Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs tarihine atıfta bulunarak, muhalefeti 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi ve halkın bu gruplara 'Yeter' diyeceğini söyledi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, Türkiye'nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye atıfta bulunarak, 14 Mayıs'ta 'yerli ve milli şef'e karşı 'Yeter, söz milletindir' diyeceklerini ifade etti. Uysal, yolsuzluklar, yasaklar ve 'tek adam rejimi'ne karşı olduklarını belirtti.
18 Ocak 2023

Sanatçı Metin Akpınar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının oyları böleceğini ve bu durumun cumhur ittifakının lehine olacağını belirtti. Akpınar, İnce'nin bu adaylığı 'intikam almak' amacıyla yaptığını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de uygulanan yönetim biçiminin teokratik ve monarşik olduğunu, kendisinin ve toplumun demokrasi talep ettiğini vurguladı.
16 Nisan 2023

Ata ittifakı adayı Sinan Oğan, Haber Global canlı yayınında yaptığı açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olma talebinin karşılanmaması üzerine cumhur ittifakını desteklemediğini öne sürdü. Oğan, kendisinin cumhur ittifakını destekleyeceğini Özdağ'a bildirdiğini ve Özdağ'ın tarafsız kalacağını söylediğini belirtti. Ayrıca, Oğan 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu ve tarafsız kalmak yerine gelecek planlaması yaptığını ifade etti.
6 Haziran 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker'in adaylıktan çekilmesi yönündeki çağrısına açık mektupla yanıt verdi. İnce, mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaybetmesini sağlamak için aday olmayı planladığını ve ikinci turda Erdoğan'ın kaybedeceğine inandığını belirtti. Ayrıca, aday olma konusunda kişisel bir tutkusu olmadığını ve ülkenin menfaatini her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade etti. İnce, seçmenlerin ve parti çalışanlarının taleplerini dillendirdiğini ve bu nedenle adaylığının önemli olduğunu vurguladı.
19 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girecek olan HDP'nin emek ve özgürlük ittifakı kapsamında ortak liste önerisine rağmen, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) bazı bölgelerde kendi adaylarıyla seçime girmesini eleştirdi. Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'nin işine yarayacağını belirtti. HDP tabanı da TİP'in bu kararını eleştiriyor ve ittifak içindeki oyların bölünmesinden endişe ediyor. Selahattin Demirtaş'ın taktik önerisine TİP olumlu yaklaşırken, HDP yönetimi bu önerilere kapalı olduğunu ifade etti.
23 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP ile prensip anlaşmazlıkları nedeniyle Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını duyurdu. Erbakan, AKP'nin mutabakat metnine imza atmayı reddetmesi üzerine bu kararı aldıklarını belirtti ve imza konusunda bir değişiklik olursa durumu yeniden değerlendirebileceklerini ifade etti. YRP, tüm şehirlerde seçime girecek ve partinin cumhurbaşkanı adayı da Erbakan olacak.
23 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ittifaktan ayrılmaya çağırdı. Akşener, ittifakların Türkiye'ye zarar verdiğini belirtti ve Erdoğan'a '81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin' önerisinde bulundu. Akşener, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını daha önce açıklamıştı. Erdoğan ise cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtmişti.
11 Ekim 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteklediği bağımsız cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi'nin Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile 'ata ittifakı' kurduğunu açıkladı. Özdağ daha önce Memleket Partisi ile ittifak yapacaklarını ve adaylarının Muharrem İnce olacağını belirtmiş, ancak İnce ittifaktan ayrılmıştı. Oğan, sığınmacıların Türkiye için demografik bir tehdit olduğunu ve bu sorunun AKP ile millet ittifakının çözemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, arkalarında dış güçlerin olmadığını vurgulayarak, her şeyin Türkiye için olduğunu söyledi.
11 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi ile bir ittifak kuracaklarını ve bu ittifakın cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olacağını duyurdu. Özdağ, daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş ve Yavaş'ın altılı masa tarafından aday gösterilmemesi durumunda kendilerinin teklif götüreceklerini belirtmişti. Ayrıca, partisinin gençlerden aldığı oylarla yüzde 2 barajını geçeceğini ve insanların partiyi desteklediğini ancak bunu açıkça dile getirmekten çekindiklerini iddia etti.
28 Şubat 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından Vatan Partisi'ni engelledi. Vatan Partisi, bu durumu Twitter üzerinden paylaşarak Şimşek'e tepki gösterdi ve 'Tefeci olsak böyle yapmazdınız' ifadesini kullandı. Vatan Partisi, son genel seçimlerde yüzde 0,1 oy alarak Meclis'e girememişti. Parti lideri Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermiş ve muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu terörle işbirliği yapmakla suçlamıştı.
17 Temmuz 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerde yüzde 30 oy alacağını iddia etmiş ancak seçime iki gün kala adaylıktan çekilmiştir. Kesinleşmeyen sonuçlara göre partisi yüzde 0,92 oy alarak barajın altında kalmıştır. İnce'nin, özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik söylemleri ve seçim gecesi Erdoğan ile telefon görüşmesi yapması eleştirilmiştir. Analistler, İnce'nin kampanya sürecindeki tutumu nedeniyle oylarını erittiğini ve bir kısmını ittifak adaylarına kaptırdığını belirtmektedir.
15 Mayıs 2023

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Türkiye'ye üçüncü bir yol sunma çabasının başarısız olduğunu belirterek cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. İnce, bu kararını Türkiye'nin yararına olduğunu ve seçim sonrası olası suçlamaların önüne geçmek için aldığını ifade etti. Adaylıktan çekilme kararı sonrasında bazı partililer, basın mensuplarına yönelik hakaretlerde bulundu. Ayrıca, İnce'ye yönelik sosyal medyada paylaşılan ve montaj olduğu iddia edilen özel görüntülerle ilgili gelişmeler de makalede yer aldı.
11 Mayıs 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, partinin cumhur ittifakına katılma kararına Elif Erbakan'ın karşı çıktığını doğruladı. Elif Erbakan, partinin MKYK toplantısında bu karara güçlü bir şekilde itiraz etmiş, ancak eşi Mehmet Altınöz kararı desteklemiştir. Parti içinde bu karardan haberdar olmayan MKYK üyeleri de bulunmakta ve karar aile içinde de tartışmalara neden olmuş. Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle YRP'nin ittifaka katılma kararı son anda alınmıştır.
26 Mart 2023

Türkiye'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için geçici aday listesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Listede Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce ve Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan bulunuyor. Geçici aday listesine itirazlar 29 Mart saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek, yeterli imzayı toplayamadığı için adaylık hakkını kaybetti.
28 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde, vatandaşlar Saadet Partisi genel merkezi önünde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması ittifak içinde krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle bu kriz aşılmıştı. Toplantı öncesinde CHP ve İYİ Partililer partilerinin genel başkanları lehine sloganlar atarken, 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.
6 Mart 2023

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, parti tüzüğünün 66. maddesi gereği yapılan oylamada, parti üyeleri genel başkan Muharrem İnce'yi oybirliğiyle cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Oylama, tüm il ve ilçe başkanlıklarında gerçekleşti ve saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erdi. Muharrem İnce, seçilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda umut mesajları vererek destekçilerine seslendi.
12 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, anketlerde düşük oy oranları gösterilmesine rağmen seçmenlere partiye oy vermeleri konusunda güven verdi. Emek ve özgürlük ittifakı çatısı altında seçime giren TİP, bazı bölgelerde kendi listesiyle yarışacak. Baş, seçim sisteminin değiştiğini ve ittifak sayesinde baraj sorunu olmadığını belirterek, özellikle büyük şehirlerde yeterli oyu alabileceklerini ifade etti. Ayrıca, seçmenlere 'Bir ilki başaracağız, gelin bunun parçası olun' diyerek TİP'e oy vermeleri için çağrıda bulundu.
6 Mayıs 2023
İşaretlediklerim