Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yola devam edeceklerini belirtti. Ermenistan ile alınan beraberlikten dolayı üzgün olduklarını ifade eden Büyükekşi, bu durumun 2024 Avrupa Şampiyonası için büyük bir avantaj sağlayacağını ancak hedeflerinin değişmediğini söyledi. Ayrıca, Kuntz ile yolların ayrılacağı iddialarını da yalanladı.
11 Eylül 2023

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, Türk oyun endüstrisinin 1,4 milyar dolara ulaştığını belirtti. Eryürek, Türkiye'de 36 milyon aktif oyuncu olduğunu ve bu oyuncuların yaklaşık 12 milyonunun oyunlara veya oyun içi mağazalara para harcadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki profesyonel e-spor oyuncu sayısının 600'e ulaştığını ve 2022'de oyun sektörünün 424,7 milyon dolar yatırım aldığını söyledi. İstanbul'un, oyun sektöründe en fazla anlaşmanın gerçekleştirildiği Avrupa'daki ikinci kent olduğunu da ekledi.
20 Eylül 2023

Konferans Ligi'nde grup aşamasını lider olarak tamamlayan Fenerbahçe, son 16 turuna doğrudan yükseldi. Gruplarını ikinci sırada bitiren takımlar ve UEFA Avrupa Ligi'nden elenen takımlar arasında oynanan play-off turu rövanş maçları sonucunda, Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. Bu takımlar arasında Ajax, Dinamo Zagreb, Maccabi Haifa gibi ekipler yer alıyor. Ayrıca, Fenerbahçe ile birlikte son 16 turuna doğrudan yükselen diğer takımlar da açıklandı.
23 Şubat 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin üçüncü haftasında Çin'e 3-2 mağlup oldu. Türkiye, ilk iki seti kazanarak 2-0 öne geçmesine rağmen, Çin üçüncü ve dördüncü setleri kazanarak durumu eşitledi ve karar setini 15-13 kazanarak galip geldi. Türkiye, bu sonuçla Hong Kong etabında ilk kez kaybetti. Ay-yıldızlı ekip, 16 Haziran'da Brezilya ile karşılaşacak ve finaller 20-23 Haziran'da Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oynanacak.
15 Haziran 2024

28 Mayıs seçimlerinden sonra Merkez Bankası'nın döviz kurları üzerindeki baskısını azaltmasıyla dolar/TL ve avro/TL kurlarında önemli artışlar yaşandı. Seçim öncesi 20 liranın altında olan dolar/TL, seçimlerden bir hafta sonra 23 lirayı aşmış ve Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki faiz toplantısından sonra 25 liranın üstüne çıkmıştı. Benzer şekilde, avro/TL de seçimlerden sonra 25 lirayı geçmiş ve Haziran ayındaki faiz kararından sonra 27 lirayı aşmıştı. Şu an dolar/TL 31 lira, avro/TL ise 33,5 lira seviyelerinde işlem görüyor.
21 Şubat 2024

Şampiyonlar Ligi'nde 2024/25 sezonundan itibaren format değişikliği yapılacak. Takım sayısı 32'den 36'ya çıkarılacak ve grup aşaması yerine 'lig aşaması' adı verilen yeni bir format uygulanacak. Takımlar sekiz farklı rakiple karşılaşacak ve bu maçların yarısını evinde, yarısını deplasmanda oynayacak. Ayrıca, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde de benzer format değişiklikleri yapılacak.
30 Mayıs 2024

Türk lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. 1 Nisan 2024 tarihinde dolar/TL kuru 32,4291, avro/TL kuru ise 34,9958 seviyesinden işlem görmeye başladı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra Merkez Bankası'nın döviz kurlarını serbest bırakmasıyla birlikte, dolar ve avro önemli ölçüde değer kazandı. Dolar/TL ve avro/TL kurları, seçimlerden bu yana dalgalı bir seyir izleyerek yükselişini sürdürüyor.
1 Nisan 2024

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 200 milyon TL değerindeki büyük ikramiye, dört çeyrek bilete isabet etti. İkramiyeyi kazanan biletler Giresun Merkez, Bursa Osmangazi ve millipiyangoonline.com sitesinden alınmıştır. Geçen yıl büyük ikramiyenin çeyrek bilete çıkması ve satılmayan biletlerin olması sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Çekilişte ayrıca farklı miktarlarda ikramiyeler de kazanan numaralar arasında belirlendi.
1 Ocak 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda İspanya, Gürcistan'ı 4-1 mağlup etti. Gürcistan, 18. dakikada Le Normand'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti, ancak İspanya 39., 50., 74. ve 82. dakikalarda bulduğu gollerle maçı kazandı. İspanya, çeyrek finalde Almanya ile karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

EURO 2024'te son 16 turu maçında İsviçre, İtalya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Maç Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı ve İsviçre'nin gollerini 37. dakikada Freuler ve 46. dakikada Ruben Vargas kaydetti. İsviçre'nin çeyrek finaldeki rakibi, İngiltere – Slovakya eşleşmesinin galibi olacak.
29 Haziran 2024

UEFA Uluslar Ligi'nin 2024-2025 sezonu için grup kura çekimi, Paris'te gerçekleştirildi. Türkiye, B Ligi 4'üncü Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. A, B, C ve D liglerindeki grupların dağılımı açıklandı. A Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finallere yükselecek, B ve C Liglerindeki grup birincileri ile D Ligi'ndeki iki grup birincisi bir üst lige çıkacak. Maçlar Eylül 2024'te başlayacak ve Haziran 2025'te finalle son bulacak.
8 Şubat 2024

EURO 2024'te Almanya'da düzenlenen son 16 turu maçında Portekiz, Slovenya ile karşılaştı. Normal süre ve uzatmalarda gol atılamayan maçta, Cristiano Ronaldo 105. dakikada penaltı kaçırdı. Penaltı atışlarına geçilen maçta, Portekizli kaleci Diogo Costa üç penaltıyı kurtararak takımını çeyrek finale taşıdı. Portekiz, çeyrek finalde Fransa ile karşılaşacak.
2 Temmuz 2024

ATV'nin popüler bilgi yarışması 'Kim Milyoner Olmak İster'in büyük ödülü, artan enflasyon ve döviz kuru karşısında değer kaybı yaşaması nedeniyle 5 milyon liraya yükseltildi. Yeni sezonda yarışmacılar, 13. soruyu doğru yanıtladıklarında 5 milyon lira kazanacaklar. Ayrıca diğer 12 sorunun para değerleri de artırıldı.
13 Eylül 2023

FIFA Konseyi, 2023-2026 döneminde futbolun gelişimine yönelik 2,25 milyar dolarlık bir yatırımı onayladı. Bu yatırım, 2016 öncesine kıyasla yedi katlık bir artışı temsil ediyor. FIFA Başkanı Gianni Infantino, sağlam mali yönetim sayesinde 11 milyar dolarlık bütçe hedefinin aşılacağını ve bu fonların üye federasyonlara gelişim ve eğitim projeleri için daha fazla kaynak sağlayacağını belirtti. 2023-2026 döneminin ilk yılında FIFA'nın 1,17 milyar dolar gelir elde ettiği ve bu gelirin büyük bir kısmının yayın ve pazarlama haklarından geldiği kaydedildi.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024'te görev yapan bir hakem hakkında spekülasyonlara değindi ve bu hakemin ikinci maçına çıkacağını belirtti. Büyükekşi, Gürcistan ile oynanan ve Türkiye'nin 3-1 kazandığı maç hakkında da konuştu ve Gürcistan milli marşının ıslıklanmasının Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti. Ayrıca, TFF'deki başkanlık seçimiyle ilgili kulüplerin erken seçim taleplerine yanıt verdi ve mevcut yönetimin sorumluluklarını vurguladı.
19 Haziran 2024

A Milli kadın voleybol takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasındaki son maçında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir başarı elde etti. Bu galibiyetle birlikte takım, Milletler Ligi'nde altıncı galibiyetini almış oldu ve ikinci haftayı 4'te 4 yaparak tamamladı. Maç sonrasında TRT Spor'un ağır çekimde ekrana verdiği bir görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türk taraftarların sevinci gündem oldu. Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacakları üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.
3 Haziran 2024

Euro 2024 D Grubu son maçında Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek grubu lider tamamladı. Aynı grupta Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Avusturya, üst tura lider olarak çıkmayı başardı. Maçın ardından Avusturya'nın performansı övgü topladı.
25 Haziran 2024

Türk Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk futbol kulüpleri, naklen yayın hakları için 150 milyon dolar talep ediyorlar. Ancak, bu talebe Katarlı yayıncılar tarafından 'Senin malın bu kadar etmez' şeklinde bir tepki gelmiş. Katarlı yayıncılar, geçen yıl ödedikleri miktarı bu yıl için ödeyemeyeceklerini gayrıresmi olarak TFF'ye bildirmişler. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yönetimi, bu konuda ne kadar sağlam durursa, kulüplerin kasasına girecek para miktarının o kadar artacağı belirtiliyor.
11 Şubat 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) bugün B Grubu son maçları oynanacak. Hırvatistan, Leipzig Stadyumu'nda İtalya ile karşılaşacak ve bu maçı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. İtalya'nın gruptan çıkması için beraberlik yeterliyken, Hırvatistan'ın galip gelmesi gerekiyor. Aynı saatte Düsseldorf Arena'da Arnavutluk, İspanya ile karşılaşacak ve bu maçı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek. İspanya gruptan çıkmayı garantilerken, Arnavutluk'un gruptan çıkabilmesi için İspanya'yı yenmesi ve Hırvatistan – İtalya maçının sonucunu beklemesi gerekiyor.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A grubu ikinci maçında Almanya, Macaristan'ı 2-0 yendi. Almanya'nın gollerini Jamal Musiala ve İlkay Gündoğan kaydetti. Macaristan, turnuvadaki ilk maçında İsviçre'ye de yenilmişti ve henüz puan alamadı. Almanya, A grubundaki üçüncü maçında İsviçre ile karşılaşacak, Macaristan ise İskoçya ile mücadele edecek.
19 Haziran 2024
İşaretlediklerim