İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

İYİ Parti, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kamuoyu anketleri düzenlenmesini talep ediyor. Parti, kazanma ihtimali yüksek bir adayın seçilmesini önemsiyor ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda, diğer adaylarla arasındaki oy farkının az olması durumunda desteklenebileceğini belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da İYİ Parti'nin değerlendirdiği adaylar arasında yer alıyor.
17 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı hapis cezasına rağmen yollarına devam edeceklerini ifade etti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin İmamoğlu'nun cezasının onandığına dair iddiası yalanlanmıştı. İmamoğlu, Yedikule Gazhanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, karşılaştıkları engel ve davaların kendilerini yıldıramayacağını ve halkın çıkarlarını gözetmeye devam edeceklerini vurguladı.
4 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın kendilerine yönelik 'teröristlerle ortaklık' suçlamalarının beklediğinden daha etkili olduğunu söyledi. İstanbul belediye seçimlerinde de benzer suçlamalarla karşılaştıklarını belirten İmamoğlu, bu durumun ilk turda etkili olduğunu ve AK Parti'nin oylarının düştüğünü, CHP'nin oylarının ise arttığını ifade etti. İmamoğlu, kararsız seçmenlere ve AK Parti'ye oy vermiş seçmenlere ulaşamadıklarını, bu yüzden ikinci turda cevap vermeye başladıklarını ve gerçekleri önlerine koymaya çalıştıklarını dile getirdi.
25 Mayıs 2023

İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyaset dışına itmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantıda İmamoğlu'na yönelik 'terör' soruşturması ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamaları ele alındı. İmamoğlu'na daha önce 'hakaret' gerekçesiyle hapis cezası verilmiş ve siyaset yasağı getirilmişti. İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat' soruşturması başlatıldı ve bu suçlamayla ilgili dava açıldı. İmamoğlu'nun milletvekilliği ve belediye başkanlığı yolu, bu davadan ceza alması ve cezanın onanması halinde kapanacak.
16 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki 'değişim' tartışmaları ve bu konudaki düşüncelerini bir-iki hafta içinde toplumla paylaşacağını belirtti. İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği bir toplantının kaydı Youtube'a sızdı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantıyı 'etik' bulmazken, İmamoğlu ve diğer katılımcılar bunun normal bir toplantı olduğunu ifade etti.
21 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa İnegöl'de düzenlediği mitingde, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş için adalet sözü verdi. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek, Ateş'i öldüren 'kirli odakların' adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Mitingde ayrıca, ülkenin sorunlarına değinilerek, Millet İttifakı'nın çözüm odaklı yaklaşımı ve gelecek vizyonu anlatıldı. İmamoğlu, iktidara gelmeleri halinde adalet, eşitlik ve hizmette ayrım yapmayacaklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İktidar İçin Değişim' sitesine gelen öneri ve yorumları paylaştı. İmamoğlu'na göre, toplum CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor. Ayrıca toplum, gençlerin güçlendirilmesini, iletişimin güçlendirilmesini ve Atatürk ilkelerine bağlı bir tutumun öne çıkarılmasını talep ediyor. CHP'de kurultay süreci başladı ve parti meclisi ikiye ayrılmış bir görünüm veriyor.
27 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde yanlış yönlendirildiğini ifade etti. Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin başına geçmesi gerektiğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu yanıltan kişileri eleştirdi.
28 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

CHP'deki 'değişim' tartışmalarının öncülüğünü yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlığa aday olmayacağı ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i destekleyeceği iddia edildi. İmamoğlu'nun bu durumu 10 Ağustos'a kadar açıklaması bekleniyor. Ancak, çalışmaların henüz tamamlanmaması ve ilçe kurultaylarındaki eğilimi gözlemlemek için açıklamanın ay sonuna sarkabileceği belirtiliyor. İmamoğlu'nun genel başkanlık yerine yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağını duyuracağı öne sürülüyor.
9 Ağustos 2023

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iki müfettiş gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son aylarda iktidar tarafından çeşitli suçlamalarla baskı altında olduğunu belirtiyor. İmamoğlu, daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Ayrıca, İBB ekipleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay'da yardım çalışmalarına katılıyor.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmalarının öncülerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel başkanlık yerine İBB başkanlığına aday olacağını açıklamıştı. Özgür Özel ise genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. İmamoğlu, Twitter üzerinden Özel'e başarılar diledi.
15 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantılar düzenledikten sonra İstanbul'a döndü. İstanbul'da mahalle bazında bir çalışma stratejisi belirleyen İmamoğlu, seçim gününe kadar saha çalışması yürütecek. İmamoğlu'nun ekibi, her ilçeyi ve mahalleyi inceleyerek potansiyel oy sayılarını tespit etti ve bu mahallelerde özel çalışmalar yapılacak. İmamoğlu'nun ikinci tur için belirlediği hedef 'en az 1 milyon fark' yaratmak.
19 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti, Millet İttifakı'ndan ayrıldıktan sonra başlattığı yerel seçim kampanyasında 'Mecbur değilsin' sloganıyla hem AKP'ye hem de CHP'ye yönelik eleştiriler içeren afişler hazırladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, afişlerin belediye tarafından asılmasının engellendiğini iddia etti ve sosyal medya üzerinden afişlerin içeriğini paylaştı. Afişlerde, tek adam baskısına, yandaş ve yoldaş medyaya, hain ve cahil diyenlere karşı bir duruş sergilenmesi vurgulandı.
30 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde 'bir yıl içinde yıkılan binaların yerine yenilerinin inşa edileceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, şehirlerin büyük bir kısmının yıkıldığını ve yönetimlerin bu duruma nasıl sebep olduğunu sorguladı. Betonlaşma odaklı yaklaşımı eleştirerek, insanların dayanıklı şehirler ve sosyolojik ihtiyaçları karşılayan bir yaşam tarzı istediğini belirtti. Yerel halk ve tüm paydaşlarla birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.
15 Şubat 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik destek açıklamasını AKP'li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Usta alkışladı. Akşener, Usta'ya 'Sen alkışlamasaydın' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İBB tarafından hizmete açılan 'İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı'nın açılış töreninde gerçekleşti. Daha önce benzer bir durumda, İBB Başkanı İmamoğlu'na teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de AKP içinde tepkiyle karşılaşmıştı.
31 Mart 2023
İşaretlediklerim