İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısının 22 bin 438'e ulaştığı bildirildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 125 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve yaralı sayısının 57 bin 614'e çıktığını duyurdu. Gazzeli yetkililer, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in 9 bin 100 çocuğu öldürdüğünü belirtti.
4 Ocak 2024

Hamas, Gazze Şeridi'nden İsrail'in Aşkelon şehrine çok sayıda roket fırlattı. Roketlerin çoğu İsrail'in 'Demir Kubbe' adlı savunma sistemi tarafından havada imha edildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Aşkelon sakinlerine şehri terk etmeleri için yerel saatle 17:00'ye kadar süre tanımıştı. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda İsrail'de 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti, Filistin'de ise 830 kişi öldü.
10 Ekim 2023

İsrail, Gazze'nin kuzeyi ve güneyindeki farklı kentlere gece boyunca hava ve kara saldırıları düzenledi. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.
4 Kasım 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, bu saldırılarda ölenlerin sayısı 4 bin 137'ye, yaralananların sayısı ise en az 13 bin oldu.
20 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 2 bin 750'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 9 bin 700 olduğu bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
16 Ekim 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 14 bin 532'ye yükseldi. Gazze'deki hükümetin verdiği bilgiye göre, saldırılarda hayatını kaybedenlerin 404 kişi artışla bu sayıya ulaştığı ve ölenlerin en az altı bininin çocuk olduğu belirtildi.
22 Kasım 2023

İsrail ordusu ve iç istihbarat örgütü Şabak tarafından Gazze'ye yapılan hava saldırısında 12 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Ölenler arasında İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın lider kadrosundan üç kişi, eşleri ve çocukları da bulunuyor. İslami Cihad Hareketi Sözcüsü, İsrail'in eylemlerine karşı direniş güçlerinin tüm seçeneklere açık olduğunu belirtti.
9 Mayıs 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısının 16 bin 248'e ulaştığı bildirildi. Hamas'ın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in resmi savaş ilan ettiği ve son bir haftalık ateşkesin bitmesiyle Gazze'nin yeniden bombalandığı belirtildi. Gazze'deki hükümete bağlı medya ofisi, ölenlerin 7 bin 112'sinin çocuk, 4 bin 885'inin kadın olduğunu ve 81 gazetecinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca 7 bin 600 kişinin kayıp olduğu ifade edildi.
5 Aralık 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. İsrail ordusu, Gazze'ye denizden de saldırılarını sürdürüyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı bir saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.
28 Ekim 2023

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, Rafah, Beyt Lahye ve Han Yunus kentlerindeki ailelerin evlerine yönelikti. Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir evi hedef alması sonucu yedi kişinin yaralandığını bildirdi. AA muhabiri, hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısının 24 bini aştığı belirtilirken, Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, saldırılarda yaralanan sivillerin sayısının 61 bine yükseldiğini ve yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşan 7 bin kişinin hala enkaz altında olduğunu açıkladı. Hamdan, İsrail'in sistematik bir açlık ve susuzluk savaşı yürüttüğünü ve 800 binden fazla Filistinlinin kıtlık içinde yaşadığını ifade etti.
17 Ocak 2024

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 670'e, yaralıların sayısı ise 9 bin 600'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
15 Ekim 2023

İsrail ordusundan iki üst düzey yetkili, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını ABD'nin 11 Eylül 2001 saldırılarına benzeterek, bu olayın İsrail tarihinin en kötü günü olduğunu belirtti. Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' adlı saldırıda binlerce roket İsrail'e atıldı ve silahlı gruplar yerleşim yerlerine girdi. İsrail'in karşı saldırısı olarak Gazze Şeridi'ni bombalamaya başladığı belirtildi. Resmi verilere göre ölen İsrailli sayısı 700'ü geçerken, yaralı sayısı 2 bini aştı ve 750 kişi kayıp.
9 Ekim 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bine, yaralananların sayısı ise 12 bin 500'e yükseldi.
17 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 46 gün boyunca devam etti ve bu saldırılarda ölen Filistinli sayısı 14 bin 128'e ulaştı. Gazze'deki Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin 5 bin 840'ının çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca, ABD'de İsrail'e olan desteğin azaldığı ve çoğunluğun ateşkes istediği ifade edildi.
21 Kasım 2023

Gazze'de hükümet, İsrail'in 'Aksa Tufanı' saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 20 bini geçtiğini ve yaralı sayısının 52 bin 600'ü aştığını bildirdi. Ölenler arasında en az 8 bin çocuk ve 6 bin 200 kadın bulunuyor. Ayrıca, saldırılarda yıkılan binaların enkazında 6 bin 700 kişinin kayıp olduğu ve bunların %70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğu ifade edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıların duracağını düşünenlerin gerçeklikle bağlantısının olmadığını belirtti.
20 Aralık 2023

İsrail, Hamas'ın en az 126 kişiyi rehin aldığını duyurdu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' adlı saldırıda çok sayıda İsrailli rehin alındı. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Gazze'ye kaçırılan çocukların bilgilerinin de yer aldığı bir görsel paylaştı ve 126 rehinenin ailesine bilgi verildiğini belirtti.
15 Ekim 2023

İsrail ordusu, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından Gazze'yi ağır bir şekilde bombalamaya başladı. İsrail, Gazze'ye elektrik tedariğini kesti ve halktan bölgeyi terk etmesini istedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda Hamas'a ait hedeflerin vurulduğu, bunların arasında bir tünelin bulunduğu aktarıldı.
8 Ekim 2023

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırıda en az dokuz Amerikalı hayatını kaybetti. Gazze'den atılan roketlerden bazıları Askalan kentine isabet etti. Öldürülenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı‘ adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Savaştayız' demişti.
9 Ekim 2023

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten Filistinli İslamcı bir militan grup, İsrail'e saldırı başlattı. İsrail ve Hamas arasında sürekli bir gerilim bulunuyor ve bu sabahki saldırı, Hamas'ın ve Filistinlilerin bugüne kadar İsrail'e karşı gerçekleştirdiği en şiddetli saldırı olarak nitelendiriliyor. İsrail'in de şiddetli bir yanıt vermesi bekleniyor. İsrail ve Mısır, 2007'den bu yana Gazze Şeridi'ni ablukada tutuyor.
7 Ekim 2023
İşaretlediklerim