Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin oynadığı 2005 yapımı 'Mr. & Mrs. Smith' filmi, Donald Glover ve Maya Erskine ile dizi formatında yeniden ekranlara geliyor. Dizinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonu 2 Şubat 2024'te Prime Video'da yayınlanacak. Dizi, normal bir evlilik yaşayan ancak aslında birbirlerini öldürmekle görevlendirilen rakip tetikçiler olan Mr. & Mrs. Smith çiftinin hikayesini konu alacak.
17 Kasım 2023

Çiftlik Bank davasında savcı, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın için toplam 88 bin 302'şer yıl hapis cezası talep etti. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savcı, Aydın kardeşlerin bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, suç örgütü kurma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar hakkında da çeşitli hapis cezaları talep edildi ve bazıları tutuklandı.
25 Eylül 2024

Netflix, Titanik'in enkazına turistik amaçla sefer yaparken patlayan ve beş kişinin ölümüne yol açan 'Titan' denizaltısı faciasının ardından James Cameron'un 'Titanik' filmini yeniden kütüphanesine ekledi. Bu durum, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi ve Netflix'in Titan ölümlerinden faydalanmaya çalıştığı iddia edildi. Ancak, Variety'nin aktardığına göre, 'Titanik'in Netflix'e geliş zamanının bir tesadüf olduğu ve yayıncı kuruluşun lisans anlaşmalarının çok önceden yapıldığı belirtildi.
27 Haziran 2023

Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

Dargeçit belgeseli, 1995 yılında Mardin Dargeçit'te gözaltında kaybolan yedi kişinin hikayesini ve ailelerinin adalet mücadelesini konu alıyor. Yönetmen Berke Baş ve yapımcı Enis Köstepen tarafından çekilen belgesel, 43. İstanbul Film Festivali'nde en iyi belgesel film ödülünü kazandı. Film, Adıyaman'da görülen Dargeçit Jitem davasını 10. duruşmadan karar duruşmasına kadar izliyor ve ailelerin yıllar sonra bulduğu kemiklerin delil sayılması için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Belgesel, Türkiye'deki adalet sisteminin işleyişine ve cezasızlık sorununa dikkat çekiyor.
29 Haziran 2024

Aşırı sağcı söylemleriyle tanınan Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate, insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla Romanya'nın başkenti Bükreş'te gözaltında tutuluyordu. BBC'nin haberine göre, Tate kardeşler ve iki yardımcıları, adli izin almadıkça evlerini terk etmeme şartıyla ev hapsine çıkarıldı. Andrew Tate, ev hapsinde çektiği bir videoyu Twitter üzerinden paylaştı ve gözaltı sürecindeki deneyimlerini anlattı. Kardeşi Tristan da Twitter'da gözaltındaki zorlukları dile getirdi.
1 Nisan 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

Rupert Murdoch'un medya imparatorluğunun ve 14,9 milyar sterlinlik aile vakfının geleceğini belirleyecek dava pazartesi günü başlıyor. Dava, Murdoch'ın ölümünden sonra News Corp ve Fox News'u kontrol etme yetkisinin kime geçeceğini belirlemek için yapılacak. Murdoch'ın çocukları arasında fikir ayrılıkları ve siyasi görüş farklılıkları nedeniyle çatışmalar yaşanıyor. Dava, Nevada'nın Reno kentindeki Washoe İlçe Adliyesi'nde görülecek ve medya kuruluşlarının duruşmaya katılmasına izin verilmedi.
17 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Arka Sokaklar' dizisinde infaz ve koruma memurlarının olumsuz şekilde temsil edilmesini eleştirdi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, dizideki sahnelerin gerçek dışı olduğunu ve memurları haksız yere suçladığını belirterek kınama yayınladı. Bakan Tunç, konuyla ilgili 'gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların' yapılacağını ifade etti.
3 Aralık 2023

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Salim Güran, suçlamaları reddederek olay günü yaptıklarına ilişkin daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüpheliler arasında Narin'in annesi, ağabeyi ve diğer aile üyeleri de bulunuyor. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

Netflix, merakla beklenen 'Kulüp' dizisinin ikinci sezonunun 15 Eylül'de platforma yükleneceğini duyurdu. İkinci sezonda Halil Babür, Serra Arıtürk ve Ada Erma gibi yeni isimler kadroya dahil oluyor. Hikayesi 1960'lı yılların İstanbul'unda devam eden dizi, Kulüp ailesinin zorluklara karşı dimdik durma mücadelesini konu alıyor.
21 Ağustos 2023

Korku filmi serisi 'Testere'nin yeni devam filmi 'Sav X' duyuruldu. Film, serinin kronolojik olarak ilk ve ikinci filmi arasında geçiyor. Yeni filmde, Jigsaw'un Meksika'ya gittiği ve deneysel bir prosedürün kendisini iyileştirebileceği umuduyla dolandırıcılara karşı bir cinayet çılgınlığına giriştiği anlatılıyor. Filmin 27 Ekim'de vizyona girmesi bekleniyor.
27 Temmuz 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan 'İyi Adamın 10 Günü' filmi, özel dedektif Sadık'ın maceralarını anlatıyor. Film, mafya ve suç dünyasını konu almakta ve Nejat İşler başta olmak üzere birçok tanınmış oyuncuyu kadrosunda barındırıyor. Gerilim türünde olan yapım, 10 Şubat'ta Netflix platformunda izleyici ile buluşacak.
13 Ocak 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

Ünlü Hollywood aktörü Kevin Spacey, 2017'den beri karşı karşıya olduğu cinsel saldırı suçlamalarından beraat etti. Suçlamalar, ilk olarak meslektaşı Anthony Rapp'in Spacey tarafından taciz edildiğini öne sürmesiyle başlamıştı. Suçlamaların ardından Spacey'nin kariyeri büyük bir darbe aldı ve birçok projeden çıkarıldı. Ancak 2022'de New York'ta Rapp'in açtığı cinsel saldırı davasından zaferle ayrıldı ve 2023'te Britanya'da açılan cinsel saldırı davasında da beraat etti. Bu durum sosyal medyada büyük tepki çekti.
28 Temmuz 2023

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından beş program durdurma cezası ve idari para cezasına çarptırıldı. Dizinin oyuncuları ve izleyicileri Twitter üzerinden RTÜK'e karşı bir kampanya başlattı. Oyuncular Sendikası, cezayı 'sansür' olarak değerlendirerek, karardan dönülmesi çağrısında bulundu ve cezanın oyuncular ve teknik ekip üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
3 Nisan 2023

Engin ve Dilan Polat çiftinin komşularıyla yaşadıkları park yeri tartışması nedeniyle yargılandıkları davada savcı, Engin Polat için hapis cezası talep etti. Savcı, Dilan Polat'ın bazı suçlardan beraat etmesini, ancak Engin Polat'ın 'gece vakti birden fazla kişi ile konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.
11 Eylül 2024

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, RTÜK tarafından 'kadına şiddet sahneleri' gerekçesiyle beş kez yayın durdurma cezası aldı. Dizi oyuncuları ve izleyicileri bu kararı sansür olarak eleştirdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yayınladığı dezenformasyon bülteninde bu durumun sansür olmadığını, yalnızca ceza uygulandığını belirtti. RTÜK, daha önce de benzer sahneler içeren bir diziye program durdurma cezası vermişti.
18 Nisan 2023

BluTV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’nin ikinci sezon çekimleri Cuma günü başlayacak. Dizinin yapımcılığını Ortaks Yapım üstleniyor ve ilk sezonun başarısının ardından yeni sezonda da Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu gibi isimler yer alacak. Yeni sezonda Özge Yağız ve Selen Öztürk konuk oyuncu olarak devam ederken, Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi yeni isimler kadroya katılıyor. Dizinin yönetmenliğini Devrim Yalçın yaparken, senaryosunu Ercan Uğur yazıyor.
30 Mayıs 2023

Türkiye'de Mossad'a casuslukla suçlanan 56 sanığın yargılandığı davada, 37 sanık hapis cezasına çarptırıldı, 19 sanık ise beraat etti. Ahmet Koray Özgürün ve Alperen Erkut, 'yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini' suçundan sekiz yıl dörder ay hapis cezası aldı. Diğer 35 sanık ise altı yıl sekizer ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alarak cezaları indirdi ve yurtdışı çıkış yasağı getirdi.
18 Eylül 2024
İşaretlediklerim