Türkiye'deki sinemalarda bu hafta beş yeni film vizyona giriyor. 'The Marvels' filmi, Brie Larson'ın Captain Marvel olarak evreni kurtarmaya çalıştığı bir aksiyon filmi. 'Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası' isimli yerli komedi filmi, bir genç adamın aşkı için çıktığı macerayı anlatıyor. 'Seni Görüyorum' dram türünde, İstanbul'a taşınan üç kardeşin hikayesini ele alıyor. 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' ve 'Troller Hep Beraber' ise çocuklar ve animasyon severler için gösterime giren iki animasyon filmi.
10 Kasım 2023

Marvel Sinematik Evreni'nin (MCU) yeni filmi 'The Marvels', ABD'de ilk hafta sonunda 47 milyon dolar hasılat yaparak MCU'nun en düşük açılış rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor 55,4 milyon dolarla 'The Incredible Hulk' filmindeydi. 'The Marvels', 2019 yapımı 'Captain Marvel' filminin devamı niteliğinde ve başrollerde Brie Larson, Iman Vellani ve Teyonah Parris yer alıyor. Film, üç süper kahramanın bir tehdit karşısında birlikte çalışmasını konu alıyor.
13 Kasım 2023

TME Films, 2024 yılında Türkiye'de vizyona girecek olan dünya yapımlarının listesini ve gösterim tarihlerini duyurdu. Listede, Marvel Evreni'nden 'Madame Web', 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Hayalet Avcıları: Ürperti', 'Mickey 17', 'Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk', 'Challengers', 'Horrorscope', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı', 'Garfield', 'The Watchers', 'Bad Boys 4', 'Twisters', 'Harold and The Purple Crayon', 'Avcı Kraven', 'Venom 3', 'Alto Knights' gibi birçok önemli yapım yer alıyor. Ayrıca, 'Joker: Folie à Deux', 'Beetlejuice 2', 'Wolves', 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim', 'Trap' ve yeni 'Karate Kid' filmi gibi yapımlar da 2024'te sinemaseverlerle buluşacak.
3 Ocak 2024

Türkiye'deki sinemalarda yılın son haftasında yedi yeni film vizyona giriyor. Natalie Portman ve Julianne Moore'un başrollerini paylaştığı 'Bir Skandalın Peşinde' adlı film, gerçek olaylara dayanan bir kara komedi olarak dikkat çekiyor. Lus Besson'un yönettiği 'Dogman', şiddet dolu bir çocukluğun izlerini taşıyan bir karakterin hikayesini anlatıyor. Romantik komedi 'Aşk Her Yerde' 4K restorasyonu ile yeniden izleyici karşısına çıkıyor. İbrahim Büyükak'ın yönettiği 'Mutluyuz' adlı film, boşanma sürecindeki bir çifti konu alıyor. Çocuklara yönelik 'Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör' animasyon filmi, serinin dördüncü bölümü olarak gösterime giriyor. Korku türündeki 'İçimdeki Şeytan' ve 'Karanlık Ruhlar' filmleri de bu hafta vizyona giren yapımlar arasında yer alıyor.
29 Aralık 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023

Prime Video, 2024 yılbaşını kutlamak üzere bir dizi yılbaşı temalı filmi izleyiciyle buluşturuyor. Seçkide, Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Candy Cane Lane', yalnız bir annenin hikayesini anlatan 'Dating Santa', animasyon 'Merry Little Batman', romantik komedi 'Noel Sürprizleri' ve devam filmi 'Noel Sürprizleri 2' ile Jim Carrey'nin oynadığı klasik 'Grinç' filmleri yer alıyor. Tüm filmler 8 Aralık'ta platformda izlenebilecek.
3 Aralık 2023

Kült korku serisi 'Çığlık'ın yedinci filminin yönetmeni Christopher Landon, projeden ayrıldığını açıkladı. Landon, projeden ayrılma kararını 'kabusa dönüşen rüya gibi bir iş' olarak nitelendirdi. Daha önce, serinin başkarakterlerinden Sam Carpenter'ı canlandıran Melissa Barrera, Filistin'e desteği nedeniyle yapım şirketi Spyglass tarafından kovulmuş ve Jenna Ortega da 'takvim uyuşmazlığı' gerekçesiyle kadrodan ayrılmıştı. Şimdi filmin geleceği, senaryoyu yazan James Vanderbilt'e bağlı.
25 Aralık 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

Ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın dört yıl aradan sonra çektiği 'Sevda Mecburi İstikamet' filmi, bir baba-kız hikayesini konu alıyor ve başrollerde Selçuk Yöntem ve Selin Şekerci yer alıyor. Ayrıca bu hafta vizyona giren diğer filmler arasında komedi türündeki 'Düşeş 1-Mafya Sızıntısı', Steven Spielberg'in kendi çocukluğundan esinlenen 'Fabelmanlar', 1972 Romanya'sında geçen 'Metronom', bir cin tarafından evlat edinilen bir çocuğun hikayesini anlatan 'Evlad-ı Cin' ve animasyon filmi 'Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa' bulunuyor.
6 Ocak 2023

Disney ve Pixar tarafından hazırlanan 'Elemental: Doğanın Güçleri' adlı animasyon filminin Türkçe fragmanı yayınlandı. Film, 16 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek. Peter Sohn'un yönettiği ve zıt elementlerin bir arada yaşadığı Element Şehri'nde geçen film, ateş ve su elementlerinden iki karakterin dostluğunu ve maceralarını konu alıyor. Filmin yapımcılığını Denise Ream üstleniyor.
28 Mart 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

James Cameron tarafından yönetilen ve dünya çapında 2.32 milyar dolar hasılat elde eden 'Avatar: Suyun Yolu' filmi, 7 Haziran'da Disney+ kataloğuna eklenecek. Film, Avatar serisinin ikinci filmi olup, ilk filmden 10 yıl sonrasını konu alıyor ve Sully Ailesi'nin hikayesini anlatıyor. Ayrıca filmle ilgili özel içerikler de platformda yer alacak.
16 Mayıs 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Galaları, Brendan Fraser'ın başrolünü üstlendiği ve Oscar adaylığı beklenen 'Balina' filmi ile 2023 yılının ilk gösterimini yapacak. Darren Aronofsky'nin yönettiği ve Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapan film, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde İKSV Galaları'nda özel gösterimle izleyici karşısına çıkacak. Film, aşırı kiloları ve ruhsal sorunları olan bir İngilizce öğretmeninin hikayesini anlatıyor. Türkiye'de 10 Şubat'ta vizyona girecek olan filmin biletleri 6 Ocak'ta satışa sunulacak.
3 Ocak 2023

Bethesda'nın popüler oyun serisi Fallout'un dizi uyarlaması hakkında yeni fotoğraflar ve bilgiler paylaşıldı. Dizinin çekimleri devam ederken, setten sızan fotoğraflar ve bilgiler dizinin konusu ve oyuncu kadrosu hakkında ipuçları veriyor. Dizinin başrolünde Walton Goggins, Moises Arias, Ella Purnell, Kyle MacLachlan ve Johnny Pemberton gibi isimler yer alacak. Dizinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor ancak 2024'ün ilk yarısı öne çıkıyor.
1 Ağustos 2023

Komedi serisi Kolpaçino'nun yeni filmi 'Kolpaçino 4 4'lük'ün tanıtımı yayınlandı. Şafak Sezer, Aydemir Akbaş, Ebubekir Öztürk gibi isimlerin rollerine geri döndüğü film, 24 Kasım'da vizyona girecek. Seri, üç filmle yaklaşık 2,6 milyon seyirciye ulaşmıştı. 2016'da gösterime giren 'Kolpaçino 3. Devre'yi 1,4 milyonu aşkın seyirci izlemişti.
3 Ekim 2023

Marvel'in başkanı Kevin Feige, bir podcast yayınında süper kahramanların çizgi roman kökenli serüvenlerinin sinemanın farklı türlerine uyarlanabileceğini ifade etti. Feige, Marvel çizgi romanlarının 1939 yılından beri izleyici tarafından ilgiyle takip edildiğini ve bu ilginin azalmayacağını vurguladı. Ayrıca, Marvel Stüdyoları'nda uzun yıllardır çalışan bir ekip olduğunu ve zengin bir çizgi roman kataloğuna sahip olduklarını belirtti.
25 Ocak 2023

Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği ve Netflix için hazırlanan 'Yaratılan' adlı dizinin ilk fragmanı yayınlandı. Dizi, Mary Shelley'nin 'Frankenstein' eserinden esinlenerek oluşturulmuş ve 20 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez'in paylaştığı dizinin konusu, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde geçiyor ve 'ölüm ve sonrası' konusuna odaklanıyor.
7 Eylül 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta çeşitli türlerde yedi yeni film vizyona giriyor. Fransız yapımı 'Narsistle Aşk' filmi toksik bir ilişkiyi, 'Arıcı: Ölüm Kovanı' ise intikam temalı bir aksiyonu konu alıyor. Yerli komedi 'Yaşam Koçu', popüler bir yaşam koçu etrafında dönüyor. 'Kolpaçino 4 4’lük' serinin dördüncü filmi olarak dikkat çekiyor. '3310’dan Tüm Birimlere' yerli aksiyon ve polisiye severlere hitap ediyor. '3391 Kilometre' ise uzaktaki iki gencin aşkını işliyor. Çocuklara yönelik animasyon 'Tay 2: Ebabil Takımı' macera dolu bir yolculuğu anlatıyor.
12 Ocak 2024

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim