Deniz', 'Aşk Beklemez' ve 'Medcezir' gibi yapımlarla tanınıyordu. Sanatçının vefat haberini Armağan Çağlayan sosyal medya üzerinden duyurdu. Gürzap, aynı zamanda bir eğitmen ve yazar olarak da biliniyor ve Ankara Devlet Konservatuvarı'nda eğitim vermişti.
1 Aralık 2023

Sözcü TV muhabiri Sinem Nazlı Demir, depremde kuzenini kaybettikten sonra yaşadığı zorluklar nedeniyle iş performansının etkilendiğini ve bu durumun 'uyum sağlayamama' gerekçesiyle işten çıkarılmasına yol açtığını açıkladı. Demir, kuzeninin enkaz altında olduğu süreçte çalışmaya devam ettiğini ve kuzeninin ölüm haberini aldıktan sonra mental sağlığının bozulduğunu belirtti. İşten çıkarılma kararı, 16 Şubat'ta Demir'e yazılı olarak bildirildi.
23 Şubat 2023

Çocuk felci sonucu altı yaşından itibaren demir akciğer içinde yaşamak zorunda kalan Paul Alexander, 78 yaşında vefat etti. 27 Şubat'ta Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra hastaneye kaldırılan Alexander, hayatı boyunca üniversite eğitimi alıp avukatlık yaparak ve bir kitap yayınlayarak birçok insana ilham kaynağı oldu. Kardeşi Philip, Paul için bağışta bulunanlara teşekkür ederek, toplanan paranın cenaze masraflarını karşılayacağını belirtti.
13 Mart 2024

Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury'nin ölümünden sonra yakın arkadaşı Mary Austin'e bıraktığı yaklaşık 1500 parçadan oluşan özel eşya koleksiyonu, Sotheby's müzayede evi aracılığıyla satışa sunuluyor. Koleksiyonda Mercury'nin el yazısıyla yazdığı şarkı sözleri, sahne kostümleri ve Picasso gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. 6 Eylül'de Londra'da gerçekleşecek müzayededen elde edilecek gelirin bir kısmı hayır kurumlarına bağışlanacak.
26 Nisan 2023

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu ve birçok dizide rol alan Seda Fettahoğlu'nun cansız bedeni Beyoğlu'ndaki bir parkta bulundu. İlk incelemelere göre Fettahoğlu'nun intihar ettiği tahmin ediliyor. 1979 doğumlu olan Fettahoğlu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuş ve kariyeri boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda birçok oyunda rol almıştı.
27 Eylül 2023

New York'ta ünlülerin sanat danışmanı olarak tanınan Lisa Schiff, müşterilerini dolandırdığı iddiasıyla gündeme geldi. Leonardo DiCaprio gibi isimlerin danışmanı olan Schiff, lüks bir yaşam sürdüğü biliniyordu. Ancak son zamanlarda şirketinin internet sitesini kapattı, ofislerini boşalttı ve ortadan kayboldu. Candace Nelson ve Michael Barasch çifti, Schiff tarafından dolandırıldıkları gerekçesiyle dava açtı. Schiff'in geçmişteki işlerinde karanlık noktalar olduğu ve borçları başka borçlarla kapattığı belirtiliyor. Sanat danışmanlarına olan güvenin sarsılmasının endişe yarattığı ifade ediliyor.
24 Mayıs 2023

Hatay'da meydana gelen deprem sonucu enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz ve kardeşlerinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Şef Burak Özdemir, bilinen adıyla 'CZN Burak', Instagram hesabından yaptığı paylaşımla bu üzücü haberi duyurdu. Özdemir, Duymaz'ın enkaz altında olmadığına dair iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve bu iddiaların yarattığı zorbalıklara değinerek, yaşananlara üzüntüsünü dile getirdi.
17 Şubat 2023

Facebook, Hamas lideri İsmail Haniye için Ayasofya Cami'nde kılınan cenaze namazının videosunu paylaşan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabını kısıtladı. Bu olayın ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a erişimi engelledi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram'ın Haniye için yapılan taziye mesajlarını silmesine tepki gösterdi. Diyanet Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya Cami'nde Haniye için kıldırdığı cenaze namazının videosu, Diyanet'in sosyal medya hesaplarından paylaşıldıktan kısa süre sonra Facebook tarafından silindi ve hesap kısıtlandı.
2 Ağustos 2024

ABD'li eski dünya ve olimpiyat şampiyonu atlet Tori Bowie'nin bir ay önce Florida'daki evinde ölü bulunmasının ardından yapılan otopsi sonucunda, ölüm nedeninin doğum komplikasyonları olduğu belirlendi. 32 yaşındaki Bowie'nin sekiz aylık hamile olduğu ve doğum sırasında tansiyonunun aniden yükselmesi sonucu solunum problemleri yaşayarak eklampsi geçirdiği tespit edildi. Eklampsi, gebeliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkan ve acil tıbbi bakım gerektiren nadir bir durumdur.
13 Haziran 2023

Türk resminin önde gelen isimlerinden Mehmet Güleryüz, Paris'te kanser tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Loft Art, sanatçının vefatını Instagram üzerinden duyurdu ve ailesine, sevenlerine başsağlığı diledi. Güleryüz, figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle tanınıyordu. Sanatçının son sergisi, oğlu Kerimcan Güleryüz'ün sanat yönetmenliğinde geçen yıl Loft Art'ta düzenlenmişti.
3 Eylül 2024

Ünlü oyuncu Ünal Silver, 75 yaşında hayatını kaybetti. Silver, 'Muhteşem Yüzyıl', 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Yalancı Yarim', 'Bir Bulut Olsam', 'Poyraz Karayel', 'Hokkabaz', 'Dedemin İnsanları' gibi birçok dizi ve filmde rol almıştı. Oyuncunun ölüm haberini menajeri Renda Güner sosyal medya hesabından duyurdu.
29 Ağustos 2023

Amerikalı oyuncu Cindy Williams, 75 yaşında hayatını kaybetti. Williams, 1976-1983 yılları arasında yayınlanan ve 'Happy Days' dizisinin bir spinoff'u olan 'Laverne & Shirley' sitcom dizisinde Shirley Feeney karakterini canlandırmıştı. Dizi, yayınlandığı dönemde oldukça popülerdi ve Williams'a Altın Küre adaylığı getirmişti. Williams, dizinin son sezonunda gösteriden ayrılmış ve dizideki rol arkadaşı Penny Marshall 2018 yılında vefat etmişti.
31 Ocak 2023

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun'un vefat eden kızı için camide hatim okunmasının müftülük tarafından engellendiği iddia edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlana Gençlik Merkezi'nin tadilat nedeniyle kullanılamayacağını belirtti. Torun, müftülüğün ilk başta yardımcı olmayı kabul ettiğini, ancak ismini verdikten sonra tadilat bahanesiyle izin verilmediğini ifade etti. Habertürk TV'de konuyla ilgili açıklama yapan Torun, olayın detaylarını paylaştı.
31 Ocak 2023

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyesi, müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur lenf kanseri nedeniyle 69 yaşında vefat etti. Uğur, MFÖ ile birlikte 1985 ve 1988 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmişti. Eurovision'un resmi sosyal medya hesaplarından Uğur için taziye mesajları paylaşıldı ve Youtube hesabında MFÖ'nün Eurovision'da seslendirdiği 'Diday Diday Day' ve 'Sufi' şarkılarına yer verildi.
11 Temmuz 2023

Fransa'nın ünlü pop şarkıcısı Françoise Hardy, 80 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Hardy'nin ölüm haberini oğlu Thomas Dutronc duyurdu. 1944'te Paris'te doğan Hardy, 1960'larda popülerlik kazandı ve birçok hit şarkıya imza attı. 2004'ten beri lenf kanseriyle mücadele eden sanatçı, 2015'te durumu kötüleşince komaya girdi ve son yıllarında ciddi sağlık sorunları yaşadı.
12 Haziran 2024

Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti. 2014 yılında spor sonrası saunadan çıkarken dengesini kaybedip düşen Işık, kafa travması geçirmişti ve o zamandan beri komadaydı. Uzun süredir evinde tedavi gören Işık, Malatya doğumlu olup Gazi Üniversitesi mezunuydu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak görev yapmıştı.
29 Temmuz 2024

ABD'nin Ohio eyaletinde, polis tarafından gözaltına alınan siyah vatandaş Frank Tyson, trafik kazasından kaçtığı iddiasıyla durduruldu. Polis müdahalesi sırasında Tyson, yere yatırılarak ters kelepçe takıldı ve polis memurunun diziyle boynuna basması sonucu 'Nefes alamıyorum' diyerek yardım istedi. Bu müdahale sonucunda Tyson olay yerinde hayatını kaybetti ve olaya karışan polisler soruşturma için açığa alındı. Bu olay, 2020'de benzer bir şekilde öldürülen George Floyd vakasını hatırlattı.
26 Nisan 2024

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan, 'Dünyanın En Güzel Kadını', 'Kahveci Güzeli' ve 'Sana Dönmeyeceğim' gibi filmlerle tanınıyordu. Oyuncunun ölüm haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medyadan duyurdu. Murat Soydan, 1960'larda başladığı sinema kariyerinde 200'e yakın filmde rol aldı ve birçok ödül kazandı.
11 Haziran 2024

The Byrds ve Crosby, Stills ve Nash gruplarının kurucularından olan Amerikalı müzisyen David Crosby 81 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölümü, eşi Jan Dance ve eski grup arkadaşı Graham Nash tarafından duyuruldu. Crosby, uzun süredir kalp krizi, diyabet ve hepatit C gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu ve 1994 yılında karaciğer nakli geçirmişti. Altmış yıllık müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atan ve iki kez Rock and Roll Onur Listesi'ne alınan Crosby'nin son albümü 2021'de yayımlanmıştı.
20 Ocak 2023
İşaretlediklerim