Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'te yıkılan Gölgeler Apartmanı'nın enkazından anne Rabia Yılmaz ve kızı Gülben yaralı olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında Rabia Yılmaz'ın başka bir kızı Aysu Yılmaz'ın da yaklaşık 1 saat önce enkazdan çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı. Enkaz çevresinde bekleyen vatandaşlar, enkaz altında kalan yakınlarından haber alabilmek için beklemeye devam ediyor.
7 Şubat 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018'de Avcılar'da gerçekleşen bir çocuğa cinsel istismar olayının faili olarak Müge Anlı'nın programına katılan Sinan Sardoğan'ı tespit etti. Sardoğan, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Sardoğan, aynı zamanda Tokat'ta kaybolan Arife Gökçe'nin aranmasıyla ilgili olarak da Müge Anlı'nın programına katılmıştı.
7 Ocak 2023

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Salim Güran, suçlamaları reddederek olay günü yaptıklarına ilişkin daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüpheliler arasında Narin'in annesi, ağabeyi ve diğer aile üyeleri de bulunuyor. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan 16 yaşındaki E.A., yanında çalıştığı fırıncı R.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. E.A., taciz iddialarını desteklemek için cep telefonuyla kaydettiği bazı görüntüleri de kanıt olarak sundu. Şikayet üzerine R.A., polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
31 Ekim 2023

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Suriye uyruklu bir ailenin yaşadığı evde çıkan yangında üç kardeş dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. İtfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, çocukların cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Çocukların babası daha önce vefat etmiş ve anneleri yangın sırasında evde değildi.
22 Ocak 2023

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 82 yaşındaki Sıddıka A. evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olay yerine gelen ekipler, yaşlı kadının bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Sıddıka A.'nın Alzheimer hastası eşi G.A. gözaltına alındı. Cenaze, incelemelerin ardından Bolvadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
12 Eylül 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeğenini 12 yaşından itibaren istismar eden amca Y.K. hakkında mahkeme beraat kararı verdi. Mağdurun ifadelerine göre, Y.K. tarafından tehdit edilmiş ve zorla cinsel ilişkiye zorlanmıştır. Y.K. ise suçlamaları reddederek mağdurun rızası olduğunu iddia etmiştir. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Y.K.'nin çeşitli suçlardan cezalandırılması istenmiş, ancak mahkeme Y.K.'nin suçlarını işlediğinin sabit olmadığına hükmederek beraatine ve tahliyesine karar vermiştir. Mağdurun can güvenliğinden endişe edildiği ve koruma kararı talep edildiği belirtilmiştir.
2 Haziran 2023

Bolu'nun Göynük ilçesinde Bekirfakılar köyü mevkisinde çıkan orman yangınına ilişkin gözaltına alınan dört kişiden ikisi tutuklandı. Yangının anız kaynaklı olduğu belirtilirken, jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden A.K. ve E.K. 'taksirle orman yangınına neden olma' suçundan tutuklandı. Diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada iki şüpheli daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in yakınları da bulunuyor. Soruşturma devam ederken, olayla ilgili çeşitli iddialar ve ifadeler ortaya çıkıyor.
15 Eylül 2024

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir kişi, N.A, tabancayla bacağından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıyla yapılan görüşmede, olayın yağma suçundan aranan M.A. tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Polis, M.A'ya ulaştığında, zanlı polisin 'dur' ihtarına uymayarak silahını başına doğrulttu ve evine gitti. Polisin ikna çabalarına rağmen M.A, evinde silahla intihar etti ve hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti.
20 Eylül 2023

Trabzon'da dokuz yaşındaki Alperen Y., yürürken vücuduna isabet eden yorgun mermiyle yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, mermi atışının 1204 metre uzaklıktaki bir bölgeden geldiği belirlendi. Bölgede bulunan 16 kişiden alınan swap örnekleri sonucunda, atışın H.Ş. isimli bekçi tarafından yapıldığı tespit edildi. H.Ş., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
2 Ağustos 2023

Şanlıurfa'da 4-5 yaşındaki çocukların vücutlarına şiş batırılmasına ilişkin gözaltına alınan dört şüpheli tutuklandı. Olay, sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken görüntülerle ortaya çıkmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında çocukların babalarının da aralarında olduğu Suriye uyruklu dört şüpheliyi gözaltına aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve çocukların devlet koruması altına alındığını bildirdi.
10 Ekim 2023

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen F.N. isimli kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle annesi Ü.N.'yi balkondan atmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, F.N.'yi ikna ederek gözaltına aldı ve annesi Ü.N.'yi hastaneye kaldırdı.
7 Eylül 2023

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadını döven iki şüpheli tutuklandı. Olay, Ömer Avni Mahallesi'ndeki bir mekanda kadın müşteriler ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucu meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarında kadınları dövdüğü görülen şüpheliler M.M.D. ve V.T. gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, olayın yaşandığı işletmenin mühürlendiğini açıkladı.
3 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında 10 şehirde devam eden arama kurtarma çalışmaları kapsamında, Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından altı yaşındaki Eymen kurtarıldı. Eymen'in kurtarılmasının ardından, aynı enkaz altında kalan annesi Fethiye de arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak çıkarıldı.
8 Şubat 2023

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla beş kişiyi yaraladı. Saldırgan, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Saldırının 'oyun bağımlılığı' ile bağlantılı olabileceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023

Batman'ın Cudi Mahallesi'nde Murat E. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi Aysel E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, beş çocuk annesi Aysel E.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Murat E. gözaltına alındı ve Aysel E.'nin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
8 Temmuz 2023

Batman'da yedi yaşındaki bir kız çocuğu halasının kömürlüğünde ölü bulundu. Çocuğun babası Ömer Faruk Arslan, İstanbul'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Dört ay önce eşinden boşanma davası açılan Arslan, kızını gezdirdikten sonra kömürlüğe götürüp boğarak öldürdüğünü ve bunu eşine acı çektirmek amacıyla yaptığını belirtti. Arslan'ın yüzündeki çiziklerin, çocuğun direnmesi sonucu oluştuğu tespit edildi ve şüpheli adliyeye sevk edildi.
31 Ocak 2023
İşaretlediklerim