İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve bunlardan 20'si gözaltına alındı. Sorumlu dağıtımcı şirket Gdz Elektrik, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nü (İZSU) altyapı çalışmaları sırasında şebekeye zarar vermekle suçladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi ön raporunun tamamlandığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
15 Temmuz 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda bir yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz ve dozerler olay yerine sevk edildi. Yangını çıkardığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
22 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremden zarar gören 10 ilde ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında devlete, süreci istismar eden gruplara karşı müdahale imkanı verildiğini belirtti. Erdoğan, depremle ilgili eksiklikleri dile getirenlere yönelik eleştirilerini sürdürerek, siyasi istismar yapanlara halkın prim vermeyeceğini ifade etti. Ayrıca, yıkılan binaların yerine bir yıl içinde yeni konutlar inşa edilmesi hedeflendiğini açıkladı.
9 Şubat 2023

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Esenyurt'ta Haramidere'nin istinat duvarı çöktü. Olay sonucunda Evren Oto Sanayi Sitesi'nin bir kısmı sular altında kaldı. İlçede daha önce yaşanan sel felaketinin ardından İSKİ tarafından başlatılan ıslah çalışması kapsamında yapılan beton bloklar parçalandı ve dere yatağına düştü. Ekipler, tahliye çalışmalarına devam ediyor.
1 Ekim 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Delikkaya Mahallesi'nde, 2019'da heyelan riski nedeniyle boşaltılan 10 binadan biri, kar sularının erimesi sonucu oluşan yeni heyelanlar nedeniyle yan yattı. Bölgede güvenlik önlemleri alınırken, AFAD Müdürü Osman Işık, bölgede yaklaşık 250 dönüm tarım arazisinin de heyelandan etkilendiğini ve uzman ekiplerle çalışmaların başlatılacağını belirtti.
3 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonucunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamasına göre 10 ilde toplam 41 bin 791 bina yıkık veya ağır hasarlı olarak tespit edildi. İnşaat Mühendisleri Odası hasar seviyelerini ağır, orta ve az hasarlı olarak sınıflandırıyor. Deprem bölgesinde yaşayanlar, bakanlığın internet sitesi üzerinden binalarının hasar raporlarına ulaşabiliyor. Hasar tespit işlemleri gözle yapılan incelemelerle gerçekleştiriliyor ve 6 binden fazla uzman sahada çalışmalarını sürdürüyor.
13 Şubat 2023

İzmir, Manisa ve Çanakkale’de orman yangınları çıktı ve ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Yalova köyü yakınındaki yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçaklar, helikopterler ve arazözlerle müdahale ediliyor. Manisa’nın Kula ilçesinde çıkan yangına ise helikopterler, uçaklar, itfaiye araçları ve orman işçileri sevk edildi.
13 Haziran 2024

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören beş katlı bir bina, belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından bölgeye AFAD, itfaiye, asker ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında kalan canlı olup olmadığını kontrol ediyorlar.
8 Mart 2023

Ankara'nın Mamak ilçesinde dün akşam havai fişek nedeniyle çıkan yangında 20 hektarlık alan zarar gördü. Yangın, Başak Mahallesi Hüseyin Gazi Türbesi yakınlarındaki dağlık alanda başladı ve çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İki saat süren müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yangının havai fişeklerin kuru alana düşmesiyle başladığını belirtti.
16 Ağustos 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde çıkan orman yangınında üç kişi hayatını kaybetti. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri uçak, helikopter ve çeşitli araçlarla müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi ve jandarma, bir kadın ve iki çocuğu güvenli bir şekilde bölgeden çıkardı.
15 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören Adıyaman'daki üç katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Adıyaman Belediye Başkanı ve bir milletvekili, binanın daha önce boşaltıldığını ve can kaybı bilgisinin olmadığını belirtti. Belediye Başkanı, enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 50-60 seviyesine ulaştığını ifade etti.
25 Mart 2023

Hatay'ın Erzin ilçesi, 10 Şubat'taki depremlerde can kaybı yaşanmayan tek ilçe oldu. Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, bu durumu kaçak yapılaşmaya izin vermemelerine bağladı. Elmasoğlu, TV5 kanalında yaptığı açıklamada, ilçede depremden kaynaklanan can kaybı veya yaralanma olmadığını, kaçak inşaatlara müsaade etmediklerini ve bu konuda cezai işlemler uyguladıklarını belirtti.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği Şanlıurfa'da, Haliliye ilçesinde altı katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, binanın daha önce boşaltıldığını ve CHP İl Örgütü üyelerinin binada olmadığını açıkladı. Enkazda yaralıların çıkarılması ve arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
5 Mart 2023

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki uçak, dört helikopter, 16 arazöz, üç su ikmal aracı ve üç dozer yangına müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
15 Temmuz 2024

Hatay'da, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası yıkılan binalardan biri, AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik'in açılışına katıldığı Ser-Al İnşaat'a ait Güçlü Bahçe City sitesi oldu. Sosyal medyada tepkilerin artması üzerine firma sahibi Servet Altaş, yüzlerce binanın yıkıldığını belirterek, medyanın kendisini haksız yere hedef gösterdiğini ve asılsız haberler yapıldığını öne sürdü. Altaş, depremin şiddetine dikkat çekerek, şehirde kullanılabilecek az sayıda binanın kaldığını ve önceliğin can kurtarmak olması gerektiğini ifade etti.
9 Şubat 2023

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Yangın, yerleşim yerlerine ve Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olduğu için uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor.
18 Temmuz 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili olarak Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması için suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, gönüllüler yardımların depremzedelere ulaştırılmasında sorunlar yaşandığını belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme müdahalede istenilen hızın sağlanamadığını kabul etti. Sosyal medya üzerinden organize edilen yardımlar bölgeye gönderilse de, özellikle Elbistan çevresindeki köylere yardım ve kurtarma çalışmalarının ulaşmadığı, koordinasyon eksikliği olduğu ifade ediliyor.
10 Şubat 2023
İşaretlediklerim