Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları, gazeteci Sinan Aygül'e saldırı suçundan tutuklanmıştı. Aygül, Geylani'nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysali'nin saldırısına uğramıştı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü ve sanıklar tahliye edildi. Mahkeme, tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması sebebiyle sanıkların tahliyesine karar vererek, davayı 14 Aralık 2023'e erteledi.
14 Eylül 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında şimdiye kadar 19 kişi tutuklanmış, aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu isimler yer almıştı. AA'nın haberine göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.A. isimli şahıs da tutuklandı ve böylece tutuklu sayısı 21'e yükseldi.
20 Şubat 2023

Gazeteci Serdar Akinan, Ayvacık ilçe emniyetine götürüldüğünü belirten bir video paylaştıktan sonra gözaltına alındı ve İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Akinan'a 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'tehdit', 'hakaret' ve 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamaları yöneltiliyor. Emniyetteki ifadesinde, YouTube kanalında Muhammet Yakut isimli kişiyi gazetecilik gereği konuk ettiğini ve konuyu araştırdığını belirtti.
19 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında yolu kapatan ve hasta taşıyan araca geçiş izni isteyen Cem Canbulat, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hakimlik, adli kontrolün yeterli olacağına karar vererek Canbulat'ı serbest bıraktı ve haftada bir gün imza atma şartı getirip yurtdışına çıkışını yasakladı. Canbulat, Metris Cezaevi'nde zor şartlarda kaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.
20 Haziran 2023

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, evinden polis zoruyla alınarak ifadeye götürüldükten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polisler tarafından sabah saatlerinde evinden alınan Karabay'ın adliyeye götürüldüğü ve hakkında altı dosya olduğu belirtildi. Karabay, ifade işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi'nde serbest bırakıldı.
7 Aralık 2023

Alaattin Çakıcı'nın 'danışmanı' olduğunu iddia eden Ferhat Aydoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i ziyaret ettiğini sosyal medyada paylaştı. Çakıcı, daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin girişimleriyle infaz düzenlemesi sonucu tahliye edilmiş ve muhaliflere yönelik tehdit içerikli mesajlar yayınlamıştı. Aydoğan, Çakıcı adına basın açıklamaları yapmakta ve gazetecilere e-posta yoluyla bilgi servis etmekte. Aydoğan'ın bu ziyareti, Kahramanmaraş'taki deprem bölgesinde gerçekleşti.
13 Mart 2023

Mehmet Altan, Türkiye'nin uyuşturucu ve cinayet sarmalına nasıl zincirlendiğini ve bu zincirleri kırıp kıramayacağını sorguluyor. Gökçer Tahincioğlu'nun Abdi İpekçi cinayeti üzerine hazırladığı dosyada, MİT'in Almanya'da sorguladığı ve tutanakların imha edildiği, Belçika'da tutuklanan bir kişinin Türkiye'ye iade edilmediği gibi detaylar yer alıyor. Altan, devletin gölgesi olmadan ayakta duramayanların kahraman ilan edilmesini ve cezasızlık kültürünü eleştiriyor. Türkiye'nin bu yoldan sapıp sapmayacağı veya uçuruma düşüp düşmeyeceği konusunda endişelerini dile getiriyor.
4 Temmuz 2024

Manisa'nın Kula ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makam odasında iki kişinin darbedilmesi üzerine açılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Darbedilen M.U. ve H.D. isimli şahıslar, belediyeden ihale alan bir firmanın yetkilileri olup, mesai saatinin ardından belediyeye davet edilmişlerdi. Olayın ardından belediye personeli M.O.A. ve R.G. gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Hikmet Dönmez de dün gözaltına alınmış ve bugün tutuklanmıştır.
30 Haziran 2024

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Yedi aydır tutuklu olan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu'nun ilk duruşması gerçekleşti ve tutukluluğunun devamına karar verildi. Müftüoğlu, 29 Nisan'da bir operasyonda gözaltına alınmış ve dört gün sonra tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır merkezli başka bir operasyonda ise gazeteci, avukat ve siyasetçiler dahil 143 kişi gözaltına alınmış, 39'u tutuklanmıştı. Müftüoğlu'nun bir sonraki duruşması 18 Ocak 2024 tarihine ertelendi.
7 Aralık 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabiri Delal Akyüz İzmir'de, Fırat Can Arslan Ankara'da gözaltına alındı. Ayrıca T24 editörü Sibel Yükler de Ankara'daki evinde düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltıların sebebi henüz bilinmiyor. Fırat Can Arslan, geçen ay da gözaltına alınmış ve üç gün sonra serbest bırakılmıştı.
25 Temmuz 2023

Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Can Arslan, üç gün önce evine yapılan baskın sonucu 'örgüt propagandası' iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltı sürecinde Arslan'ın telefon ve bilgisayarına el konuldu. Bugün adliyeye sevk edilen Arslan, savcılıkta ifade verdikten sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 Haziran 2023

Sinan Ateş davasında, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, tutuklu sanıklardan eski cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal ile cinayetten önce ve sonra yaptığı dikkat çekici görüşmeler soruşturma dosyasına girdi. Demirbaş, bu görüşmelerin MHP plakalı bir araç ve Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı için ruhsatlı silah alma konusuyla ilgili olduğunu iddia etti. Savcı, Demirbaş'ın ifadelerinde çelişkilere dikkat çekti. Davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da görülecek.
20 Haziran 2024

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, üç şüpheli serbest bırakılırken, 12'sine adli kontrol, üçüne ev hapsi cezası uygulandı ve sekiz şüpheli tutuklandı. Bu operasyonla birlikte, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında toplamda 39 şüpheli tutuklanmış oldu.
9 Mart 2024

Avukat Dilek Ekmekçi, 30 Ağustos'ta yaptığı bir paylaşım nedeniyle iftira ve kamu görevlisine hakaret iddialarıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'na bağlı bazı isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Avukat Hakları Grubu, Ekmekçi'nin kaçma şüphesiyle tutuklandığını ve hakimin kararını savunmadan beş saniye sonra açıkladığını iddia etti.
1 Eylül 2024

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Mardin'deki evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Kanbal'ın bilgisayarına el konuldu ve terörle mücadele şubesine götürüldü. Gözaltı gerekçesi henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023
İşaretlediklerim