ABD Başkanı Joe Biden, sık sık yaptığı gaflara bir yenisini daha ekleyerek, Ulusal Valiler Birliği'nin yıllık toplantısında konuşurken Çin ile Rusya'yı karıştırdı. Biden, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisinden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yakınlaşmasını istediğini belirtirken, Şi'nin Rusya'nın başı olacağını söyledi. Bu olay, Biden'ın kamuoyu önünde yaptığı gaflar listesine yeni bir madde olarak eklendi.
27 Şubat 2024

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, geçen ay seçim kampanyası için 138,7 milyon dolar bağış topladı ve toplam bağış miktarını 327 milyon dolara çıkardı. Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris ise adaylığı açıklandıktan sonra 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış toplayarak rekor kırdı ve ilk haftada 200 milyon doları aştı. Trump ve Harris'in başkanlık münazarası 11 Eylül'de gerçekleşecek.
2 Ağustos 2024

Bitcoin, Ekim 2023'te 28 bin doların altında bir değerle başladığı yılı 42 bin 141 dolarla kapatmış ve ardından değer kazanmaya devam etmiştir. ABD'nin spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesiyle Ocak ayında 48 bin 700 dolara kadar yükselmiş, Fed'in faiz kararları ve piyasa dalgalanmaları sonucunda değişken bir performans sergilemiştir. Son dört haftada 50 bin doları aşan Bitcoin, son iki haftada hızlı bir yükselişle 69 bin 484 dolar seviyesine ulaşarak önemli bir değer kazanımı göstermiştir.
10 Mart 2024

Uzmanlar, 2023 yılında dolar kurunun baskı altında kalabileceğini, borsa için seçim sonuçlarına bağlı farklı senaryoların mümkün olduğunu belirtiyor. Altın ve Bitcoin için de belirsizlikler ve potansiyel senaryolar mevcut. 2022'de Türkiye'de enflasyon rekor seviyelere ulaşırken, yatırımcılar düşük faiz ortamında borsa, döviz ve altına yöneldi. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarının yükselebileceğini, Ata Portföy CEO'su Mehmet Gerz, borsa için çeşitli dağılım önerilerinde bulunuyor. İnfo Yatırım Stratejisti Çağlar Toros, dolar/TL'nin stabilizasyonunun devam edebileceğini, ancak agresif bir faiz artışı senaryosunda değer kaybının hızlanabileceğini ifade ediyor. WOFDEX Kripto Para ve Blockchain Araştırma Direktörü Helin Çelik ise Bitcoin için mega rallinin zor olduğunu belirtiyor.
2 Ocak 2023

Donald Trump, 34 suçlamadan dolayı mahkemede ifade verdi ve suçlamaları reddetti. Suçlamalar arasında 2016 başkanlık kampanyası sırasında porno yıldızı Stormy Daniels'a 'sus payı' ödenmesi de bulunuyor. Trump, ceza davasında hakim karşısına çıkan ilk ABD başkanı oldu. Manhattan Bölge Savcısı Alain Bragg tarafından okunan iddianame sonrası Trump serbest bırakıldı ve bir sonraki duruşma 4 Aralık 2023'te yapılacak.
4 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildi. CNN’de yapılan münazarada Biden’ın performansı beğenilmemiş ve sağlık sorunları olduğu düşünülmüştü. Demokratlar arasında Biden’ın çekilmesi yönünde baskılar artarken, Biden’ın bu hafta sonu kampanyasını bitirebileceği öne sürüldü. Yapılan bir ankette, Biden’ın çekilmesi halinde Demokratların yüzde 79’unun Kamala Harris’i başkan adayı olarak desteklediği ortaya çıktı.
19 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden adaylığını çektikten sonra halka seslendi ve demokrasinin korunmasının kişisel arzuların önüne geçmesi gerektiğini vurguladı. Biden, bayrağı yeni bir jenerasyona devretmenin ulusu birleştirmenin en iyi yolu olduğunu belirtti ve yardımcısı Kamala Harris'i başkan adayı olarak önerdi. Harris'in Demokrat Parti delegelerinin çoğunun desteğini aldığı belirtilirken, Biden görev süresinin kalan altı ayında hem iç hem de dış politikayla ilgileneceğini söyledi.
25 Temmuz 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığından aldığı 354,9 milyon dolarlık cezayla başa çıkmak için İncil satışına başladı. Kasım ayında Joe Biden ile yeniden başkanlık için yarışacak olan Trump, bağış kampanyasından beklediği desteği alamayınca, seçmenlerini 'Kutsal Cuma' ve 'Paskalya' bayramları vesilesiyle İncil satın almaya çağırdı. Trump, Truth Social hesabında paylaştığı bir videoda, İncil'in kendisinin en sevdiği kitap olduğunu belirterek, Amerikalıların evlerinde bir İncil bulundurmasının önemini vurguladı.
27 Mart 2024

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini IMF ile gizli görüşme yapmakla suçlamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere'deki temaslarının şeffaf olduğunu, yatırım ve temiz para çekmek için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, mevcut iktidarın Türkiye'yi kara para cenneti haline getirdiğini ve bunlara son vereceklerini söyledi.
19 Nisan 2023

Ekim 2023'te 28 bin doların altında olan Bitcoin, yıl sonunda 42 bin 141 dolar seviyesine ulaşmıştı. Ocak ayında ABD'nin spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesiyle değeri 48 bin 700 dolara kadar yükselmiş, ancak sonrasında dalgalanarak 40-48 bin dolar arasında seyretmişti. Fed'in faiz oranlarını sabit tutma kararı ve indirim sinyali vermesi sonrası Bitcoin'in değeri kısa süreliğine düşmüş, ancak ardından tekrar yükselişe geçerek Mart ayında 73 bin 780 dolarlık rekor seviyeye ulaşmıştı. Son günlerde yeniden yükselişe geçen Bitcoin, şu an 70 bin 370 dolar seviyesinde işlem görüyor.
26 Mart 2024

Bitcoin, Ekim 2023'te 28 bin doların altında bir değerle başladığı yılı 42 bin 141 dolarla kapatmış ve ardından değer kazanmaya devam etmiştir. ABD'nin spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesiyle Ocak ayında 48 bin 700 dolara ulaşan Bitcoin, Fed'in faiz oranlarını sabit tutma kararı ve indirim sinyali vermesinin ardından dalgalanmalar yaşamıştır. Son dört haftada değerini artırarak 50 bin doları geçen Bitcoin, son iki haftada ani bir yükselişle 71 bin 246 dolar seviyesine ulaşmıştır.
11 Mart 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık adaylığından çekilme kararını kamuoyuyla paylaşmadan bir dakika önce ekibine iletti. Biden, seçimlerdeki rakibi Donald Trump karşısında yaşına ilişkin endişeleri haklı çıkaran performanslar sergilemişti. Demokrat siyasetçiler, liberal medya ve bağışçılar Biden'a çekilmesi için baskı yapmıştı. Biden, üç haftalık direnişin ardından dün akşam adaylıktan çekildi.
22 Temmuz 2024

Bitcoin, Ekim 2023'te 28 bin doların altında bir değerle başladığı yılı 42 bin 141 dolarla kapatmış ve Ocak ayında ABD'nin spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesiyle 48 bin 700 dolara kadar yükselmişti. Ancak, Federal Rezerv'in (Fed) faiz oranlarını sabit tutma kararı ve indirim sinyali vermesinin ardından Bitcoin'in değeri dalgalanmaya başlamıştı. Beş hafta önce 50 bin doları geçen Bitcoin, beş gün önce 73 bin 800 dolar seviyesine ulaşarak rekor kırmış, ancak sonrasında sert bir düşüşle 63 bin 600 dolara gerilemiştir.
19 Mart 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla 24 Ağustos'ta Atlanta'da mahkemeye çıkacağını duyurdu. Kendisini 'radikal solcu' olarak nitelendirdiği başsavcı Fani Willis tarafından tutuklanacağını iddia etti. Trump'ın kefalet bedeli 200 bin dolar olarak belirlendi ve duruşmaya kadar serbest kalabileceği belirtildi. Trump'ın yanı sıra eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti.
22 Ağustos 2023

ABD Başkanı Joe Biden, geçen haftaki münazara performansının ardından The Economist dergisi tarafından adaylıktan çekilmeye çağrıldı. Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığı hakkındaki endişeler, Demokrat Parti içinde kaygılara yol açtı. The Economist, Biden'ı yarıştan çekilmeye çağıran bir kapak yayınladı. Biden ise adaylıkta kararlı olduğunu belirterek kampanyasına devam edeceğini açıkladı.
4 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Kamala Harris, 10 Eylül'de ABC News'de yapılacak münazarada karşı karşıya gelecek. Trump, daha önce düzenlediği basın toplantısında Harris ile üç farklı kanalda canlı yayın tartışması önerisinde bulunmuştu. ABC News, Harris'in 10 Eylül'deki canlı yayın teklifini kabul ettiğini duyurdu. Harris'in Fox News ve NBC News'teki tartışmalara katılıp katılmayacağı ise henüz belirsiz.
8 Ağustos 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında görülen dolandırıcılık davasının siyasi nedenlerle açıldığını iddia etti. Davanın başladığı ilk gün, Trump, savcılık tarafının ve avukatların sunumlarını dinledi. Başsavcı Letitie James ve davaya bakan Yargıç Arthur Engoron'a sert eleştirilerde bulunan Trump, davayı 'cadı avı' olarak nitelendirdi ve yargıcın 'demokrat' ve 'ajan' olduğunu iddia etti. Davanın sonucunda, yargıç Engoron, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği gibi konular üzerinde karara varacak.
3 Ekim 2023

ABD'nin önde gelen gazeteleri Türkiye'deki seçim sonuçlarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın performansını değerlendirdi. The New York Times, Türk halkının seçimlere olan güveninin sürdüğünü ve Erdoğan'ın milliyetçi söyleminin başarılı olduğunu belirtti. Washington Post, Erdoğan'ın negatif kampanya yürüterek muhalefeti terörizm destekçisi olarak gösterdiğini ve bu stratejinin işe yaradığını yazdı. CNN, Sinan Oğan'ın ikinci turda kilit bir rol oynayabileceğini ifade etti. CNBC ve Chicago Tribune ise Erdoğan'ın beklentileri aştığını vurguladı.
15 Mayıs 2023

Bitcoin, Ekim ayında 28 bin doların altında bir değerle başlamış ve ayı 34 bin 500 dolar seviyesinde tamamlamıştı. 2023 yılını 42 bin 141 dolarla kapatan Bitcoin, Ocak ayında ABD'nin spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesiyle 48 bin 700 dolar seviyesine ulaşmıştı. Fed'in faiz kararlarının ardından dalgalanmalar yaşayan Bitcoin, son olarak 48 bin 230 dolar seviyesine ulaştı. 2021'in Kasım ayında 64 bin 400 dolarla zirve yapan Bitcoin, aralıklarla yaşadığı düşüşlerin ardından 2023'ün başından itibaren genellikle 20 bin doların üzerinde bir seyir izlemiştir.
11 Şubat 2024

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023
İşaretlediklerim