Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 18 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarı verdi. Uyarıya göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetler için dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
6 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Düzce şehirlerinde beklenen sağanak yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı. Ayrıca bu durumların ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtildi.
9 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve Ankara dahil 20 il için sarı kodlu sağanak uyarısında bulundu. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. İstanbul'da sağanak yağışların özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde, Ankara'da ise akşam saatlerinde yerel kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. MGM, sarı kodun hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde kar, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinleri uyarıldı.
20 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Erzincan, Tunceli ve Gümüşhane illeri için sarı kodlu kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlike arz ettiğini ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
8 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul dahil dokuz il için sarı kodla gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Uyarı yapılan iller arasında Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Ardahan, Kars, Artvin, Erzurum, Ağrı ve Iğdır yer alıyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
30 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Beş il için 'turuncu', 10 il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Bu uyarılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz, ve diğer bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca Şırnak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riskine dikkat çekildi.
19 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgelerinde yer alan Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Sakarya, Yalova, Aydın, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Tekirdağ ve Antalya şehirlerini sarı kodla uyararak, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu illerde yaşayanların sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
13 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 34 ilinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak sarı kod uyarısı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
2 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Amasya, Çorum, Bolu, Tokat, Karabük, Ankara, Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale illerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek sarı kodla uyarıda bulundu. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor. MGM, vatandaşların güncel meteorolojik koşulları ve tahminleri takip etmelerini öneriyor.
30 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Balıkesir ve İzmir için turuncu, diğer 20 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Aydın, Muğla ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış; Kastamonu, Kütahya, Sinop, Zonguldak, Düzce, Bolu, Çanakkale, Ordu, Samsun, Bartın ve Karabük'te şiddetli rüzgar bekleniyor. Diğer illerde hem sağanak yağış hem de şiddetli rüzgar öngörülüyor. Vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar konusunda uyarıldı.
29 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerindeki 18 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Hafta içi sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtilirken, hafta sonu yağışlı geçecek. Sarı kodlu uyarı, potansiyel tehlikeli hava durumu anlamına geliyor ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.
8 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Karadeniz'deki Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle sarı kodla uyardı. Yağışların saat 18:00'e kadar kuvvetli olması bekleniyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
31 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini sarı kodla uyardı. Doğu Karadeniz'de beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
6 Eylül 2024
İşaretlediklerim